Αρχική » , , , , , , » Επιστολή προς τον ΥΕΘΑ κ. Καμμένο για την Συνυπηρέτηση Αστυνομικών και Στρατιωτικών

Επιστολή προς τον ΥΕΘΑ κ. Καμμένο για την Συνυπηρέτηση Αστυνομικών και Στρατιωτικών


ΘΕΜΑ: «Συνυπηρέτηση Αστυνομικών και Στρατιωτικών».

Κύριε Υπουργέ,

Η Ομοσπονδία μας έχει γίνει αποδέκτης έντονων παραπόνων σχετικά με τα αναφερόμενα στο θέμα της συνυπηρέτησης δηλαδή Αστυνομικού με Στρατιωτικό, καθόσον το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αγνοεί και δεν εφαρμόζει την ισχύουσα νομοθεσία σε αντίθεση με την Ελληνική Αστυνομία, με την αιτιολογία ότι ο Στρατός αποτελεί αρχαιότερο σώμα από την Ελληνική Αστυνομία, εξάγοντας αυθαίρετα το συμπέρασμα ότι θα πρέπει ο αστυνομικός να ακολουθεί τον στρατιωτικό.

Συγκεκριμένα, τη σύζυγο ανώτερου Αξιωματικού μέλους μας (ο οποίος φέρει το βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή και υπηρετεί στην Δ.Α. Φθιώτιδος), η οποία είναι Υπαξιωματικός του Στρατού και η οποία μέχρι σήμερα συνυπηρετούσε στη πόλη του συζύγου της, την μεταθέτουν σε υπηρεσία των Αθηνών, παραβλέποντας ότι συνυπηρετεί με τον σύζυγο της, επικαλούμενοι ότι το Π.Δ. 100/2003, που ρυθμίζει τις μεταθέσεις των αστυνομικών, όπου στις διατάξεις του άρθρου 17 παρ. 1 εδ. ιδ ορίζεται ρητά ότι «σε περιπτώσεις συνυπηρέτησης Αστυνομικών με Στρατιωτικών, ο κατά βαθμό ανώτερος ακολουθεί τον κατώτερο», δεν το έχει προσυπογράψει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας για να έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.

Σε έγγραφη μάλιστα απάντηση που έδωσαν στη σύζυγο του Ανώτερου Αξιωματικού, όταν υπέβαλε αίτημα ακύρωσης της μεταθέσεως της για λόγους συνυπηρέτησης, της ανέφεραν: μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., τους ενημέρωσαν ότι ο σύζυγος της μπορεί να αιτηθεί συνυπηρέτηση στην Αθήνα και να εξεταστεί το αίτημα του από το αρμόδιο συμβούλιο της Ελληνικής Αστυνομίας κάτι που φυσικά αγγίζει και τα όρια της απαξίωσης προς το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και των Αξιωματικών αυτής, μιας και αξιώνουν έμμεσα ο αντίστοιχος σε βαθμό Αντισυνταγματάρχης στο Στρατό να ακολουθεί την Υπαξιωματικό Λοχία.

Επιπρόσθετα εφαρμόζουν τις διατάξεις του Ν. 3883/2010 «Υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων – θέματα διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων κλπ», όπου προβλέπεται συνυπηρέτηση στρατιωτικών με άλλους κλάδους του Στρατού και άλλα Σώματα (Αεροπορία-Ναυτικό-Αστυνομία-Λιμενικό), μόνο για τους υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις, αγνοώντας την Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Κύριε Υπουργέ γίνεται αντιληπτό ότι εκτός από τα τεράστια οικογενειακά προβλήματα που δημιουργούνται, έχουν δημιουργηθεί και υπηρεσιακές δυσλειτουργίες που ανακύπτουν από τη στάση που επιδεικνύει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έναντι του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και των υπηρετούντων σε αυτό αστυνομικών.

Ως εκ τούτου παρακαλούμε, όπως προβείτε στις δέουσες ενέργειες, ώστε από κοινού με Υ.Ε.Θ.Α ρυθμίσετε το ζήτημα αυτό της ίσης δηλαδή αντιμετώπισής μεταξύ των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, όσον αφορά το ζήτημα των μεταθέσεων και δη της συνυπηρέτησης των συζύγων.


(poaxia.gr)

1 σχόλια:

  1. .ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΗ ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΥΠΟΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥΣ ΕΣΑΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.ΟΠΕΡ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ .ΣΠΙΤΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΙΚΙΟ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑΚΙ .ΚΛΠ ΚΛΠ.ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ?ΑΠΟ ΤΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΤΑ 22 ΗΤΑΝ ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ.ΣΤΑ ΣΟΑ ΜΟΝΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΑΝΘΣΤΗΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙ ?ΕΝΑ ΔΥΑΡΑΚΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΙΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ.ΓΚΕΚΕ?ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΖΥΓΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕ ΔΙΠΛΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ,ΔΙΠΛΟ ΕΦΑΠΑΞ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΣΦΑΞΑΝΕ ΟΜΩΣ.ΔΙΚΑΙΑ Ο ΠΑΝΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΣ ΚΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΑΝ ΟΧΙ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΛΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ.ΑΥΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ