Αρχική » , , , , , , » Καμμένος από Θεσσαλονίκη: «83 διαμερίσματα θα φιλοξενήσουν οικογένειες στελεχών ΕΔ σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία» (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Καμμένος από Θεσσαλονίκη: «83 διαμερίσματα θα φιλοξενήσουν οικογένειες στελεχών ΕΔ σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία» (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


Το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο όλης της νοτιοανατολικής Μεσογείου, ένας πνεύμονας που θα αποτελέσει παράδειγμα για όλη τη νοτιοανατολική Μεσόγειο αλλά και για την Ελλάδα, θα δημιουργηθεί στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, έκτασης τριακοσίων τριάντα έξι στρεμμάτων που παραδόθηκε σήμερα στο λαό της δυτικής Θεσσαλονίκης, το λαό του Παύλου Μελά.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην τελετή παραχώρησης του στρατοπέδου από την πολιτεία στην τοπική κοινωνία, παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι στο ένα από τα κτίρια του στρατοπέδου θα δημιουργηθεί μουσείο αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης καθώς, όπως είπε, «πράγματι ακούγονται οι φωνές τους ακόμα σε αυτά τα κτίρια» και στο άλλο, ένα μόνιμο μουσείο για τη γενοκτονία του ποντιακού και του μικρασιατικού ελληνισμού. Πρότεινε, μάλιστα, συμβολικά, στην επέτειο της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού οι κύριες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα να γίνονται στο στρατόπεδο του Παύλου Μελά.

Μιλώντας για το χώρο του στρατοπέδου επισήμανε ότι «αποτελεί χώρο μνήμης, χώρο δόξας, χώρο μαρτυρίου» και αναφερόμενος στην ιστορία του τόπου είπε: «Ξέρουμε ότι αυτό το στρατόπεδο στο οποίο για πρώτη φορά ο ελληνικός στρατός ήρθε το 1912, με την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, το 1914 αποτέλεσε στρατόπεδο φιλοξενίας των συμμαχικών δυνάμεων. Το 1930 εγκαταλείφθηκε, το 1940 οι γερμανοί το μετέτρεψαν σε τόπο μαρτυρίου και θυσίας των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και το 1945 οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις το πήραν πάλι στην κατοχή τους. Σήμερα μια και έξω παραδίδεται στο λαό κατόπιν των μεγάλων αγώνων που έκαναν οι επιτροπές πολιτών».

Για τη διαδικασία της παραχώρησης επισήμανε ότι οι βουλευτές της σημερινής κυβέρνησης, και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, από την πρώτη στιγμή που ο ίδιος ανέλαβε το υπουργείο δώσανε ο καθένας ξεχωριστά τη δική του μάχη για την απόδοση του στρατοπέδου. Το ίδιο, όπως υπογράμμισε, έκαναν και όλοι οι πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Ειδικά για τις Ένοπλες Δυνάμεις, σημείωσε ότι «τριακόσιες τριάντα έξι χιλιάδες τετρακόσια τετραγωνικά μέτρα παραδίδονται, επειδή οι Ένοπλες Δυνάμεις ξεκίνησαν το πρόγραμμα της χρήσης των χώρων προς όφελος του προσωπικού. Θέλω να πω ότι αυτό το στρατόπεδο δεν παραδίδεται εν είδει ρουσφετιού ή αν θέλετε παραχώρησης εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως το είχαν υποσχεθεί στο παρελθόν, αλλά ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο για το ότι, σαν αντάλλαγμα και αναγνώριση των Ενόπλων Δυνάμεων, παραχωρούνται από τον δήμο 83 διαμερίσματα που θα φιλοξενήσουν οικογένειες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία». Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να βοηθούν στη διαμόρφωση του χώρου.

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:


Ομιλία του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στη Θεσσαλονίκη κατά την παραχώρηση του πρώην Στρατοπέδου Παύλος Μελάς στη Δημοτική Αρχή και τους πολίτες


(ΑΠΕ-ΜΠΕ 08/03/2017 - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ: Vasilis Siriopoulos @V_Siriopoulos)

4 σχόλια:

 1. ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
  Ξέρει κανείς πόσοι είναι οι νέοι πολύτεκνοι κάθε χρόνο στην Αθήνα ;; Φαντάζομαι αρκετά λίγοι , ώστε να είναι εφικτή η ειδική κοινωνική μέριμνα , και αρκετά πολλοί , ώστε να δικαιολογούν την αυξημένη προσοχή της πολιτείας. Η δωρεάν στέγασή τους είναι ένα μέτρο που θα έκανε την ζωή τους λιγότερο δύσκολη και θα ενθάρρυνε και άλλους να κάνουν περισσότερα παιδιά. Επιδίωξη αυτής της πολιτικής ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΕΝΕΙ 15-20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Στην ίδια κατηγορία με τους πολυτέκνους μπορούν να ενταχθούν και ολιγομελείς οικογένειες που θα ήταν διατεθειμένες να αναλάβουν την κηδεμονία/φιλοξενία ορφανών παιδιών. Ετσι το κράτος θα απαλλαγεί απο το οικονομικό και ,μέχρις ενος σημείου, αντικοινωνικό βάρος των ορφανοτροφείων. Καλά , θα πείτε, και το "μάρμαρο" ποιός θα το πληρώσει ;; Όυσιαστικά ΚΑΝΕΝΑΣ . Η μάλλον η ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ ! Αν το κράτος δώσει δημόσια έκταση ως αντιπαροχή σε κατασκευαστές δεν θα πληρώσει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ. Θα πάρει με κλήρωση το συμφωνημένο ποσοστό σε διαμερίσματα και το υπόλοιπο θα μείνει στον κατασκευαστή. Ο όρος της κλήρωσης θα τον υποχρεώσει στην τήρηση ψηλών ποιοτικών στάνταρ . Η χρησιμοποίηση μεγάλης σχετικά έκτασης θα επιτρέψει σωστή πολεοδόμηση με ευνόητα θετικά αποτελέσματα. Στην Ανατολική Αττική υπάρχουν "ελεύθερες" (άχτιστες) εκτάσεις. Επίσης υπάρχουν μοναστηριακά κτήματα τα οποία μπορούν να ανταλλαγούν με δημόσιες εκτάσεις σαν ένα είδος ΑΝΑΔΑΣΜΟΥ με σκοπό την στέγαση των πολυτέκνων. Στις επαρχιακές πόλεις η λύση στο πρόβλημα είναι ευκολότερη. Μέσω του αναδασμού το κράτος μπορεί να χρησιμοποιήσει τις καταλληλότερες περιοχές. Αυτή η εξέλιξη θα ωφελούσε ΚΥΡΙΩΣ τους πολύτεκνους οι οποίοι ΚΥΡΙΩΣ πρέπει να πρωταγωνιστήσουν στην διεκδίκηση. Θα ωφελούσε , ακόμη, τους κατασκευαστές , τους χρηματοδότες (πχ κάποια Τράπεζα) και ασφαλώς τους πολιτικούς στους οποίους ΑΝΕΞΟΔΑ θα έδινε την δυνατότητα να "πουλήσουν" κοινωνική ευαισθησία. Τι πειράζει όμως ; Για χάρη του βασιλικού ας ποτιστεί και η γλάστρα. Ας "παίξουν παιχνίδι" και κάποιοι πονηροί, αν έτσι καταπολεμηθεί η υπογεννητικότητα και αναβαθμισθούν οι κοινωνικοί μας θεσμοί !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Που τα βρήκε ο δήμαρχος?μήπως πρόκειτε για τα υπάρχοντα παλιά ΣΟΑ του στρδου και μας πουλάνε παραμύθι? Βρωμάει εκλογές και παντα προ εκλογών ο ΥΕΘΑ,ετσι εκαναν και οι προηγουμενοι,(φαντασία μηδεν)δίνει κατι σε ΟΤΑ(στρδο Μ.Αλεξανδρου κλπ)Το θεμα είναι σωστή και μελετημένη αξιοποίηση και οχι φουμαρα για εκλογική εκμετάλευση απο τον εκάστοτε ΥΕΘΑ στον οποίο υπαγεται το ΤΕΘΑ που χειρίζετε τα θέματα στρατοπέδων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ακούν οι Ψεκασμένοι ....................
  Δεν αντέχουμε άλλα μέτρα.
  Σε απάντηση στους Κυβερνητικούς που σχεδίασαν τη μείωση του φόρου αλληλεγγύης για τους πολιτικούς, ενώ ο Ελληνικός Λαός πάσχει και πεινά,
  στέλνουμε το συνημμένον ανέκδοτον!
  Aντί να κάνουν μείωση μισθού στους 300 της Βουλής, που αμοίβονται πλούσια σε μια χρεωκοπημένη χώρα, έκαναν μείωση φορολογίας!!!
  Εμ πως θα ψηφίζουν τα Μνημόνια και τα νέα μέτρα των δανειστών!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΩΝ
   ΣΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΓΡΦΕΙΑ.

   Διαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ