Αρχική » , , , , , , » Μαζική επίθεση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές όλων των επιτελείων

Μαζική επίθεση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές όλων των επιτελείων


ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ σήμανε στο Πεντάγωνο το βράδυ της Κυριακής, μετά από συντονι­σμένη επίθεση στους ηλεκτρονικούς υπο­λογιστές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και δυο Γενικών Επιτελείων. Η λυσσα­λέα επίθεση αποδίδεται σε Τούρκους και είναι ακόμη ένα επεισόδιο στις τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις, που αναμένεται να αποδειχθούν ιδιαίτερα προβληματικές -με ευθύνη της Άγκυρας- τις επόμενες 40 ημέρες, μέχρι τη διεξαγωγή του δημοψη­φίσματος στη γειτονική χώρα.

Στις 19.00 το βράδυ της Κυριακής σήμα­νε συναγερμός στο Πεντάγωνο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν οι «Ειδήσεις», εκείνη την ώρα ξεκίνησε μια συντονισμέ­νη επίθεση στους ηλεκτρονικούς υπολογι­στές του ΥΕΘΑ, του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΝ. Μέχρι τις 20.30 το βράδυ οι «αντιχάκερ» του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΝ είχαν καταγράψει περίπου 20.000 επιθέσεις, οι οποίες προ­έρχονταν από όλον τον κόσμο! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι επιτιθέμενοι βρίσκονταν σε όλο τον πλανήτη. Η επίθεση προφανώς προερχόταν από μία «πηγή», η οποία χρη­σιμοποιούσε υπολογιστές και ηλεκτρονι­κές διευθύνσεις απ' όλο τον κόσμο. Όλη αυτή την «ηλεκτρονική ισχύ» την κατηύθυναν προς τους υπολογιστές του ΥΕΘΑ, του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΝ, με στόχο να «ρίξουν» τις σελίδες και προφανώς να τοποθετή­σουν στη θέση τους κάτι άλλο, το οποίο είναι βέβαιο ότι δεν θα ήταν διόλου τιμη­τικό για την Ελλάδα. Ακόμη και μια τουρ­κική σημαία να «ανέβαινε» σε ιστοσελίδα Γενικού Επιτελείου, θα προκαλούσε ζήτη­μα, έστω και σε επίπεδο εντυπώσεων.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της επί­θεσης είναι το γεγονός πως, σε ό,τι αφο­ρά στο ΥΕΘΑ, έγινε ανάκληση του εξειδικευμένου στους ηλεκτρονικούς υπολογι­στές προσωπικού. Στο ΓΕΕΘΑ και στο ΓΈΝ οι βάρδιες των «αντιχάκερ» αντιμετώπισαν την 90λεπτη επίθεση αποτελεσματικά. Οι ιστοσελίδες μπορεί να παρουσίασαν στιγ­μιαίες αστάθειες, αλλά κανείς δεν μπόρε­σε να «εισβάλει» σε αυτές.

Σε ό,τι αφορά σε απόρρητα σχέδια και στοιχεία των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία, αφού όλα αυτά βρίσκονται έκτος οποιουδήποτε δικτύου. Οι μαζικές επιθέσεις είχαν στόχο να προκαλέσουν πλήγμα στο γόητρο των Ε.Δ. Δεν το πέτυχαν ούτε αυτό.

Το επεισόδιο εντάσσεται στις πολλαπλασιαζόμενες τουρκικές προκλήσεις της τελευταίας περιόδου. Το χειρότερο είναι ότι στα Γενικά Επιτελεία άπαντες εκτιμούν ότι μέχρι το δημοψήφισμα της 16ης Απρι­λίου στην Τουρκία όλα είναι πιθανά από την πλευρά της Άγκυρας.

Τουρκικές ασκήσεις στο Αιγαίο

Από χθες βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη φάση αξιολόγησης του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο και γι΄ αυτό το Πολεμικό Ναυ­τικό βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής.

Η διαδικασία μπορεί να είναι συνηθι­σμένη και προγραμματισμένη, αλλά αυτή την περίοδο τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί ρουτίνα στο Αιγαίο. Ο ελληνικός στόλος θα παρακολουθεί διακριτικά και ψύχραιμα τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων, έτοιμος να επέμβει σε κάθε επιχειρούμενη «παρεκτροπή». Η επιχειρησιακή αξιολόγηση του τουρκικού στόλου θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή. Χθες, πρώτη ημέρα της αξιο­λόγησης, δεν έγινε κάτι το αξιοσημείωτο. Στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, βεβαίως, ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου έκανε 17 παραβιάσεις!

Οι εκτιμήσεις των στρατιωτικών στο ΥΕΘΑ είναι δυσοίωνες για το άμεσο μέλ­λον. Ο εκνευρισμός της Άγκυρας είναι προ­φανής και η εκδήλωση προκλήσεων, που μπορεί να οδηγήσουν σε θερμό επεισό­διο, δεδομένη. Η προσοχή των Ελλήνων επιτελών μπορεί να επικεντρώνεται εκ των πραγμάτων στα Ίμια, αλλά δεν παραμένει προσκολλημένη μόνο σε αυτή την περιοχή. «Φυλάμε κι αλλού», λέει πηγή του ΓΕΕΘΑ στις «Ειδήσεις», μεταφέροντας εκτιμήσεις που έχουν γίνει. Είναι ανθρωπίνως αδύνα­τον να εξασφαλιστεί ότι οι χιλιάδες βραχο­νησίδες, νησίδες και νησάκια του Αιγαίου μπορούν να φυλαχθούν επί 24ωρης βάσης ταυτόχρονα. Ωστόσο, όπως λένε στρατιωτικές πηγές, το ζητούμενο είναι να αντιμετω­πίσουμε οποιαδήποτε κατάσταση μας προκύψει. Δεν είναι τυχαίο ότι η πιο «δημοφιλής» άσκηση των ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων είναι εδώ και χρόνια η «ανακατάληψη βραχονησίδας».

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
(ΕΙΔΗΣΕΙΣ-01/03/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ