Αρχική » , , , , , » Πυρά από Μπαχτσελί κατά του Έλληνα αρχηγού ΓΕΣ

Πυρά από Μπαχτσελί κατά του Έλληνα αρχηγού ΓΕΣ


ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ. ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΣΑΧΛΟ ΤΟΝ Α. ΣΤΕΦΑΝΗ.
«Αν επιθυμούν να πέσουν στη θάλασσα και να κυνηγηθούν, ας έρθουν. Ο τουρκικος λαός είναι έτοιμος και έχει τη δύναμη να το ξανακάνει», δήλωσε ο Μπαχτσελί.
«Ο νέος αρχηγός ΓΕΣ πήγε σε ένα από τα νησιά που είναι υπό κατάληψη, τις Οινούσσες. Αυτός ο σαχλός αρχηγός πόζαρε εκεί μαζί με τους κατοχικούς στρατιώτες», δήλωσε στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα ο Ντ. Μπαχτσελί.

Τους «νταήδες», Γκρίζους Λύ­κους, αφήνει σε ρόλο διπλω­ματικού εκπροσώπου της η Άγκυρα. Ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, πολιτικής βιτρίνας των παρακρατικών «Γκρίζων Λύκων» και βασικός σύμμαχος του Ταγίπ Ερντογάν αυτή την περίοδο, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πήρε τώρα τη σκυτάλη των προκλήσεων απέναντι στην Ελλάδα,

Ο ίδιος όχι μόνο προέβη σε παραπο­μπές στη Μικρασιατική Καταστροφή, αλλά επετέθη με απαράδεκτες εκφρά­σεις κατά της ηγεσίας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στο πρόσωπο του νέου αρχηγού ΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή, για την επίσκεψή του στις Οινούσσες. «Αυτός ο σαχλός στρατη­γός φωτογραφήθηκε με κατοχικούς στρατιώτες», είπε χαρακτηριστικά. Βέβαια, ο κ. Μπαχτσελί παρέλειψε να ενημερώσει την «πολιτική πελατεία» του ότι σε αυτό ακριβώς το ελληνι­κό νησί είχε πάει για διακοπές όταν ακόμα ήταν υπουργός Μεταφορών ο νυν πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στην -προ μηνών- αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης από τον Ταγίπ Ερντογάν, κατόπιν στην «επικοινωνιακή βόλτα» του αρχηγού του τουρκικού Γενικού Επιτελείου στην περιοχή των Ιμίων, στις βολές εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων από τουρκικό πλοίο στο Φαρμακονήσι και εσχάτως στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι αν ήθελαν να ανεβούν στα Ίμια θα το έκαναν.

Παραβιάσεις

Το σκηνικό συμπληρώνει η αυξανόμε­νη πυκνότητα των αεροπορικών και ναυτικών προκλήσεων στο Αιγαίο. Χθες, ενδεικτικά, κατεγράφησαν 17 παραβιάσεις του ελληνικού FIR (οι περισσότερες από κατασκοπευτικό αεροσκάφος) και μία «εικονική αερο­μαχία» ανάμεσα σε ελληνικά και τουρ­κικά αεροσκάφη. Τη «νευρικότητα» της Άγκυρας εντείνουν οι ιδιαιτέρως τεταμένες σχέσεις Τουρκίας - Γερ­μανίας, η πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ να ανανεώσει την αποστολή της ναυτικής δύναμής του στο Αιγαίο, η απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι οκτώ Τούρκοι στρατιω­τικοί κ.ά.

Ντελίριο

Τώρα, λοιπόν, ο Ντ. Μπαχτσελί, βασικό στήριγμα του Ταγίπ Ερντογάν, εν όψει του δημοψηφίσματος, τον Απρίλιο, για τη μετατροπή του συστήματος σε Προ­εδρικό, συνέχισε το παραλήρημά του απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα λέγοντας: «0 νέος αρχη­γός ΓΕΣ πήγε σε ένα από τα νησιά που είναι υπό κατάληψη, τις Οινούσσες. Αυτός ο σαχλός αρχηγός πόζαρε εκεί μαζί με τους κατοχικούς στρατιώτες». Ως γνωστόν, κυβέρνηση, κεμαλική αντιπολίτευση και ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι τύπου Μπαχτσελί δηλώνουν άπαντες ότι η Ελλάδα «κατέχει» τουλάχιστον 18 νησιά στο Αιγαίο.

Δήλωση - πρόκληση

Ο κ. Μπαχτσελί, ακόμα, ανακάλυψε αίφνης και κατακτητικές τάσεις εκ μέρους της Ελλάδας. «Αν επιθυμούν να πέσουν στη θάλασσα και να κυνη­γηθούν, ας έρθουν. Ο τουρκικός λαός είναι έτοιμος και έχει τη δύναμη να το ξανακάνει. Κάποιος πρέπει να εξη­γήσει στην Ελλάδα τι έγινε το 1921 και το 1922». Τέλος, αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε: «Να καταλάβουν καλά οι Ελληνοκύπριοι ότι η Κύπρος είναι τουρκική. Η Κύπρος είναι κλη­ρονομιά των προγόνων μας, κειμήλιο των μαρτύρων μας. Δεν την εγκατα­λείπουμε».

ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΑΡΓΥΡΑΚΗ-targirakis@e-typos .com
(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ