Αρχική » , , , , , , , , » Συνάντηση υπουργών Εθνικής Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου

Συνάντηση υπουργών Εθνικής Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου


Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Συνάντηση εργασίας, «άτυπη» μεν αλλά ουσιαστική, είχαν σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα οι υπουργοί Εθνικής Αμύνης Ελλάδος και Κύπρου Πάνος Καμμένος και Χρ.Φωκαίδης, στο γραφείο του πρώτου στο ΥΠΕΘΑ, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών τους.

Συμφώνως με πληροφορίες μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι τελευταίες «λεπτομέρειες» για την τοποθέτηση της νέας στρατιωτικής ηγεσίας της Εθνικής Φρουράς, που πρόκειται να αναλάβει τα καθήκοντά της εντός του τρέχοντος μηνός Μαρτίου, το ζήτημα των τελευταίων τουρκικών προκλήσεων, ιδίως στο σκέλος που αφορά την «επικάλυψη» από τις παράνομες ενέργειες της Άγκυρας των FIR Αθηνών και Λευκωσίας στην περιοχή του νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης (Καστελλορίζου) κ.λπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νέος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (Α/ΓΕΕΦ) προτάθηκε και έγινε δεκτό ο ως πρόσφατα Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ενώ με τις πρόσφατες κρίσεις τοποθετήθηκε ως νέος Επιτελάρχης ΓΕΕΦ ο νεοπροαχθείς Υποστράτηγος Δημήτριος Αγοράκης, ο οποίος προέρχεται από το Όπλο του Πυροβολικού.

Επισημαίνεται ότι είναι η προαναφερθείσα συνάντηση των δύο υπουργών είναι η δεύτερή τους εντός δεκαημέρου, μετά την προηγηθείσα στις Βρυξέλλες στην κοινή σύνοδο των υπουργών Αμύνης και Εξωτερικών της ΕΕ, ενδεικτικό και αυτό των κοινών προβλημάτων αλλά και των κοινών «λύσεων» που διερευνούνται, μεταξύ των δύο πλευρών.

(parapolitika.gr 09/03/2017 19:04 – Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ