Ψάχνουν για ισοδύναμα


«Πάγωμα» μισθολογικών προαγωγών στρατιωτικών: Περιθώριο μέχρι το τέλος του 2016 στο ΥΠΕΘΑ.

Αν και η κυβέρνηση ψήφισε το «πάγωμα» των μισθολογικών προαγωγών, εντούτοις, στο πλαίσιο υπερψήφισης του νέου πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομι­κών, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανά υπουργείο να υπάρξουν ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου να μην προχωρήσει το «πάγωμα» των ωριμάνσεων. Πιο συγκεκριμένα, από 1/1/2017 έως 31/12/2018 θα ισχύσει το διετές «πάγωμα» των ωριμάνσεων των ένστολων.

Παρ’ όλα αυτά, δίνεται η δυνατότητα στα αρμόδια υπουργεία -μεταξύ αυτών και το ΥΠΕΘΑ- μέχρι τις 31/12/2016 να καταθέσουν ισοδύναμα μέτρα, ώστε να μην προχωρήσει το «πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, διαβεβαίωσε ότι οι στρατιωτικοί δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε και δεν θα υποστούν μειώσεις. Τα χρήματα των ισοδύναμων μέτρων για το μη «πάγωμα» των ωριμάνσεων στο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών έχουν εξασφαλιστεί, σύμφωνα με τον υπουργό, κυρίως από κωδικούς εξοπλιστικών και από οικονομίες που θα γί­νουν. «Αρκετά έχουν πληρώσει οι Ένοπλες Δυνάμεις, ιδιαίτερα τα Σώματα Ασφαλείας, οι δικαστικοί και οι διπλωμάτες δεν μπορούν να πληρώσουν άλλο», τόνισε. Παράλληλα, σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ανάγνωση της απόφασης του ΣτΕ, ο υπουργός είχε τονίσει πως «την απόφαση του ΣτΕ οφείλουμε να την εφαρμόσουμε και θα την εφαρμόσουμε». Σε ό,τι αφορά το ΥΠΕΘΑ, για το μη «πάγωμα» των ωριμάνσεων στα ειδικά μισθολόγια πρέπει να βρεθούν για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας 60 εκατομμύρια ευρώ κατ' έτος, για το 2016 και το 2017, ποσό που -όπως δεσμεύτηκε ο υπουργός Εθνι­κής Άμυνας- θα βρεθεί.

Τι απαντά η ΠΟΕΣ στη δέσμευση του υπουργού Άμυνας για τις μισθολογικές ωριμάνσεις - Δηλώσεις στο «Π»

Οι εξαγγελίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, αναφορικά με την εξεύρεση ισοδύναμων για το μη «πάγωμα» των ωριμάνσεων των ειδικών μισθολογίων, όπως προβλέπεται στο νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, έγιναν αφορμή για να τοποθετηθεί επί του θέματος η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσε­ων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ). Σε δηλώσεις του στο «Π» ο πρόεδρος του ΔΣ της ΠΟΕΣ, αντ/χης Ανέστης Τσουκαράκης, είπε πως η Ομο­σπονδία τελεί εν αναμονή της τήρησης των κυβερνητικών δεσμεύ­σεων αλλά και της εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ, δηλώνοντας παράλληλα την ετοιμότητά της για οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο.

Ηλίας Νατσιούλας: Τι σημαίνει «πάγωμα»...

Ο λοχαγός ε.α. Ηλίας Νατσιούλας, ο οποίος είναι ο οικονομικός σύμβουλος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας, εξη­γεί στο «Π» τι σημαίνει η τροπολογία.

Το «πάγωμα» μισθών και χρονοεπίδοματος θα έχει εφαρμογή από 1/1/2017 και έως 31/12/2018. Το «πάγωμα» θα αποφευχθεί, εφόσον βρεθούν ισοδύναμα 118 εκατ. και με διαπιστωτική πράξη του Υ.Ο. εγγραφούν αυτά τα ποσά στους Π/Υ ετών 2017 και 2018. Αν δεν εκδοθεί αυτή η διαπιστωτική πράξη του Υ.Ο., τότε θα τεθεί σε ισχύ από 1/1/2017 το «πάγωμα», καθώς έχει ψηφιστεί σε διάταξη νόμου. Απ τη στιγμή που δεν αποσύρθηκε η τροπολογία, όλα είναι ανοιχτά. Υπενθυμίζεται ότι εδώ και 18 μήνες, σύμφωνα με δηλώ­σεις, έχουν εξασφαλιστεί ποσά από κωδικούς για υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ και υλοποίηση ακόμη δεν έχει γίνει. Γιατί να πι­στέψουμε σήμερα ότι θα εξευρεθούν ισοδύναμα; Με ευχές; «Αν εξευρεθούν θα...».

ΠΟΑΣΥ: «Το πρόβλημα δεν λύθηκε, αλλά πήρε παράταση»

Η ΠΟΑΣΥ, με ανακοίνωσή της, αναφέρεται στο πρόβλημα που προέκυψε από την κατάθεση τροπολογίας για το «πάγωμα» για δύο χρόνια των ειδικών μισθολογίων με όφελος για τον κρατικό προ­ϋπολογισμό 118 εκατ. ευρώ. Πάντως, για τους στρατιωτικούς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δεσμεύτηκε να προ­χωρήσει στην υιοθέτηση ισοδύναμων μέτρων, προκειμένου να επέλθει πλήρης ομαλοποίηση των μισθολογικών προαγωγών. Και ο μεν ΥΕΘΑ κάλυψε τους στρατιωτικούς -μέχρις νεωτέρας τουλάχι­στον- αναφορικά με την εξεύρεση των χρημάτων, ωστόσο το υπουρ­γείο Προστασίας του Πολίτη απλά ανέφερε ότι τα ισοδύναμα θα προέλθουν από το πλεονασματικό του υπουργείου. Πόσα και ποια πλεονασματικά είναι αυτά είναι άγνωστο, πάντως.

Π.Σ.
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-28/05/2016)

10 σχόλια:

 1. Συμφωνω με τον λοχαγο και συμπληρωνω ειναι πολιτικοι απατεωνες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πανο πες αλευρι!!!

  http://attikanea.blogspot.gr/2016/05/blog-post_958.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣΥΡΙΖΟΜΠΑΝΑΝΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΡΤΑΛ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΕΟΨΗΦΙΑ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΕ ΟΛΟΥΣ-ΟΥΤΕ ΣΥΡΙΖΟ....ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΟ...ΤΙΠΟΤΑ -ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΕΦΙΚΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΙΩΣ ΄΄ΆΓΟΡΑΖΕ ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΣ΄΄΄ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΓΡΑΨΩ

   Διαγραφή
 4. KOBETE TO EKAΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΑΣ KAI ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΕΛΟΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΤΕ ? > Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο <- ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ME THN ΕΞΙΣΩΣΗ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΑΠΟΑΙΡΑΣΗ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ \ΟΛΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓ 2012 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΕΝΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΦΠΑ.ΕΚΑΣ κλπ
  1. Εχουμε πάλι αναβλητικότητα εφαρμογής του Μνημονίου για ΄΄Τελος των Μισθολογικών προαγωγών΄΄ με απώλεια εσόδων για το κράτος 118 εκατ που θα τα πληρώσουν οι πολίτες με χρήμα που θα λείψει από την αγορά .
  Το ισοδύναμο είναι για ένα χρόνο ενώ η μεταρρύθμιση για πάντα που σημαίνει σε ένα χρόνο πάλι τα ίδια θα έχουμε.
  2. Εχουμε πάλι αναβλητικότητα ψήφισης του αναθεωρημένου Ν3883/2010 ΙΕΡΑΡΧΊΑ –ΠΡΟΑΓΩΓΈΣ διατηρητέος υπό προαγωγήπου συμβαδίζει απόλυτα με την εφαρμογή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ για Μισθολογικές προαγωγές ΤΕΛΟΣ.
  Είτε εφαρμοστεί ΄΄ Μισθολογικές προαγωγές ΤΕΛΟΣ΄΄με ψήφιση / τροπολογία απο τη βουλή είτε ο αναθεωρημένος Ν3883/2010 ΙΕΡΑΡΧΊΑ –ΠΡΟΑΓΩΓΈΣ διατηρητέος υπό προαγωγή από το ΓΕΕΘΑ το κέρδος γιά το κράτος είναι 88 εκατ ευρώ.
  3. Εχουμε πάλι αναβλητικότητα για αποστρατείες στελεχών οικειοθελώς στα 58 έτη που το θέλουν όλοι με ετήσιο κέρδος 32 εκατ ευρώ.
  Με την εκ νέου αναβλητικότητα έχουν ευθύνη όλα τα Υπουργεία γιατί απέδειξαν :
  α. Eίτε υπάρχουν κωδικοί γα μείωση λειτουργικού κόστους του κράτους και τους κράτησαν νόμιμα ΄΄καβάτζα΄΄τη στιγμή που η χώρα απειλείται με χρεοκοπία από τους δανειστές.
  β. Είτε κάποιοι κοροιδεύουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. γράψε να μειωθεί και το ετήσιο μισθολογικό κόστος στο δημόσιο, δεν είναι κακό κατά 5 %, εδώ κόβεται το ΕΚΑΣ αυτοί γιατί να πέρνουν μισθούς χονδρούς

   Διαγραφή
  2. Ωραία ανάλυση, ισοδύναμο μέτρο με μείωσει μισθολογικού κόστους στο δημόσιο δεν υπάρχει ; δεν σε βλέπω να θέλεις να κάνεις ανάλυση τέτοια, π.χ. μείωση 2 % των μισθών στο δημόσιο ετήσια πόσο οικονομικό όφελος επιφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό.

   Διαγραφή
  3. Για να μπορούσε να εκτιμήσουμε αντικειμενικά αυτά που γράφεις και προτείνεις, θα πρέπει ταυτόχρονα να μας αναλύσεις και το ετήσιο οικονομικό κόστος πληρωμής ενός ατόμου που θα παραμείνει στο δημόσιο από 35 χρόνια υπηρεσίας συμπληρωμένα και μετέπειτα μέχρι 40 χρόνια υπηρεσίας, καθώς και το αντίστοιχο ετήσιο κόστος ως συνταξιούχος, λαμβάνοντας υπόψη μόνο τη κύρια σύνταξη που θα λαμβάνει, επίσης θα πρέπει να λάβεις υπόψη ότι, σε αυτή την περίπτωση το υπόψη άτομο δεν θα πληρώσει την πενταετία εκστρατείας διότι θα δουλέψει 40 χρόνια πραγματικά, άρα και το ποσό αυτό θα πρέπει να το προσθέσεις στην ετήσια διαφορά μισθού – σύνταξης. Έτσι θα μπορέσουμε να διαπιστώσουμε πόσο θα επιβαρύνεται ετήσια το δημόσιο από τη λύση που προτείνεις.

   Διαγραφή
 5. Αποδεικνυεται γιατι ειναι ολοι τους πολιτικοι απατεωνες.Ολοι γνωριζουμε τι δαπανηρα τελη κυκλοφοριας πληρωνουμε , συμφωνα με την πηγη ειναι τριπλασια. Τι πληρωνει ομως ο Γερμανος πολιτης σε σχεση με εμας;; Αυτο ειναι κοινωνικη δικαιοσυνη και αμεση μειωση δαπανης για τους Ελληνες λογω χαμηλων εισοδηματων και οχι παιρνουμε απο τον εναν και δινουμε στον αλλον χωρις αναπτυξη.... ουδεν κρυπτον υπο τον ηλιον

  Δειτε: http://www.forium.de/kfz-steuer/index/www.kfz+steuercheck.de.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. από πέρυσι ψάχνουν και του χρόνου θα ψάχνουν πάλι

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ