Παράταση για τα ταμεία ΕΔ-ΣΑ από το ΥΠΕΚΑ


ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ δύο μηνών, έως την 1η Ιουλίου, έδωσε το υπουργείο Εργασίας για να ενταχθούν στον νέο ασφαλιστικό φορέα τα Ταμεία των εργαζομένων στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας.

Σύμφωνα με τροποποιητική ρύθμιση που κατατέθηκε ως προσθήκη στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο δόθηκε το συγκεκριμένο περιθώριο, καθώς εκτιμήθηκε ότι έως τότε θα έχει προκύψει και το νέο μισθολόγιο γι΄ αυτή την ειδική κατηγορία εργαζομένων.

Αίτημα

Επίσης, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε ότι έγινε δεκτό ένα αίτημα του κλάδου που ήθελε οι συντάξεις θανάτου να χορηγούνται όπως οι συντάξεις ανικανότητας, λόγω της ειδικής φύσης των εργαζομένων.

Σε άλλη προσθήκη, το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να καταβάλλονται κατά προτεραιότητα η προσωρινή σύνταξη και το εφάπαξ βοήθημα σε δικαιούχους που είναι άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και στους γονείς και τους κηδεμόνες που προστατεύουν άτομα με αναπηρία.

Ακόμη, στους συνταξιούχους με ποσοστό αναπηρίας 50% και ανεξάρτητα από τα έτη ασφάλισης θα εξεταστεί από επιτροπή εάν θα χορηγείται στο εξής το 100% της εθνικής σύνταξης.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 09/05/2016)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ