Αρχική » , , , , , , , » ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΑ-ΕΔ (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΑ-ΕΔ (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)


Αθήνα, 19 Απριλίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 600/2/8-α

ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Με τις υπ’ αριθ. 1125-28/2016 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δημοσιεύθηκαν σήμερα 13 Μαΐου 2016, κρίνονται ως αντισυνταγματικές οι διατάξεις του άρθρου 86 του ν.4307/2014 τόσο κατά το μέρος της μειωμένης κατά 50% αναδρομικής επιστροφής της διαφοράς των μηνιαίων αποδοχών από 1-8-2012 έως 15-11-2014, όσο και κατά το μέρος της αναπροσαρμογής τους για το μέλλον, σε επίπεδα χαμηλότερα του έτους 2012! Ως προς το αναδρομικό κεφάλαιο, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφαίνεται ότι οι ρυθμίσεις του ν.4307/2014 συνιστούν «πλημμελή συμμόρφωση» και παραβιάζουν το άρθρο 95 παρ. 5 του Συντάγματος περί υποχρέωσης της Διοίκησης για συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις.

Μέγιστες νομικές συνέπειες και ανυπολόγιστες επιπτώσεις επιφέρει η κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας περί της αντισυνταγματικότητας των διατάξεων του Νόμου για το μέλλον!

Ειδικότερα, κατά την κρίση του Δικαστηρίου, οι διατάξεις του ν. 4307/2014:

-αντιβαίνουν στην αρχή της ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχείρισης των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας.
-εισάγουν κριτήρια «οιονεί μαθηματικού χαρακτήρα» και μόνον,
-παραγνωρίζουν την σημασία της αποστολής των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και τις ειδικότερες συνθήκες άσκησης των καθηκόντων των στελεχών τους, όπως αυτές είχαν προσδιοριστεί σε προηγούμενες αποφάσεις του ίδιου Δικαστηρίου, με τις οποίες είχαν κριθεί αντισυνταγματικές οι περικοπές του Ν. 4093/12, με αναδρομική μάλιστα ισχύ.

Με τις αποφάσεις αυτές το Συμβούλιο Επικρατείας:

-Θωρακίζει τα ειδικά μισθολόγια από την πιθανή κατάργησή τους,
-θέτει τα συνταγματικά δεδομένα πάνω στα οποία θα πρέπει να στηριχθεί η Κυβέρνηση για την επικείμενη ρύθμιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών θεμάτων των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας,
-εντέλει την αξιοπρεπή διαβίωση των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας, στα μισθολογικά επίπεδα του έτους 2012,
-θέτει νέα δεδομένα για την πρόσφατη ενιαία και εξομοιωτική ασφαλιστική αντιμετώπισή τους.

Οι Ομοσπονδίες μας εκπροσωπήθηκαν από τους νομικούς τους συμβούλους Χαράλαμπο Μπουκουβάλα και Ρήγα Μπαρμπούρη.

Με τις αποφάσεις αυτές ολοκληρώνεται δικαστικά η συνταγματική θωράκιση των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και δημιουργούνται νέα δεδομένα για τη νομοθέτηση των μισθολογικών και ασφαλιστικών τους θεμάτων, δεδομένα που δεν μπορεί να παραγνωριστούν ούτε από την Κυβέρνηση ούτε από τους δανειστές της Χώρας...

Οι Πρόεδροι

Π.Ο.ΑΣ.Υ. Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Ε.Α.Π.Σ. Π.Ε.Α.Λ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Αθανάσιος ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης ΣΑΪΤΑΚΗΣ Δημήτριος

2 σχόλια:

  1. ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ NA ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΤΑ ΥΠΟΌΓΙΖΕΙ -. -ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ- ΕΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΑΥΤΑΠΑΓΓΕΛΤΑ ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΑΝ -ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ. > Η αποφαση του ΣΤΕ εχει ήδη υλοποιειθει και τα χρηματα μπορει να μην τα πήραν οι Ενστολοι Στρατιωτικοι αλλα δοθηκαν και πηγαν για μισθους των 38.000 επαγγελματιων ΕΠΟΠ κλπ που εισηλθαν στις Εν Δυναμεις τα ετη 2009-2010 -2011-2012 - θυμιζεται οτι ο τ Πρωθυπουργός Σαμαρας ειχε πει αναγκαστηκαμε να κανουμε μεγαλες μειωσεις για να μην απολυσουμε κοσμο που η ΤΡΟΙΚΑ θεωρησε σκανδαλο τον τροπο εισαγωγη τους στο ΔΗΜΟΣΙΟ πρωτα σαν φανταροι και μετα απο χρονια εδωσαν εξετασεις γιαλαντζι στις οικιες μοναδες ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ με τα θεματα ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ που ηταν γελοια ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ-Η ΤΡΟΙΚΑ μιλησε για 7.000 απολυσεις ΕΠΟΠ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ οχι 7.000 συνταξιοδοτησεις και..βλεπουμε -ΚΑΝΟΥΜΕ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ...ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ-Ο ΥΕΘΑ κ ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΤΙ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ 7000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΠΟΠ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ ΣΕ ΗΛΙΚΙΕΣ ΕΩΣ 28 ΕΤΩΝ ΕΝΩ ΣΕ ΣΤΡΑΤ ΣΧΟΛΕΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΕΣ ΕΩΣ 21-22 ΕΤΩΝ-ΑΠΛΑ Ο Δημοσιονομικός Aυτόματος κόφτης δαπανών είναι ΤΟ ΘΕΜΑ πού θα ενεργοποιείται με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου όταν η εκάστοτε Κυβέρνηση ξεπερνά τις ετήσιες δαπάνες προσληψεις .Ειχε ήδη ψηφιστεί απο όλη σχεδόν την αντιπολίτευση με το Ν4334/2015.ΕΝΩ Ο 4336/2015 ΓΙΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΑΣ 58 ΤΣΙΟΥ ΤΣΙΟΥ - Η σιγουράντζα της θεσούλας του Δημοσίου απο τους πάσης μορφής ΄΄τσέλιγκες΄΄στο μυαλό θα σταματήσει.ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 79.000 ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΑ 38.000 ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΠ ,ΟΒΑ κλπ ποση ηταν η μισθοδοσια πριν την ενταξη τους μισθολογικα στο ΥΠΕΘΑ ? Η ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΟΠ ΟΒΑ ΕΜΘκλπ δεδομενου οτι ειχαν στο στρατευμα απο 15 χρονια και πανω.ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟNΙΟΥΝΤΕ-ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ γιατι με υπολογισμο ολων των συνταξεων απο το εσο ορο του 2002 και μετα ουσιαστικα ακυρωνει την αποφαση ΣΤΕ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΕ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ-ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΟΨΕ ΤΟΝ ΒΗΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Ο ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΚΟΦΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ΣΥΡΙΖΟ-ΤΡΟΛ δεν σε λαμβάνει κανένας υπόψη...

      Διαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ