Αρχική » , , , , » Οι Ένοπλες Δυνάμεις και η «προβολή» τους

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και η «προβολή» τους


Κύριε διευθυντά

Μια εκπομπή... από τα παλιά επα­νήλθε στην ΕΡΤ. Δεσπόζουσα, προβαλλόμενη προσωπικότητα ο υπουργός Εθνικής Αμύνης με στολή... πολέμαρχου! Όσο το κόμμα του συρρικνώνεται δη­μοσκοπικά τόσο οι εμφανίσεις του γί­νονται πυκνότερες και η αμετροέπειά του καταντά παλικαρισμός ελαφρύς και φαιδρός. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας πρέπει να επιτελούν έργο αθόρυβο και δεν χρειάζονται τα φώτα της δημοσιότητας. Η εκπαίδευσή τους, η απόδοσή τους, το αξιόμαχο, το ακμαίο ηθικό ενός στρατού δεν προβάλλονται, δεν διαφη­μίζονται, αλλά αποδεικνύονται όταν έρθει η ώρα της ένοπλης σύγκρουσης. Επιτέλους ο λαϊκισμός και ο επιπόλαιος χειρισμός κορυφαίων εθνικών θεμάτων της χώρας πρέπει να σταματήσει. 

Η εκ­πομπή είναι φτηνή προπαγάνδα ώστε να διασωθεί η ΑΝΕΛ και να εισέλθει στη νέα Βουλή. Κανένας στρατός σε δη­μοκρατικό πολίτευμα δεν διαφημίζεται, δεν προβάλλεται το έργο του, παρά μόνο στα κομμουνιστικά καθεστώτα και ιδίως της Β. Κορέας. Αυτές τις κρίσεις πρέπει να τις χειρίζεται ο υπουργός Εξωτερικών με υπευθυνότητα, με σοβαρότητα, με βάση το πλεονέκτημα που έχει η χώρα μας από το διεθνές δίκαιο, τις διεθνείς συμβάσεις που καθόρισαν οριστικά τα εθνικά της σύνορα. Πάντα προηγείται η διπλωματία της πειθούς. Η εξωτερική πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τη χειρίζεται ο υπουργός Άμυνας και μάλιστα ο κ. Καμμένος.

Γ. ΣΤΑΡΑΝΤΖΗΣ
Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο ΣτΕ, πρ. επιστημονικός συνεργάτης «Αρχείου Νομολογίας»
(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-30/03/2017)

1 σχόλια:

 1. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ
  ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
  Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η
  ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ-ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΚΟ
  ΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΟΙ
  ΝΟΜΙΚΟΙ 'Η ΚΑΝΕΤΕ ΕΡΓΑ 'Η ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΚΟΡΟΪ
  ΔΕΥΕΤΕ ΜΕ ΗΣΣΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΓΕΛΟΙΟ
  ΠΟΙΗΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
  ΠΟΥ ΔΙΑΠΛΕΚΕΣΤΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ