Αρχική » , , , , , , » Πώς θα γίνει ο επανυπολογισμός των συντάξεων (ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ)

Πώς θα γίνει ο επανυπολογισμός των συντάξεων (ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ)


Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία των υπ. Οικονομικών και Εργασίας για τον επανυπολογισμό των συντάξεων, η οποία περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, έπειτα από την πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ ότι αδυνατεί να καθορίσει τον ετήσιο συντελεστή μεταβολής μισθών, βάσει του οποίου θα υπολογίζονταν τα όσα θα λάμβαναν οι συνταξιούχοι.

Με την τροπολογία αυτή εξειδικεύεται ο τρόπος αναπροσαρμογής των συντάξιμων αποδοχών για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους της σύνταξης και έτσι το υπουργείο Εργασίας ελπίζει ότι θα ξεμπλοκάρει η διαδικασία για τον υπολογισμό και την έκδοση 130.000 νέων συντάξεων.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, προβλέπεται ότι η αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών για το διάστημα έως και το 2020, διενεργείται κατά τη μεταβολή του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Η αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών για το διάστημα από 2021 και εφεξής, διενεργείται με βάση το δείκτη μεταβολής μισθών, που υπολογίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία:

*Η αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών για το διάστημα έως και το 2020, διενεργείται κατά τη μεταβολή του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Η αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών για το διάστημα από το 2021 και εφεξής, διενεργείται με βάση το δείκτη μεταβολής μισθών, που υπολογίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ.

*Επίσης με κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών «καθορίζονται οι αναγκαίες λεπτομέρειες και η διαδικασία της εφαρμογής του δείκτη μεταβολής μισθών της ΕΛΣΤΑΤ για την αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών».

Παράλληλα, κατατέθηκε απόψε στη Βουλή νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας 2014/92/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Ιουλίου 2014 για τη συγκρισιμότητα των τελών που συνδέονται με λογαριασμούς πληρωμών, την αλλαγή λογαριασμού πληρωμών και την πρόσβαση σε λογαριασμούς πληρωμών με βασικά χαρακτηριστικά και άλλες διατάξεις».

Στόχος της συγκεκριμένης Οδηγίας είναι η θέσπιση κανόνων σχετικά με τη διαφάνεια και τη συγκρισιμότητα των τελών που χρεώνονται στους καταναλωτές για τους λογαριασμούς πληρωμών τους, την αλλαγή λογαριασμού πληρωμών εντός Ελλάδας και τη διευκόλυνση του διασυνοριακού ανοίγματος λογαριασμού πληρωμών για τους καταναλωτές εντός ΕΕ. Επίσης θεσπίζεται πλαίσιο κανόνων και όρων σύμφωνα με τους οποίους διασφαλίζεται το δικαίωμα των καταναλωτών για άνοιγμα και χρήση λογαριασμών πληρωμών με βασικά χαρακτηριστικά.

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΕΔΩ. αρχείο

(aftodioikisi.gr)

8 σχόλια:

 1. ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΓΚΑΙΡΕΙΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ!!!!ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΦΠΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ !!!!ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥς ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ, ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΙΜΟΥ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ <>ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ BMW KAI MERCENTES ΟΙ ΤΥΦΛΟΙ, ΤΑ ΔΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΤΕΣ ΤΩΝ ΔΕΚΟ ΑΠΟ 4.500 ΕΥΡΩ ΣΤΑ 9.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ, ΤΑ ΔΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ, ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ, ΤΑ ΔΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΚΤΛ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αλλάξτε παρακαλώ τον τίτλο του άρθρου και γράψτε = " Νέος τρόπος κλεψίματος ότι έχει απομείνει από τις συντάξεις των Ελλήνων".
  Πλέον κυρίες και κύριοι, καλό θα ήταν να σταματήσουν τα ψέματα και να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αφού βλέπετε ότι δεν υπάρχει σωτηρία. Όχι μόνο δεν καθορίζουν τις ανώτατες αμοιβές των μεγαλοστελεχών πού αρπάζουν 10.0000 ευρώ το μήνα και 300.000 ευρώ εφάπαξ, αλλά σε μια χρεοκοπημένη χώρα ψηφίζουν νόμους για ακόμα μεγαλύτερες αμοιβές και μετά προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Όχι μόνο δεν έβαλαν κανένα καταχραστή φυλακή, όχι μόνο δεν έβαλαν ούτε ένα ευρώ από τα κλεψιμαίικα στα ταμεία, όχι μόνο δεν σταμάτησαν να πληρώνουν χαριστικές συντάξεις και ένα σωρό χαζά, αλλά μοιράζουν λεφτά σε δήθεν αναξιοπαθούντες ενσημοκλέφτες χαμηλοσυνταξιούχους και επιδόματα σε άχρηστους τεμπέληδες. Ίσως αυτά να βλέπουν το ΔΝΤ και ο Σόιμπλε και βγάζουν καρούλες. Αν τους υποχρεώσουν να πάρουν μέτρα κατά όλων αυτών των και αφήσουν στην πάντα αυτούς που εργάστηκαν επί 40 χρόνια και αυτούς που εργάζονται παραγωγικά σήμερα, πληρώνοντας στο ακέραιο φόρους και εισφορές θα τους χρωστάμε χάρη. Γιατί δίκαια λύση με τους πολιτικούς που έχουμε δεν πρόκειται να βρεθεί. Ο σώζων εαυτόν σωθείτω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οι δικοί τους δίνουν αύξηση στον εαυτό τους και παίρνουν και διπλάσιο εφάπαξ και για τους υπόλοιπους δεν πειράζει, ας παίρνουν ψίχουλα, έτσι δεν είναι ψεκασμένοι που κρύβεστε και κάνετε το κορόιδο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το 50 % περίπου των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ δεν πληρώνουν εδώ και χρόνια ασφαλιστικές εισφορές, άρα οποιοδήποτε μέτρο και αν ληφθεί δεν λήνει το πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος στη χώρα, υπόψη ότι μέχρι και πριν από 3 χρόνια περίπου, αυτοί έπερναν και συντάξεις ενώ χρωστούσαν π. χ. 20. 000 ευρώ σε ασφαλιστικές εισφορές, 10 χρόνια και άνω !!! Σήμερα μετά από 7 χρόνια οικονομικής κρίσης, έχουμε στη χρεωκοπημένη χώρα θεμελίωση συνταξιοδότησης με 15 χρόνια καταβληθέντες ασφαλιστικές εισφορές (απίστευτο και όμως αληθινό), στο δε δημόσιο με 25 χρόνια θεμελίωση συνταξιοδότησης, να τα λάμε όλα. Πριν από μερικά χρόνια μεγαλοεκδότης σύντροφος χρωστούσε στο ΙΚΑ 500.000 ευρώ ασφαλιστικές εισφορές, έγινε ρύθμιση στη Βουλή από τα συντρόφια να πληρώσει μόνο 50.000 ευρώ και καθάρισε ο σύντροφος. Πριν από αρκετά χρόνια, ο μεγάλος Ανδρέας Παπανδρέου πήρε τα χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία και τα έδωσε για να γίνει ανάπτυξη στην χώρα !!! εκτός του ότι υποχρέωναν τα ασφαλιστικά ταμεία να πέρνουν ομόλογα του δημοσίου και να δίνουν τα χρήματα που είχαν, κατόπιν με την κρίση τα ομόλογα αυτά του δημοσίου κουρεύθηκαν 50 % με το psi, μερικοί επιχειρηματίες σωτήρες της χώρας πήραν δάνεια κρατικά μέσω τραπεζών, πήγαν τα περισσότερα χρήματα στο εξωτερικό και μας φέσωσαν με κλείσιμο της εταιρείας και χρεωκόπησει, να τα λέμε όλα αδέλφια και όχι τα μισά ......................................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καλά με τη φορολογία που υπάρχει στην Ελλάδα, όχι επενδυτής δεν πατάει αλλά ούτε μεθυσμένος τζογαδόρος.................. μήπως φταίνε πάλι οι συνταξιούχοι ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πάρτε βαθιές ανάσες και κρατείστε ψυχραιμία, θα απεργήσουν λέει στην ΕΡΤ, ζητάνε μεταξύ των άλλων και προσλήψεις, είναι λίγοι ??????????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. το κύριο πρόβλημα της χώρας είναι τα δις ευρω που έχουν κλαπή από την χώρα και είναι αραγμένα στο εξωτερικό

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ