Αρχική » , , » Ανακοίνωση ΕΑΑΑ για την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ

Ανακοίνωση ΕΑΑΑ για την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ


Ενημερώνουμε τα μέλη μας, ότι στις 13.05.2016 δημοσιεύθηκαν οι υπ’ αριθ. 1125-1128/2016 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες κρίνονται ως  αντισυνταγματικές οι διατάξεις του άρθρου 86 του ν.4307/2014:

(α) κατά το σκέλος της μειωμένης κατά 50% αναδρομικής επιστροφής της διαφοράς των μηνιαίων αποδοχών από 1-8-2012 έως 15-11-2014.

(β) κατά το σκέλος της αναπροσαρμογής τους για το μέλλον, σε επίπεδα χαμηλότερα του έτους 2012.

Με τις αποφάσεις αυτές, το ανώτερο διοικητικό δικαστήριο, δικαιώνει για άλλη μια φορά όσους έχουν προσφύγει, όπως η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, το συντονιστικό συμβούλιο των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, των Ενώσεων Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής και  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, μεμονωμένοι στρατιωτικοί, κ.λπ.

Παράλληλα, αναγνωρίζει έμπρακτα τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει το επάγγελμα των στρατιωτικών, οι αποδοχές των οποίων με τις εν λόγω αποφάσεις του ΣτΕ , θωρακίζονται  πλέον και νομικά.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Τμήμα Καθαρογραφής του ΣτΕ μας ενημέρωσαν ότι προς το τέλος του μηνός θα είναι έτοιμες οι εν λόγω αποφάσεις, τις οποίες προτιθέμεθα να παραλάβουμε από το Τμήμα Ολομέλειας του ΣτΕ και ακολούθως ενημερώσουμε τα μέλη μας.

Η ΕΑΑΑ βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις άλλες δύο Ενώσεις προκειμένου να καθορισθούν από κοινού οι επόμενες κινήσεις μας.

Εκ της ΕΑΑΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ