Αρχική » , , , , , » Από πρώην στρατιωτικοί φουρνοι... νηπιαγωγείο

Από πρώην στρατιωτικοί φουρνοι... νηπιαγωγείο


Ένα νέο σύγχρονο νηπιαγωγείο σχεδιάζει να κατασκευάσει ο Δήμος Ιωαννιτών στο κέντρο της πόλης, στο οικόπεδο των πρώην στρατιωτικών φούρνων, αφού κατάφερε μετά από προσπάθειες να του παραχωρηθεί ο χώρο από το υπουργείο άμυνας.

Το σχέδιο της σύμβασης μεταξύ του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Ιωαννιτών, ενέκρινε στη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Θανάσης Μανταλόβας αναφέρθηκε στις προσπάθειες που χρειάστηκε να καταβληθούν για να τελεσφορήσει αυτή η υπόθεση. Έκανε γνωστό επίσης πως ο Δήμος έχει έτοιμη τη σχετική μελέτη για την κατασκευή του Νηπιαγωγείου και αναμένει να «βγει στον αέρα» η σχετική πρόσκληση από το ΕΣΠΑ για να υποβάλει την πρόταση.

Όπως και στην περίπτωση των πρώην στρατιωτικών φυλακών στην παραλίμνια περιοχή, έτσι κι σε αυτήν, υπάρχει ένας σημαντικός όρος, δεσμευτικός για τον φορέα στον οποίο παραχωρείται το οικόπεδο: Ο Δήμος θα πρέπει να ολοκληρώσει την κατασκευή του νηπιαγωγείου μέσα σε πέντε χρόνια. Αλλιώς, το οικόπεδο θα επιστραφεί στο Δημόσιο.

Και δεν είναι ο μόνος όρος. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζητά ανταλλάγματα για την παραχώρηση του οικοπέδου (για 30 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης): τη διάθεση του 20% των θέσεων του νηπιαγωγείου για παιδιά στρατιωτικών που υπηρετούν στις μονάδες της 8ης Μεραρχίας και επιπλέον τη διάθεση άλλων 30 θέσεων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς ανεξαρτήτως κριτηρίων και άνευ τροφείων. Εννοείται ότι, αν οι θέσεις δεν καλυφθούν λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος, αυτές θα διατεθούν στους υπόλοιπους ενδιαφερομένους.

(ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ 16/03/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

1 σχόλια:

  1. Σχεδιαζει ο δημος .....εδω γελαμε και τζαμπα μαγκες ειδικα στο δημο ιωαννιτων που ακομα το σκανδαλο με τα χρηματα που εχουν χαθει ειναι στον αερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ