Αρχική » , , , , , , » Μια ολόκληρη γενιά εφέδρων μετανάστες εκτός συνόρων

Μια ολόκληρη γενιά εφέδρων μετανάστες εκτός συνόρων


Πακέτο κινήτρων για την ενίσχυση της Εθνοφυλακής προωθείται από το Γενικό Επιτελείο.
Στο πακέτο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, φορολογικές διευκολύνσεις για όσους εθνοφύλακες φυλάνε σκοπιές σε στρατιωτικές αποθήκες και εγκαταστάσεις.


Πλήρες «πακέτο» μέτρων για την τό­νωση της Εφεδρείας και της Εθνοφυλακής έχει προωθηθεί από το ΓΕΣ, ιεραρχικώς, μέσω ΓΕΕΘΑ, στο Γρα­φείο του ΥΕΘΑ, αναμένοντας την υπογραφή του, ώστε εν συνεχεία να υλοποιηθεί. Δεν πρέπει, άλλωστε, να ξεχνούμε ότι το 2017 έχει ανακηρυχθεί ως «Έτος Εφέδρων και Εθνοφυλάκων», μετά ένα σχετικό και αποκαλυπτικό άρθρο της εφη­μερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» (30/12/2016), όπου αποκαλύπτετο με βάση επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη Βουλή οτι σχεδόν ολόκληρη η εφεδρεία του Ελληνικού Στρατού, περίπου 150.000 άνδρες ηλικίας 18-45 ετών, στρατιωτικώς ικανοί, έχει μεταναστεύσει στο εξωτερικό από το 2010 και εντεύθεν, τα δύσκολα χρόνια του μνημονίου, με αποτέλεσμα το πολύ σοβαρό αυτό γεγονός να προβληματίζει τους αρμοδίους.

Το πακέτο αυτό είχε ετοιμαστεί από τον προηγούμενο Α/ΓΕΣ Στρατηγό ε.α. Βασίλειο Τελλίδη και επρόκειτο να ανακοινωθεί -συμφώνως με απολύτως έγκυρες πληροφορίες μας- από τον ΥΕΘΑ έως τις 31 Ιανουαρίου 2017. Η συντελεσθείσα όμως αλλα­γή στην ηγεσία του ΓΕΣ (στις 15 Ιανουαρίου 2017) σε συνδυασμό με το ότι σε αυτό το «πακέτο» το ΓΕΕΘΑ αποφάσισε να εντάξει και θέματα εφεδρείας ου ΠΝ και της ΠΑ, αλλά και του ότι ασφαλώς και ο νέος Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής θα πρόσθεσε και αυτός τις δικές του απόψεις, είχε αποτέλεσμα αυτό να καθυστερήσει μερικές μέρες και τώρα να βρίσκεται -ως προελέχθη- στο γραφείο του προς υπογραφή.

Συμφώνως με πληροφορίες της «Ε», το «πακέτο» αυτό των μέτρων για την Εθνοφυλακή και την Εφε­δρεία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

1) Καθορισμό ελαχίστων παρουσιών σε εκπαιδεύ­σεις Εθνοφυλάκων ώστε αυτοί να αποκτήσουν μπόνους και να μπορούν εν συνεχεία να εξυπηρετούνται από τις τοπικές Λέσχες Αξιωματικών, ΚΑΑΥ (Θέρετρα στελεχών) κ.λπ., ώστε να δοθεί κίνητρο και να αυξηθεί η παρουσία τους, που τώρα είναι πολύ χαμηλή.

2) Προσπάθεια φορολογικών διευκολύνσεων για όσους εθνοφύλακες φυλάνε σκοπιές (επ' αμοιβή) σε στρατιωτικές αποθήκες και εγκαταστάσεις.

3) Δημιουργία τοπικών πεδίων βολής φορητού οπλισμού, όπου δεν υπάρχουν, όπως, για παράδειγ­μα, στη Σαμοθράκη, ώστε να υπάρχει συνεχής εκ­παίδευση των τοπικών Εθνοφυλάκων.

4) Συνεκπαιδεύσεις των τοπικών μονάδων Εθνο­φυλακής με μονάδες Ειδικών Δυνάμεων, οι οποίες θα μεταβαίνουν «επιτόπου» στο πλαίσιο δικών τους εκπαιδευτικών αποστολών και με την εμπειρία τους θα (συν)εκπαιδεύουν και τους ντόπιους Εθνοφύλα­κες σε συγκεκριμένα αντικείμενα.

5) Ποιοτική αναβάθμιση της εκπαιδεύσεως, ιδίως των βολών με τον ατομικό οπλισμό των Εθνοφρου­ρών. Όπως μας έλεγε κορυφαίο στέλεχος του Σ.Ξ: «Είμαστε Στρατός ο οποίος σε περίπτωση ολοκληρωτικού πολέμου στηριζόμαστε στην εφεδρεία μας αλλά και στην Εθνοφυλακή μας, που -κυριολεκτικώς- θα κληθούν να πολεμήσουν υπέρ βωμών και εστιών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικώς το τελευταίο δί­μηνο έχουν πολλαπλασιαστεί οι επισκέψεις και παρουσίες του ΥΕΘΑ, Π. Καμμένου, και των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευ. Αποστολάκη, και ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Αλκ. Στεφανή, από κοινού ή του Α/ΓΕΣ μόνου του, σε ασκήσεις Εθνοφυλάκων σε ακριτικά νησιά του Βορείου και του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, σε μια εμφανή προσπάθεια να τονώσουν το ηθικό (και το ενδιαφέρον) της τοπικής Εθνοφυλακής.

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη- Isblav@gmail.com
(ΕΠΕΝΔΥΣΗ-24/03/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ