Αρχική » , , , , » Αστυνομικοί κατά Κυβέρνησης: «Παίζουν παιχνίδια με τους μισθούς μας» (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Αστυνομικοί κατά Κυβέρνησης: «Παίζουν παιχνίδια με τους μισθούς μας» (ΕΓΓΡΑΦΟ)


Έμειναν ... ευχές οι προαγωγές και ωριμάνσεις για τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ
ΠΥΡ ΟΜΑΛΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΚ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ
Οι αστυνομικοί υπάλληλοι εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν θα συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματικά τα «παγώματα», και θα δημιουργήσει νέο μισθολόγιο

«Παιχνίδι» με πολλά... τρικ και τροπολογία - «ευχή» με πολλά «αν» χαρακτηρίζουν οι ένστολοι συνδικαλιστές αυτή που ψηφίστηκε το βράδυ της Κυριακής στη Βουλή για το «πάγωμα» των μισθολογικών προαγωγών και ωριμάνσεων των ειδικών μισθολογίων. Αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και στρατιωτικοί αναφέρουν πως η σχετική τροπολογία δεν απεσύρθη, αλλά δόθηκε παράταση έως 31/12/16, με επίκληση ανύπαρκτων ισοδυνάμων...

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. κ. Γιάννης Κατσιαμάκας διερωτάται: «Πώς, χωρίς ισοδύναμα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο έχει προϋπολογισμό 30 εκατομμύρια λιγότερα από τον προηγούμενο χρόνο για μισθολογικά και λειτουργικά έξοδα, θα μπορέσει να βρει χρήματα για την κάλυψη των μισθολογικών προαγωγών;».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε από το βήμα της Βουλής πως αν δεν βρεθούν ισοδύναμα από τα υπουργεία, τα 118 εκατομμύρια που απαιτούνται για την καταβολή των μισθολογικών προαγωγών θα δοθούν από το πλεόνασμα του «υπερ-ταμείου» των 700 εκατομμυρίων ευρώ. «Αφού γνωρίζει ότι το υπουργείο δεν θα έχει ισοδύναμα και τα χρήματα θα δοθούν από το πλεόνασμα, γιατί έφερε τη συγκεκριμένη τροπολογία;» αναρωτιέται ο κ. Κατσιαμάκας, ο οποίος κάνει λόγο για ένα «παιχνίδι», παρότι το Μνημόνιο και οι θεσμοί δεν... υποχρέωναν σε τέτοια «παγώματα». Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Γρηγόρης Γερακαράκος διαβλέπει ότι η κυβέρνηση δεν θα συμμορφωθεί με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματικά τα προηγούμενα «παγώματα» και θα επιχειρήσει την... κατασκευή ενός νέου μισθολογίου. «Μια τέτοια απόφαση θα αποτελέσει αιτία πολέμου και θα βρει συνολικά τα στελέχη των ΕΔ-ΣΑ να διαδηλώνουν στους δρόμους. Αν το κάνουν, θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις» δηλώνει ο κ. Γερακαράκος.

«Νομοθετήθηκε το “αν”»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος κ. Ιωάννης Σταμούλης σχολίασε διαδικτυακά την τροπολογία: «Ιστορική μέρα η χθεσινή, για πρώτη φορά νομοθετήθηκε ευχή, δηλαδή νομοθετήθηκε το “αν” βρεθούν ισοδύναμα από το υπουργείο μας, τότε δεν θα ισχύσει το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων μας. Τελικά το υπερβατικό και το θείο είναι αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής μας καθημερινότητας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος δήλωσε πως έχει βρει τα ισοδύναμα για τους εργαζομένους στις Ένοπλες Δυνάμεις, περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια, από τον κωδικό 6900 των εξοπλιστικών προγραμμάτων που δεν συνεχίζονται για διάφορους λόγους, από εκποιήσεις άχρηστων υλικών και από τις αποζημιώσεις που δίνουν εταιρίες που εμπλέκονται στα εξοπλιστικά προγράμματα. Βουλευτές της Ν.Δ. αντέδρασαν έντονα, υποστηρίζοντας ότι δεν επιτρέπεται να εξευρεθούν ισοδύναμα από τα εξοπλιστικά για μισθολογικά ζητήματα.

Η αρχική τροπολογία, σύμφωνα με τους ένστολους συνδικαλιστές, είχε εφαρμογή από 1ης-1-2017 έως 31-12-2018, ενώ μετά τις αντιδράσεις ήρθε η «νομοτεχνική διόρθωση», με την οποία ουσιαστικά δίνεται παράταση στην κυβέρνηση μέχρι 31-12-2016 να βρει ισοδύναμα μέτρα για να αποφευχθεί το πάγωμα. «Ούτως η άλλως όμως μέχρι 31-12-2016 δεν θα εφαρμοζόταν η τροπολογία, αφού είχε ισχύ από 1ης-1-2017, άρα ποιος ο λόγος να παραμείνει π τροπολογία και να μην αποσυρθεί, να ψηφιστεί δηλαδή ως διάταξη νόμου...» αναρωτιούνται οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας.

(Ε.Τ. 24/05/2016 – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ - pspyropoulos@e-typos.com)

ΔΕΣΤΕ ΤΗΝ «ΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ» ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝΕ:


__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία!

2 σχόλια:

  1. Αυτά να τα βλέπουν οι υπηρετούντες στα ΣΑ (και ιδίως στα ΜΑΤ) όταν παίρνουν εντολή να προστατέψουν τους δωσίλογους οι οποίοι καταδυναστεύουν την χώρα και τον λαό της....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ θεμα ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΠΟΥ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ....ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ- ΄΄Μισθολογικές προαγωγές ΤΕΛΟΣ! Το γράφει ξεκάθαρα στο Μνημόνιο! Δείτε το απόσπασμα΄΄. http://www.enstoloi.gr/2013/02/blog-post_14.html -ΕΠΙΣΗΣ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Ο Αναθεωρημένος Νόμος 3883/2010 Iεραρχία –Προαγωγές Διατηρητέος υπο Προαγωγή με ετήσιο κέρδος 88 εκατ ευρώ Παύει το παράλογο φαινόμενο ενώ κάποιος κατέχει τον βαθμό του Ανθυπασπιστή να πληρώνεται μισθό Υπολοχαγού Ο Αρχιλοχιας να πληρωνεται μισθό Ανθυπασπιστη κλπ. ΔΕΙΤΕ. http://www.onalert.gr/userfiles/IERARXIA_PROAGOGES.pdf (ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟΣ). ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΕ ΟΙ Οικειοθελώς αποστρατείες των στελεχών στα 58 χρόνιαΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ με ετήσιο κέρδος ΤΑΜΕΊΩΝ 32 εκατ ευρώ που συμβαδίζει με τον αναθεωρημένο Νόμο 3883/2010 > διατηρητέος υπό προαγωγη < ετήσιο κερδος 88 εκατ ευρώ.ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΗΤΑΝ > http://www.onalert.gr/stories/ti-exei-pei-gia-to-syntadioxotiko-ton-stratiotikon-o-kammenos/44265 ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΕΚΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΣΑΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΙΓΕΙ ? Η ΠΑΡΤΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΕΚΑΡΕΣ-ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ