Αρχική » , , , » Η Μάχη της Κρήτης και το Δ’ Ράϊχ (Οι Γερμανοί εξοπλίζονται)

Η Μάχη της Κρήτης και το Δ’ Ράϊχ (Οι Γερμανοί εξοπλίζονται)


Του Ταξχου (ΕΠ) ε.α. Ιωάννης Α. Κολομβάκης, Μηχ/κου Δικτύων-MSc Μέλους ΕΛΙΣΜΕ

Αυτές τις μέρες γιορτάζουμε την επέτειο της Μάχης της Κρήτης, με πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις που διαπνέονται από πατριωτικό πάθος, ιστορική μνήμη, διεθνή αναγνώριση, με συμμετοχή των εν ζωή συμμετασχόντων ή/και των απογόνων τους, ημεδαπών και αλλοδαπών, (Άγγλων, Νεοζηλανδών-Μαορί κλπ) με διάρκεια περίπου μιας εβδομάδας.

Η Μάχη της Κρήτης και η ιστορική σημασία της, αλλά και συμβολή της στην εξέλιξη του Β’ ΠΠ έχει αναλυθεί πολλές φορές κι από πολλούς. Επί του παρόντος ο γράφων δεν θα επεκταθεί σ’ αυτό, αλλά στο συσχετισμό του ως ιστορικό γεγονός με την εν πολλοίς αδιαφανή τρέχουσα επικαιρότητα και πραγματικότητα.

Την ώρα που εμείς κάνουμε επιμνημόσυνη δέηση για τα χιλιάδες θύματα ως επί το πλείστον αμάχων, που άφησαν πίσω τους οι Γερμανοί στη μάχη της Κρήτης και για τα οποία έχουν γραφεί βιβλία ολόκληρα με χιλιάδες σελίδες όπως το 400 σελίδων βιβλίο «Εις μνημόσυνο αιώνιο – Θύματα Μάχης Κρήτης και κατοχής από και στο Νομό Χανίων» του Τχη (ΠΖ) ε.α. & Πολιτικού Υπομηχανικού Νικολάου Ι. Βαβουλέ, οι «φίλοι» μας Γερμανοί στην ΕΕ και ΝΑΤΟ αναθεωρούν τη «Λευκή Βίβλο» τους για τον γερμανικό στρατό, σύμφωνα με πρόσφατο (2 Μαϊ 2016) δημοσίευμα των «Financial Times».

Όπως γράφει η «Λευκή Βίβλος», «η Γερμανία επιθυμεί να συμμετάσχει έγκαιρα, αποφασιστικά και ουσιαστικά ως ηγέτιδα δύναμη στις διεθνείς δυνάμεις, να αναλάβει ευθύνη και να αξιώσει την ηγεσία». Ναι, σωστά διαβάσατε! Η Γερμανία δεν θέλει μόνο να σπάσει τις μεταπολεμικές απαγορεύσεις που της επιβλήθηκαν ως τιμωρία για τα 60 εκατομμύρια νεκρούς που προκάλεσε η φονική μηχανή της την τελευταία φορά που βγήκε εκτός συνόρων, αλλά θέλει και να ηγηθεί του ευρωπαϊκού στρατού, που σιγά-σιγά και αδιαφανώς συγκροτείται.

Αναγνωρίζει όμως ότι «η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού στρατού απέχει σημαντικά, αλλά αποτελεί όμως στρατηγική ανάγκη να εφαρμόσουμε σημαντικά βήματα για να ανοίξουμε τον δρόμο σ’ αυτή την κατεύθυνση». Η προετοιμασία του λοιπόν, ξεκινά από το εσωτερικό, όπου η Γερμανία αξιολογεί αρνητικά την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία. Γράφει λοιπόν στη «Βίβλο» της ότι «είναι οργανωμένη εθνικά και σοβαρά κατακερματισμένη». (sic). Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι υπονοεί την ανάγκη ευρωπαϊκής ενοποίησης της αμυντικής βιομηχανίας, υπό την μορφή της σαλαμοποίησης με εξαγορές και συγχωνεύσεις, ώστε σαφώς σύντομα να καταλήξει στην υπερτροφική ανάπτυξη της γερμανικής πολεμικής βιομηχανίας και στο κλείσιμο – μαρασμό των εθνικών αμυντικών βιομηχανιών!

Προφανώς το κόστος αυτό, από τα νέα επεκτατικά σχέδια θα είναι τεράστιο και θα το πληρώσουν οι ευρωπαϊκές οικονομίες, καθώς οι πολεμικές (αμυντικές) βιομηχανίες, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σ’ όλη την Ευρώπη, έχουν την δυνατότητα να παράγουν κι άλλα συναφή είδη, στηρίζοντας ποικιλοτρόπως την εγχώρια παραγωγή, την τεχνογνωσία και κυρίως την ανεξαρτησία και την απασχόληση. Συνεπώς, τα οφέλη που θα εισπράξει το Δ’ Ράϊχ, θα εκτείνονται πολύ πέραν των εξαγωγών αρμάτων, υποβρυχίων, ατομικού οπλισμού και λοιπού συναφούς πολεμικού υλικού που ήδη παράγει και εξελίσσει.

Η αμοιβαιότητα και συνέργειες που προβλέπει η «Λευκή Βίβλος» του Βερολίνου, αφορούν τους πάντες πλην της ιδίας της Γερμανίας! Και για την ακρίβεια αναφέρει ότι: «είναι ανάγκη οι στρατιωτικές ικανότητες από κοινού, να σχεδιάζονται, να αναπτύσσονται, να διοικούνται, να προχωρούν σε προμήθειες και να επιχειρούν αυξάνοντας την διαλειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ευρώπης και βελτιώνοντας περαιτέρω την ικανότητα της Ευρώπης να δρα», ενώ σημειώνει παρακάτω ότι αυτό δεν προσκρούει στην «τεχνολογική κυριαρχία της Γερμανίας»! Με άλλα λόγια το Βερολίνο θέλει όχι μόνο να έχει λόγο, αλλά και να διοικεί τους στρατούς όλης της Ευρώπης και την ίδια ώρα κανένας άλλος αξιωματικός ή χώρα να μην έχει πρόσβαση στα δικά του μυστικά! Τυχαίο; Δεν νομίζω...

Όταν δοθεί στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο της «Λευκής Βίβλου», θα βρεθούμε απέναντι σε νέες εκπλήξεις και προκλήσεις. Το Βερολίνο αποφεύγει να το δημοσιοποιήσει για να μην δώσει επιπλέον επιχειρήματα, ενόψει δημοψηφίσματος στην Μ. Βρετανία, σε όσους ποτέ δεν χώνεψαν τη Γερμανία και το σημαντικότερο, σ’ όσους δεν ξεχνούν την πρόσφατη ιστορία του Β’ ΠΠ. Είναι προφανές ότι η προώθηση των γερμανικών συμφερόντων, επ’ ουδενί δεν συμβαδίζει με τα συμφέροντα των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών. Ειδικά δε με χώρες με αυτοκρατορικό παρελθόν και δική τους ατζέντα στη διεθνή πολιτική, όπως η Βρετανία αλλά και η Γαλλία, δεν επιθυμούν με κανένα τρόπο να δέχονται διαταγές και «καψώνια» από το Βερολίνο.

Επισημαίνουμε ότι τα γερμανικά σχέδια, όσο κι αν είναι επενδεδυμένα με ωραία λόγια περί ειρήνης κι άλλα εύηχα επιχειρήματα, ισοδυναμούν με αποσταθεροποίηση και πολέμους. Η Γερμανία δεν θέλει ένα στρατό για να προστατεύσει τα σύνορά της από επιβουλές εχθρικών στρατών ή γειτόνων, που τέτοιες δεν έχει, αλλά για να αποτινάξει από πάνω της τις απαγορεύσεις που της ετέθησαν (μαζί με την Ιαπωνία) μετά τον Β’ ΠΠ, να αναπτύσσουν στρατιωτικές δομές και δυνάμεις για εξωτερικές επεμβάσεις. Μ’ αυτό τον τρόπο, εξασφαλίσθηκε η πιο μακροχρόνια περίοδος ειρήνης και σταθερότητας στην Ευρώπη.

Πρόσφατα η γερμανίδα Υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λέγιεν, αύξησε τον αριθμό των στρατιωτών του γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά 7.000 στρατιώτες, ακυρώνοντας έτσι μια τάση μείωσης του συνολικού αριθμού των ενόπλων της, από 585.000 άτομα σε 177.000 τώρα.

Η πρόσφατη αύξηση των ετήσιων πολεμικών δαπανών της Γερμανίας από 34,3 δις € σε 39,2 δις € μέχρι το 2020, είναι εκδηλωτική των προθέσεών της. Εκδηλώνεται δε σε ανταπόκριση του αιτήματος που διετύπωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στο Ανόβερο προς τις ευρωπαϊκές χώρες, να αυξήσουν τις στρατιωτικές τους δαπάνες σε ποσοστό-στόχο 2% που θέτει το ΝΑΤΟ.

Πέραν αυτού η εντατική προώθηση των γερμανικών επιθετικών στρατιωτικών βλέψεων δεν υλοποιείται σε κενό αέρος. Από το 2003 οι Γερμανοί πρωταγωνιστούν σε όλες τις εξωτερικές αποστολές, που φτάνουν τις 37. Εκπαιδεύουν Κούρδους μαχητές στο Ιράκ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, στο Μάλι έχουν εμπλακεί ενεργά εναντίον των τζιχαντιστών, ενώ διεθνή κατακραυγή έχει προκαλέσει φωτογραφία Γερμανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν να παίζουν με νεκροκεφαλή. Επίδοση που θα ζήλευαν ακόμα και οι SS!

Η προσπάθεια του γερμανικού και του ολλανδικού στρατού να συνενωθούν, χαρακτηρίστηκε ποιοτικά ανώτερη εξέλιξη, και πιθανόν να αποτελεί τον πυρήνα του μελλοντικού κοινού ευρωπαϊκού στρατού. Η 43η ολλανδική μηχανοκίνητη ταξιαρχία εντάχθηκε υπό την 1η γερμανική τεθωρακισμένη μεραρχία, ενώ ναυτικές δυνάμεις της Γερμανίας τέθηκαν υπό ολλανδική διοίκηση, ώστε να υπάρχει αμοιβαιότητα (όπως και στο Γ’ Ράϊχ). Παράλληλα η Τσεχία (δορυφόρος της Γερμανίας) είναι σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να εντάξει το στρατό της υπό το Δ’ Ράϊχ. Όλα αυτά, λαμβάνουν χώρα υπό συνθήκες άκρας σιωπής, δημιουργούν δε τετελεσμένα στην ΕΕ, παρά τις υπάρχουσες και εν ισχύ διεθνείς συνθήκες που δεσμεύουν τις χώρες και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας & Άμυνας, που αντικαταστάθηκε από την συνθήκη της Λισαβόνας. Έντεχνα εισάγεται για πρώτη φορά ο όρος που παραπέμπει στο άρθρο 5 του καταστατικού του ΝΑΤΟ, όπου αναφέρεται ότι «αν ένα κράτος-μέλος της ΕΕ δεχθεί ένοπλη επίθεση, μπορεί να στηρίζεται στη βοήθεια των άλλων κρατών, που είναι υποχρεωμένα να το βοηθήσουν». Υπόθεση εργασίας – ερώτημα: Εάν η Ελλάδα δεχθεί επίθεση (βλ. θερμό επεισόδιο) από την Τουρκία (επίσης μέλος του ΝΑΤΟ κι υποψήφιο μέλος της ΕΕ-μετά το 3000 μΧ όπως δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός), ποιό κράτος, πότε, πως και δια ποίων δυνάμεων θα μας βοηθήσει; (sic). Στις διαπραγματεύσεις που θα οδηγηθεί δια των μεγάλων δυνάμεων (όπως στην Κύπρο) το θέμα...

Η οικονομική άνοδος της Γερμανίας συντελέσθηκε με την βοήθεια και εις βάρος των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ των οποίων και η πατρίδα μας, επιδεινώνοντας την θέση τους στην κατά τα άλλα «Ενωμένη Ευρώπη». Γι’ αυτό το λόγο ο επανεξοπλισμός της Γερμανίας και η άνοδος του γερμανικού μιλιταρισμού με ότι αυτό συνειδητά και συναισθηματικά ρυμουλκεί, είναι αρνητική εξέλιξη που πρέπει να αποφευχθεί!

Εδώ επανέρχεται στο προσκήνιο η ρήση του Ουίστον Τσώρτσιλ: «Η Γερμανία πρέπει να βομβαρδίζεται όλη, μια φορά κάθε 50 χρόνια. Αυτοί (οι Γερμανοί) ξέρουν το γιατί».

Ιωάννης Α. Κολομβάκης
Ταξχος (ΕΠ) ε.α.
Μηχ/κος Δικτύων-MSc
Μέλος ΕΛΙΣΜΕ
https://gr.linkedin.com/in/yiannis-kolomvakis-12aa1a31
i.kolomvakis@yahoo.gr


Πηγές
1. www.leonidasvatikiotis.gr
2. www.epikaira.gr
3. www.lygeros.org

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ