Αρχική » , , , , , , » Ανάσταση με τους Ακρίτες στον ι.ν. Αγ. Γεωργίου στον ΕΧΙΝΟ ΞΑΝΘΗΣ (ΦΩΤΟ)

Ανάσταση με τους Ακρίτες στον ι.ν. Αγ. Γεωργίου στον ΕΧΙΝΟ ΞΑΝΘΗΣ (ΦΩΤΟ)


Γράφει ο Υπτγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης, Πρόεδρος ΤΣ/ΕΑΑΣ Ξάνθης

Τελέστηκε, στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στον ΕΧΙΝΟ Ξάνθης, η Θεία Λειτουργία της Ανάστασης για τους άνδρες του ΤΕ ΕΧΙΝΟΥ, του Αστ. Τμήματος, στο Κέντρο Υγείας Εχίνου, όπως και για τους άλλους εργαζόμενους στην παραμεθόριο περιοχή. Ιερούργησε και φέτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κκ. Παντελεήμων.

Στο εκκλησίασμα παρευρέθησαν ο Διοικητής του Δ΄Σ. Στρατού Αντιστράτηγος κ. Ιωσήφ Μαυράκης, ο Δκτής του ΤΕ Εχίνου, Αξιωματικοί και Οπλίτες από τις Στρ. Μονάδες της περιοχής, ο Δκτής του ΑΤ ΕΧΙΝΟΥ, η Ιατρός και προσωπικό του ΚΥ, όπως και άλλοι Χριστιανοί που αφίχθησαν Οικογενειακώς από την Ξάνθη, συνολικά πάνω από 55-60 άτομα, για να εκκλησιαστούν και να συμπαρασταθούν ηθικά στους «ακρίτες». Μεταξύ των επισκεπτών ήταν οι Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος όπως και μέλη του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ Ν.Ξάνθης, ο Πρόεδρος και Μέλη του ΔΣ της Ενώσεως Αποστράτων Αστυνομικών και άλλοι Πιστοί.

Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική, ενώ με το «δεύτε λάβετε φώς», διαδοχικά όλοι έλαβαν ξεχωριστά το ανέσπερο φως από το Σεβασμιώτατο. Στη συνέχεια στον προαύλιο χώρο αναγνώσθηκε το Ιερό Ευαγγέλιο και όλοι μαζί έψαλλαν το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ενώ ταυτόχρονα ακούγονταν πότε ο χαρμόσυνος ήχος της καμπάνας και άλλοτε το γλυκό κελάρυσμα του νερού του ποταμιού που ρέει δίπλα στην εκκλησία. Στο τέλος «τσουγκρίσαμε» το παραδοσιακό «κόκκινο» αυγό, που προσέφερε σε όλους, μαζί με τις ευχές του, προσωπικά ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας.

Ανταλλάξαμε τις ευχές μας και τέλος αναχωρήσαμε για Ξάνθη, με περίσσια ικανοποίηση που συναποτελέσαμε και μείς το εκκλησίασμα, παρακολουθώντας την Αναστάσιμη Ακολουθία, συντροφιά με τους ακρίτες μας.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, σε όσους/ες προσήλθαν και εμπράκτως συμπαραστάθηκαν ηθικά, με την παρουσία τους, σε αυτούς που «Φυλάνε Θερμοπύλες» στην περιοχή μας.

Ο επόμενος εκκλησιασμός στα Πομακοχώρια, είναι στις 2 Μαϊ ’16 (ΔΕΥΤΕΡΑ), στον εορτάζοντα Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στον ΕΧΙΝΟ. Από 07:30-10:30.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ