Αρχική » , , , , , » Γυρίζουν την πλάτη στον υποκριτή Ράμα οι Βορειοηπειρώτες

Γυρίζουν την πλάτη στον υποκριτή Ράμα οι Βορειοηπειρώτες


Ο ΑΛΒΑΝΟΣ πρωθυπουργός Έντι Ράμα προσπαθεί να προσεταιριστεί την ελληνική μειονότητα εν όψει των εκλογών της 18ns Ιουνίου αλλά, καθώς φαίνεται, οι Βορειοηπειρώτες θα του γυρίσουν την πλάτη, μετά τα δεινά που πέρασαν την τελευταία δραματική διετία από το κράτος του Ράμα. Απέναντι στο διαγραφόμενο σκηνικό τα δύο «ελληνικά» πολιτικά κόμματα MEGA - ΕΕΜΜ και ΚΕΑΔ εξετάζουν τη στρατηγική και τις συμμαχίες τους απέναντι στα δύο μεγάλα αλβανικά κόμματα, το δεξιό Δημοκρατικό και το αριστερό Σοσιαλιστικό του Εντι Ράμα.

Πρόσφατα ο Ράμα, που επισκέφθηκε τους Αγίους Σαράντα, δήλωσε «φίλος» των Ελλήνων (στα λόγια), παίρνοντας μέρος σε εκδήλωση του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού της πόλης που διοργάνωσε το μη εκπροσωπούμενο στο αλβανικό Κοινοβούλιο MEGA - ΕΕΜΜ, παριστάνοντας τον «προστάτη» των μειονοτικών δικαιωμάτων.

Την ίδια ώρα ο Αλβανός ΥΠΕΞ Ντιτμίρ Μπουσάτι, που συναντήθηκε την Πέμπτη στην Αθήνα με τον Νίκο Κοτζιά, «έτα­ξε» ότι θα προωθήσει το αίτημα για τα ελληνικά κοιμητήρια των νεκρών του Ελληνοϊταλικού Πολέμου, σε μια προσπάθεια να - «πουλήσει» φιλία!

Με αφορμή τις εκλογές ηγεσίας του MEGA - ΕΕΜΜ, ο πρόεδρός του Χρήστος Κίτσιος αναφέρθηκε πρόσφατα σε δηλώσεις του στις βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία απευθύνοντας δημόσια πρόσκληση προς το ΚΕΑΔ για να δημιουργήσουν μια προεκλογική συμμαχία των δύο κομμάτων, η οποία με τη στήριξη της Οργάνωσης Ομόνοια που εκπροσω­πεί την Ελληνική Εθνική Μειονότητα (ΕΕΜ) στην Αλβανία θα έχει στόχο να επιτύχει το μέγι­στο δυνατό ποσοστό εκπροσώπησης της ΕΕΜ στη νέα αλβα­νική Βουλή.

Ωστόσο, οι αποστάσεις των δύο κομμάτων παραμένουν μεγάλες. Το ΚΕΑΔ και η Ομόνοια εκφράζουν επιφυλάξεις για την πρόσκληση συμμαχίας του Κίτσιου, ενώ ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής Β. Ντούλες τους τελευταίους μήνες έχει εμφανιστεί αρκετές φορές δί­πλα στην ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανίας και έχει πάρει μέρος σε συναντήσεις εκπροσώπων του δεξιού Συνασπισμού στην αλβανική Βουλή.

[ΚΥΡ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ)-05/03/2017]

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.


ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: «ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ»...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ