Αρχική » , , , , , , , » Τα δύο... «παραλειπόμενα» της στρατιωτικής παρέλασης

Τα δύο... «παραλειπόμενα» της στρατιωτικής παρέλασης


Των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Δύο ενδιαφέροντα στρατιωτικού περιεχομένου «παραλειπόμενα» από τη προχθεσινή μεγαλειώδη παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στην Αθήνα για την 196η επέτειο της Επαναστάσεως της 25ης Μαρτίου 1821.

Παραλειπόμενο πρώτο. Μεταξύ των Αρχηγών των Κλάδων που βρέθηκαν στο χώρο της παρελάσεως και της προηγηθείσας Δοξολογίας στη Μητρόπολη Αθηνών, δεν ήταν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, αλλά ο δεύτερος αρχαιότερος στην ιεραρχία του ΠΝ, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος ΠΝ. Ο λόγος της απουσίας του Α/ΓΕΝ είναι ότι μετά το ατύχημα που υπέστη στο αριστερό του αστράγαλο προ 10ημέρου περίπου, οι θεράποντες γιατροί του έχουν απαγορεύσει την ορθοστασία, αφού ο αστράγαλος είναι στο γύψο.

Το γεγονός αυτό πάντως δεν έχει αποτρέψει τον Ναύαρχο Τσούνη να εργάζεται κανονικώς στο γραφείο του, απλώς για προφανείς (ιατρικούς) λόγους δεν εμφανίζεται σε δημόσιες παρουσίες όπου τον αντικαθιστά ο «βάτραχος» Αρχηγός Στόλου. Περαστικά Αρχηγέ.

Παραλειπόμενο δεύτερο. Ο έχων το γενικό πρόσταγμα της φετινής παρελάσεως ήταν ο τεθωρακισμένος Υποστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, πρώην διοικητής της ιστορικής XVI Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού και νυν Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.


Ως εδώ τίποτα το περίεργο. Αυτό που ήταν περίεργο ήταν η στολή με την οποία εμφανίστηκε ο Υποστράτηγος Λαλούσης και οι τρεις βοηθοί-επιτελείς του, ένας από κάθε Κλάδο των ΕΔ. Ως τώρα όλοι τους φορούσαν στολές εκστρατείας («παραλλαγής») με το κλασικό 45άρι πιστόλι στη μέση τους.

Όλοι τους εκτός από το ΠΝ, ο επιτελής του οποίου ήταν με την κανονική στολή του καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχη στολή εκστρατείας. Έτσι λοιπόν φέτος αποφασίστηκε εξ αιτίας αυτής της ιδιαιτερότητος, ΟΛΟΙ τους να «προσαρμοστούν» στα του ΠΝ και έτσι εμφανίστηκαν οι πάντες με στολή «Νο.3» μετά ξίφους και πηλικίου, αλλά φορώντας μπότες Ευέλπιδος και Ικάρου!

Αχ αυτό το ΠΝ με τις... ιδιαιτερότητές του!

(parapolitika.gr – Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ