Αρχική » , , , » Εκδηλώσεις μνήμης, από το ΥΠΕΘΑ, για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Εκδηλώσεις μνήμης, από το ΥΠΕΘΑ, για τη Γενοκτονία των Ποντίων


Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, διοργανώνει από την Τρίτη 17 έως και την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων.

Από τις 17 έως τις 22 Μαΐου 2016 πραγματοποιείται η φωτοιστορική έκθεση του καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Φωτιάδη στο σταθμό μετρό «Σύνταγμα», με ντοκουμέντα από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Μια λαμπρή καλλιτεχνική και ιστορική δουλειά που διατηρεί άσβεστες τις μνήμες της Ιστορίας για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, θυμίζοντάς μας τα δεινά τους και τις θυσίες τους.

Το Σάββατο 21 Μαΐου 2016, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση που θα ξεκινήσει στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου στις 11:00 και θα κορυφωθεί στις 20:30 της ίδιας ημέρας στους Στύλους Ολυμπίου Διός. Στην εκδήλωση θα τιμηθούν εξέχουσες προσωπικότητες των Ποντίων και των Αρμενίων.

Η εκδήλωση θα γίνει με τη σκηνοθετική επιμέλεια της κ. Σοφία Σπυράτου, καλλιτεχνικός διευθυντής θα είναι ο κ. Ηλίας Υφαντίδης, παραγωγός ο κ. Φάνης Συναδινός, ενώ θα πάρουν μέρος πολλοί καλλιτέχνες.

Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα γίνει δεκτή με τις οφειλόμενες τιμές αρχηγού κράτους η ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά, σύμβολο της Ορθοδοξίας και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου. Για πρώτη φορά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα είναι ανοικτές οι πόρτες για τους πολίτες που επιθυμούν να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά.

Τέλος, όπως γίνεται κάθε χρόνο, η Προεδρική Φρουρά, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, θα φορά τις προβλεπόμενες παραδοσιακές ποντιακές στολές και παράλληλα θα είναι αυτή που θα υποδεχθεί στο ΥΕΘΑ την εικόνα της Παναγίας Σουμελά.

Το γενικό συντονισμό των εκδηλώσεων έχει ο Σμήναρχος (Ι) Δημοσθένης Γεωργιάδης.

(mod.mil.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ