Αρχική » , , , , » Νέα ενημέρωση από την ΠΟΣ για την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ)

Νέα ενημέρωση από την ΠΟΣ για την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ)


Μετά την έκδοση της υπ' αριθμ. 244/2017 απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που αφορά στην Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ), ενημερώνουμε τα Μέλη μας ότι με βάση πληροφορίες που έχει η ΠΟΣ, τις αμέσως επόμενες μέρες πρόκειται να κατατεθεί από το ΓΛΚ κοστολογημένη πρόταση στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, που θα αφορά την παραπάνω απόφαση.

Εν αναμονή της απόφασης του Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών περί διακοπής ή μη της κράτησης ΕΑΣ, αλλά και για αποφυγή άσκοπης (ενδεχομένως) ταλαιπωρίας των Μελών μας, η Ομοσπονδία θεωρεί ότι ΔΕΝ είναι απαραίτητη προς το παρόν η κατάθεση αιτήσεων προς το ΓΛΚ.

Η ΠΟΣ θα επανέλθει με νεότερη ενημέρωση.

10 Post a Comment:

  1. Κλείνει η συμφωνία με μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο, από το 2019 σε δυο δόσεις ετήσιες η περικοπή στην προσωπική διαφορά στις παλαιές συντάξεις, κάτω από τα 6.000 ευρώ το αφορολόγητο για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εν αναμονή της απόφασης του Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών περί διακοπής ή μη της κράτησης ΕΑΣ..............................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κλείδωσε η μείωση των παλαιών συντάξεων, 10 % πάνω από 700 ευρώ μικτά και το αφορολόγητο πέφτει στα 5.900 ευρώ

      Διαγραφή
    2. ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΠΟΥ ΚΕΛΑΙΔΟΥΣΑΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΓΚΑΡΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

      Διαγραφή
  3. 350.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 2 ή 3 ή 5 ή 7 ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ, ΣΕ ΜΙΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΔΕΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 2 ή 3 ή 4 ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οσο δεν μπαινουν τα εισ. κριτηρια θα υπαρχουν μπαλαουρες συνταξιουχοι δηλαδη υποτιθετε κατω των 600 ευρω που δεν θα τους κοπει μια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα μέτρα που πονάνε τους πολίτες εκτός από τους ψεκασμένους όλα δείχνουν ότι το αφορολόγητο έκλεισε στα 5.900 ευρώ ευρώ με αποτέλεσμα να φορολογούνται για πρώτη φορά άνθρωποι με εισοδήματα της τάξης των 500 ευρώ μεικτά το μήνα !!! Το... τυράκι που μπαίνει εδώ είναι η μείωση του κατώτατου συντελεστή φορολόγησης από το 22% στο 20%.
    Την ίδια ώρα έρχονται και περικοπές από το 2019 μέσω της προσωπικής διαφοράς για 900.000 παλιούς συνταξιούχους οι οποίοι θα έχουν τεράστιες απώλειες καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις η μείωση φτάνει και το 30% με αποτέλεσμα ουσιαστικά να χάνονται ως και δυο συντάξεις τον χρόνο, πιθανόν από 700 ευρώ σύνταξη μικτά και άνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ των ψεκασμένων ξέρει πολυ καλά τι κάνει. Προσπαθει να διασώσει την κομματική της βάση σύμφωνα με την κατηγορία που ανήκει ο καθένας. Μητέρες ανηλίκων που βγηκαν στην συνταξη στα 35 επι ΠΑΣΟΚ και άδειασε ολο το δημόσιο ξαφνικα σε μια μέρα. Πρωην ΠΑΣΟΚ τωρα ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικα και έχουν σντάξεις παραπάνω απο οτι τους αναλογει αφου ουτε οι προηγούμενες μειώσεις τις έπιασαν γιατι εκεινεις τιμώρησαν οσους ήταν κάτω απο τα 55 φωτογραφικα και όχι όσους ειχαν συνταξιοδοτηθει στα 35 κάποτε αλλα προάβαν να περάσουν ως συνταξιούχοι τα 55. Απο την άλλη τιμωρει πρωην στελέχη των ΕΔ και ΣΑ που εργάζονταν απο την ηλικία των 17 ετών σε συνθήκες εργασίας δύσκολες χωρίς ωράρια και ήταν πάντα οι πλεον χαμηλόμισθοι του δημοσιου στο οποίο όμως ποτέ δεν ανήκαν. Αυτο ανήκουν περισσότερο στην δεξια παράταξη. Αλλα αυτο δεν φτάνει κόβει και τις συντάξεις των χηρών κάτω των 55 ετών .... άραγε ποιες οικογένειες ειναι πάλι στο στόχαστρο ? Μήπως ειναι πάλι τα ίδια τα πρωην στελέχη των ΕΔ και ΣΑ που λόγω συνεχων μεταθέσεων η σύζγος τους όσο και να ήθελε δεν κατόρθωσε να εργαστει ? Στοχευμένα μέτρα ενάντια στους μη ψηφοφόρους μας γιατι καμια λογικη δεν έχει να γινεται αγώνας να περισωθει η σύνταξη της μητέρας ανηλικου τέκνου κάποτε και οχι του στρατιώτη της πρωτης γραμμης. Οι ψεκασμένοι απόστρατοι τι λένε γι' όλα αυτά, μόνο να κρύβονται ξέρουν σαν ποντίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς η παρέα των «άκαπνων» αριστερών και ψεκασμένων από την Αίγινα επιβεβαίωσε αυτό που υποστήριζαν αρκετοί:
    «Η αριστερά στην Ελλάδα δεν έχει κανένα σχέδιο κυβερνησιμότητας. Η δράση της περιορίζεται στην πολιτική άρνησης και στην κριτική εν ονόματι της κριτικής».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010



ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑΛΑΙΟ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ