Αρχική » , , , , , » Γενέθλια εκδήλωση για τα 120 χρόνια προσφοράς του 11ου ΣΠ στην Τρίπολη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Γενέθλια εκδήλωση για τα 120 χρόνια προσφοράς του 11ου ΣΠ στην Τρίπολη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


Τιμητική εκδήλωση για τα 120 χρόνια ιστορικής προσφοράς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Μαρτίου στο Στρατόπεδο Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη με την ευκαιρία εορτασμού της γενέθλιας ημέρας του Συντάγματος το οποίο συγκροτήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1897.

Το 11ο Σ. Π. συμμετείχε σε όλους τους Πολεμικούς αγώνες της Ελλάδος, όπως στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο 1897, στους Βαλκανικούς πολέμους 1912-13, στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στη Μικρασιατική εκστρατεία, στην Ελληνο-ιταλική σύρραξη και στη γερμανική εισβολή το 1940-41.

Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1946, το 11 Σ.Π. γίνεται κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων και ονομάζεται Κέντρο Βασικής Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Τριπόλεως - ΚΒΕΤ. Το 1949 μετονομάζεται σε ΚΕΝ, το 1964 11ο Σ. Π. Σ/χου Διονυσίου Παπαδόγγονα και το 1983 σε Στρατόπεδο Στρατηγού Θεοδώρου Κολοκοτρώνη.

Η εκδήλωση έγινε στον εξωτερικό χώρο του Στρατοπέδου και παρά τη βροχή, το πρόγραμμα εορτασμού κύλησε ομαλά.

Η σεμνή εορτή περιελάμβανε δοξολογία, ανάγνωση της ημέρας διαταγής από τον διοικητή Αντισυνταγματάρχη Φωτεινάκη Σταύρο, προσκλητήριο Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:


ΣΧΕΤΙΚΟ BINTEO


(arcadiaportal.gr 09/03/2017 13:32 - Έφη Καστραντά)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ