Αρχική » , , » Στήριξη του Λιμενικού Σώματος από τον όμιλο ΟΤΕ

Στήριξη του Λιμενικού Σώματος από τον όμιλο ΟΤΕ


Κατά τη διετία 2015-2016 ο όμιλος ΟΤΕ έχει διαθέσει πάνω από 600.000 ευρώ για την επισκευή και συντήρηση σκαφών του Λιμενικού Σώματος, καθώς και για την προμήθεια ειδών διάσωσης.

Τη διάθεση ποσού άνω των 300.000 ευρώ για την επισκευή και συντήρηση πλοίων και σκαφών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής που επιχειρούν κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο, καθώς και την προμήθεια ειδών διάσωσης, αποφάσισε ο όμιλος ΟΤΕ, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό που έχει διαθέσει για τη στήριξη του έργου του Λιμενικού Σώματος σε περισσότερα από 600.000 ευρώ τη διετία 2015-2016.

Σημειώνεται ότι το 2015, ο όμιλος ΟΤΕ διέθεσε 300.000 ευρώ για την κάλυψη δαπανών επισκευής και συντήρησης 52 πλοίων και σκαφών με τα οποία το Λιμενικό Σώμα ανταποκρίθηκε με επιτυχία σε 2.200 περιστατικά έρευνας και διάσωσης.

Λόγω της σπουδαιότητας του έργου του Λιμενικού Σώματος, ο όμιλος ΟΤΕ αποφάσισε να διαθέσει και το 2016 ποσό άνω των 300.000 ευρώ, τόσο για τη συντήρηση του στόλου του Σώματος, όσο και για την προμήθεια ειδών διάσωσης και επιβίωσης: σωσίβια, κουβέρτες, κυτία πρώτων βοηθειών, γάντια, μάσκες, σκηνές, ισοθερμικές φόρμες, που χρησιμοποιούν καθημερινά οι διασώστες της πρώτης γραμμής.

Κατά την τελετή υπογραφής συμφωνητικού για την αποδοχή της προσφοράς του ομίλου ΟΤΕ προς το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θεόδωρος Δρίτσας, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, με την αρωγή και συστηματική προσπάθεια του Υπουργείου, καταβάλλει προσπάθεια ώστε πλωτά και εναέρια μέσα του Σώματος να είναι σε ετοιμότητα και αυτό γίνεται μέσα σε δύσκολες συνθήκες, και με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες.

(...) Σε αυτό το πλαίσιο η αρωγή είναι αποδεκτή, επιθυμητή, όχι μόνο γιατί ενισχύει αυτήν την προσπάθεια, αλλά διότι εμπεριέχει ένα υψηλό συμβολισμό.

(...) Η συμφωνία συνεργασίας του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής με τον ΟΤΕ αποτυπώνει την αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς των στελεχών του Λιμενικού Σώματος. Και την ίδια στιγμή, αποτυπώνει και ενσωματώνει και την υψηλή προσφορά του ΟΤΕ ΟΤΕ -0,91% στη χώρα, στην πατρίδα, στην ελληνική κοινωνία».

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ., κ. Σταμάτιος Ράπτης, ανέφερε σχετικά: «Επιθυμώ να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, καθώς και του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής προς τον Όμιλο ΟΤΕ για την προσφορά του.

(...) Αποτελεί μια επιπλέον πράξη αρωγής προς την ελληνική κοινωνία, καθόσον η δυσχερής δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας έχει επηρεάσει σημαντικά όλους τους δημόσιους φορείς, ανάμεσα σ' αυτούς και το Λιμενικό Σώμα. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η δύσκολη αυτή κατάσταση ουδόλως επηρεάζει την προσπάθεια των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, τα οποία εκτελούν απερίσπαστα και με επαγγελματισμό, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, το κοινωνικό έργο που τους έχει αναθέσει η πολιτεία.

(...) Από τέτοιες ευγενικές χειρονομίες προσφοράς που συνιστούν συνάμα και έμπρακτη αναγνώριση των υπηρεσιών που καθημερινά προσφέρουν τα στελέχη του Σώματος προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, αντλούμε περισσότερη δύναμη και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε αδιάλειπτα την αποστολή στην οποία έχουμε ταχθεί».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε: «Το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή επιτελεί τεράστιο έργο. Περιφρουρεί τα θαλάσσια σύνορά μας, προστατεύει τα λιμάνια και τις θάλασσές μας και σώζει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, συχνά υπό πολύ αντίξοες συνθήκες. Εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης, σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι καθήκον για τον Όμιλο ΟΤΕ να συμβάλλει σε αυτό το έργο. Στεκόμαστε με υπερηφάνεια δίπλα στους ανθρώπους του Λιμενικού Σώματος, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μας για όσα προσφέρουν στη χώρα.».

Σημειώνεται ότι ο όμιλος ΟΤΕ διατηρεί αμείωτη τη συνεισφορά του στη χώρα και την κοινωνία. Μόνο το 2015, o όμιλος ΟΤΕ διέθεσε περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ σε δράσεις και προγράμματα εταιρικής υπευθυνότητας, από τα οποία ωφελήθηκαν περισσότεροι από 1.000.000 άνθρωποι.

(euro2day.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ