Αρχική » , , , , , » «Κρυφές» μειώσεις στις συντάξεις (ΠΙΝΑΚΑΣ)

«Κρυφές» μειώσεις στις συντάξεις (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Πέντε ρήτρες στο ασφαλιστικό για περικοπές διαρκείας σε κύριες, επικουρικές, μερίσματα και εφάπαξ

Με πέντε διαφορετικούς τρόπους που «κρύβονται» στο ασφαλιστικό, θα μειώνονται αυτόματα στο... διηνεκές οι συντάξεις κύριες και επικουρικές αλλά και τα μερίσματα του Δημοσίου, καθώς και το εφάπαξ. Οι μειώσεις που θα τεθούν σε εφαρμογή με την ψήφιση του νομοσχέδιου ανέρχονται σε 2,7 δισ. ευρώ σωρευτικά έως το τέλος του 2019, κυρίως από την αύξηση εισφορών και την περικοπή συντάξεων. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει το ποιοι από τους πόρους του ασφαλιστικού θα κοπούν σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν πιάσει τον στόχο της εξοικονόμησης του 3,5% του ΑΕΠ έως το 2018. Οι πέντε ρήτρες που οδηγούν σε μειώσεις τις καταβαλλόμενες αλλά και τις μελλοντικές συντάξεις είναι:

Η συνταξιοδοτική δαπάνη δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 16% του ΑΕΠ ετησίως έως το 2060. Σε αντίθετη περίπτωση θα γίνονται αυτόματα μειώσεις στις κύριες καταβαλλόμενες συντάξεις.

Πιθανές αυξήσεις στο μέλλον θα γίνονται με βάση το 50% του ΑΕΠ και το 50% του δείκτη τιμών καταναλωτή του προηγούμενου έτους. Σε περίπτωση ωστόσο που δεν υπάρχει αύξηση, οι συντάξεις θα κόβονται.

Το ύψος των συντάξεων θα παραμείνει παγωμένο μέχρι το 2021 και όχι έως το τέλος του 2017 που προβλεπόταν αρχικά.

Στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, που θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ δεν θα δίδεται από το κράτος καμία οικονομική ενίσχυση. Το ταμείο θα προχωρά αυτόματα σε περικοπές παροχών.

Κρατική ενίσχυση δεν θα λαμβάνει ούτε το Ταμείο Πρόνοιας των Πολιτικών Υπαλλήλων, όπως και τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού.

Περικοπές έρχονται και στις ήδη καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις, στην περίπτωση που το άθροισμα κύριας και επικουρικής υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ, στον αριθμό των δικαιούχων του ΕΚΑΣ, αλλά και στις υψηλές συντάξεις μέσω της επιβολής ανώτατου πλαφόν στα 2.000 ευρώ για μια κύρια σύνταξη και στα 3.000 ευρώ για πολλαπλές συντάξεις.

5 ρήτρες για «μαχαίρι» διαρκείας στις συντάξεις

Αυτόματες μειώσεις σε κύριες, επικουρικές, εφάπαξ και μερίσματα φέρνει με πέντε διαφορετικούς τρόπους το νέο ασφαλιστικό για τους σημερινούς αλλά και τους μελλοντικούς συνταξιούχους

Μειώσεις δίχως τέλος θα φέρει σε εισοδήματα και συντάξεις η ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό από την Ολομέλεια της Βουλής που κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος προκειμένου να εξοικονομηθούν 2,7 δισ. ευρώ σωρευτικά έως το τέλος του 2019.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσω του νομοσχεδίου προωθούνται πέντε ρήτρες που οδηγούν αυτόματα σε μειώσεις στα εισοδήματα νυν και μελλοντικών συνταξιούχων. Παράλληλα, άγνωστο παραμένει ποιοι από τους πόρους του ασφαλιστικού θα κοπούν σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν πιάσει τον στόχο της εξοικονόμησης του 3,5% του ΑΕΠ έως το 2018.

Η Realnews παρουσιάζει τις ρήτρες που οδηγούν σε αυτόματες μειώσεις τις μελλοντικές συντάξεις:

1. Η συνταξιοδοτικά δαπάνη δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 16% του ΑΕΠ έως το 2060. Το νομοσχέδιο αναφέρει ότι «με ειδικό νόμο το ύψος των δαπανών για την εθνική, την αναλογική και την επικουρική σύνταξη, προβαλλόμενο έως το έτος 2060, δεν πρέπει να υπερβαίνει το περιθώριο αύξησης των 2,5 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ, με έτος αναφοράς το 2009». Σε αντίθετη περίπτωση, θα γίνονται αυτόματα μειώσεις στις κύριες καταβαλλόμενες συντάξεις. Μάλιστα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να εκπονούνται αναλογιστικές μελέτες που θα συμπεριλαμβάνουν τυχόν αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

2. Πιθανές αυξήσεις στο μέλλον θα γίνονται με βάση το 50% του ΑΕΠ και το 50% του δείκτη τιμών καταναλωτή του προηγούμενου έτους. Σε περίπτωση ωστόσο που δεν υπάρχει αύξηση, οι συντάξεις θα κόβονται.

3. Το ύψος των συντάξεων θα παραμείνει παγωμένο μέχρι το 2021 και όχι έως το τέλος του 2017, όπως προβλεπόταν αρχικά. Συγκεκριμένα, ο νόμος αναφέρει: «Μέχρι την 31.12.2021 τα κατώτατα όρια σύνταξης λόγω γήρατος, αναπηρίας και θανάτου των οργανισμών κυρίας ή επικουρικής ασφάλισης όπως αυτά προβλέπονται από τις οικείες καταστατικές και γενικές διατάξεις διατηρούνται στο ύψος που ισχύει την 31.7.2015». Το κράτος θα εξοικονομήσει 187 εκατ. ευρώ το 2018.

4. Στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, που θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ βοηθήματα, δεν θα δίδεται από το κράτος καμία οικονομική ενίσχυση. Το ταμείο θα προχωρά αυτόματα σε περικοπές παροχών, προκειμένου να μην είναι ελλειμματικό.

5. Κρατική ενίσχυση δεν θα λαμβάνει ούτε το Ταμείο Πρόνοιας των Πολιτικών Υπαλλήλων, καθώς και τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού, αφού -όπως αναφέρει ο νόμος- θα «χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τις καταθέσεις των μετόχων και από τα περιουσιακά στοιχεία των ταμείων». Αυτό σημαίνει αυτόματες μειώσεις.

Περικοπές στους ήδη συνταξιούχους:

Σημαντική απώλεια εισοδήματος σε χαμηλοσυνταξιούχους θα φέρει η εμπροσθοβαρής κατάργηση του ΕΚΑΣ. Σύμφωνα με έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η δαπάνη το 2016 θα μειωθεί κατά 168 εκατ., το 2017 κατά 569 εκατ., το 2018 κατά 803 εκατ. και το 2019 κατά 853 εκατ. ευρώ.

Περικοπή των επικουρικών συντάξεων, στην περίπτωση που το άθροισμα κυρίας και επικουρικής υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ, για να εξοικονομηθούν περίπου 300 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το καθαρό εισόδημα των συνταξιούχων θα πέσει στα 1.170 ευρώ. Σύμφωνα με ειδικούς οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις άνω των 150 ευρώ θα κυμαίνονται από 10% έως 30%. Στον πίνακα του Γενικού Λογιστηρίου αναφέρεται ότι η εξοικονόμηση το 2016 θα είναι 174 εκατ. ευρώ, το 2017 291 εκατ. ευρώ, το 2018 284 εκατ. ευρώ και το 2019 277 εκατ. ευρώ.

Από την επιβολή νέου ανώτατου πλαφόν στα 2.000 ευρώ για μια κύρια σύνταξη και 3.000 ευρώ για πολλαπλές θα εξοικονομηθούν σωρευτικά 98 εκατ. ευρώ.

Μετά τον επανυπολογισμό όλων των συντάξεων, στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου προβλέπεται ότι σε περίπτωση που διαπιστωθούν αποκλίσεις υπάρξουν δηλαδή υψηλότερες συντάξεις από ό,τι θα έπρεπε, δεν θα δοθούν αυξήσεις συνολικού προϋπολογισμού 76 εκατ. ευρώ το 2019, ώστε σταδιακά να μην υπάρχει προσωπική διαφορά.

Περικοπές στις μελλοντικές συντάξεις:

Μειώσεις θα υποστούν όλοι όσοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης αφού οι κύριες συντάξεις τους θα υπολογιστούν με τα νέα χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης και με βάση τον μέσο όρο των αποδοχών από το 2002 και μετά, ενώ οι επικουρικές θα υπολογιστούν έως τις 31/12/2014 με 0,45% για κάθε χρόνο. Αυτό -σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου- θα φέρει περικοπές έως και 345 εκατ. ευρώ το 2019.

Μειώσεις θα υπάρχουν και στις μελλοντικές επικουρικές συντάξεις που δεν θα έχουν μετά την 1/1/2015 καθορισμένο ποσοστό αναπλήρωσης. Οι περικοπές το 2019 θα φτάσουν τα 48 εκατ. ευρώ.

Καταργείται το επίδομα γάμου από τις νέες συντάξεις που θα φέρει σωρευτικά μειώσεις ύψους 21 εκατ. ευρώ το 2019.

Την ίδια στιγμή, αυξάνονται υπέρογκα οι ασφαλιστικές εισφορές για κύρια και επικουρική ασφάλιση σε όλους τους ασφαλισμένους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αγρότες ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Το 2016 θα κληθούν να πληρώσουν 290 εκατ. ευρώ, το 2017 606 εκατ. ευρώ, το 2018 636 εκατ. ευρώ και το 2019 686 εκατ. ευρώ.


(REAL NEWS 30/04/2016 – ΑΡΓΥΡΩ Κ. ΜΑΥΡΟΥΛΗ - a.mavrouli@realnews.gr)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία!

13 σχόλια:

 1. TA METOXIΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ? ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΡΤΟΙ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΜΑ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΧΡΟΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ πχ ΜΑΧΙΜΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ κλπ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΟΣΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ /ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ 50 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΑΥΤΑΠΑΓΓΕΛΤΑ ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΑΝ –ΕΤΣΙ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΝΤΕ ΟΛΟΙ-ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ? ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ-ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΜΙΣΘΟΛ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΕΝΩ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΔΕΙΤΕ Σχέδιο για μείωση οικονομικών προαγωγών και συντάξεων στις Ένοπλες Δυνάμεις 4/05/2016
  http://www.bloko.gr/2016/04/blog-post_656.html
  Μισθολογικές προαγωγές ΤΕΛΟΣ! Το γράφει ξεκάθαρα στο Μνημόνιο! Δείτε το απόσπασμα.
  http://www.enstoloi.gr/2013/02/blog-post_14.html
  Nόμος 3883/2010 Διατηρητέος υπό προαγωγή.
  Με την εφαρμογή της αλλαγής του Νόμου 3883/2010 με τον Αναθεωρημένο Νόμο 3883/2010 Διατηρητέος υπό προαγωγή σταματά το παράλογο φαινόμενο των μισθολογικών προαγωγών με κέρδος 88 εκατ ευρώ ετησίως για τα αφαλιστικα ταμεια.
  Παύει το παράλογο φαινόμενο ενώ κάποιος κατέχει τον βαθμό του Ανθυπασπιστή να πληρώνεται μισθό Υπολοχαγού ο Ταγματάρχης να πληρώνεται μισθό Ταξίαρχου κλπ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιατί ρε φίλε να παίρνουν 50% οι με αίτηση αποστρατείας; Δεν το προβλέπει ο νόμος; Για να μην πώ για τις "φιλικές" αναφορές αποστρατείας ευδοκίμου... Ότι νάναι λέτε πασχαλιάτικα;

   Διαγραφή
  2. Εχει πολυ κακια και μισος για συναδελφους προερχομενους απο σχολες Υπαξιωματικων ΕΜΘ και ΕΠΥ ο παραπανω που εγραψε αυτες τις ανισσοροπες σαχλαμαρες.Ενα του λεγω οτι εμεις που φυγαμε με αιτηση αποστρατειας ζησαμε τις αδικιες και τις ζουμε με ηδη πετσοκομμενη τη συνταξη μας οχι στο 50% α΄΄α στο 80% μεχρι τωρα και οι μισθολογικες μας προαγωγες που αναφερθηκε ηταν νομιμες της τοτε οικονομικης πολιτικης για να μας διατηρουν στην υπηρεσια και ηταν ειναι κινητρο για να μας εκμεταλευονται περισσοτερο ηταν το τυρι.... και να μην ξεχνα ο ανωνυμος αντισυναδελφος οτι θα προτιμουσαμε να αποστρατευομασταν Ανθυπασπιστες για να εχουμε το δικαιωμα να διεκδικησουμε τα ωφελη του νομου του Πλαστηρα Παντως βλεπω ποση μιζερια εχεις γιαυτους που εδωσαν και την ψυχη τους στο Στρατο ....σε λυπαμαι και ειμαι εκπληκτος που υπαρχουν τετοιου ειδους αντισυναδελφοι κριμα δεν παμε ετσι μπροστα

   Διαγραφή
 2. Να λαμβάνουν 50% μειωμένες επειδή έκαναν αίτηση ως δικαιούνταν από τις ισχύουσες διατάξεις; Τι λε ρε μάγκα με τις εξυπνάδες; Όποιος ήθελε να πάρει περισσότερα έμεινε για να τον αποστρατεύσουν. Οι άλλοι λιγόυτερα με αίτησή τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΠΑΡΑΝΟΜΕΕ ΣΥΜΦΩΜΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ: Οι περικοπές των συντάξεων που έγιναν κατά την διετία 2010-2011.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μεχρι τελος του χρονου η ανεπαγγελτη κυβερνηση θα ειναι παρελθον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και ποιος θαρθει ο "επαγγελματίας" Κούλης με τον φασιστάκο άδωνη; Μπρρρρρρρ!!!

   Διαγραφή
  2. Οι πολιτικοί και οι πάνες πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο - Mark Twain.

   Διαγραφή
  3. ρε εξαρτημένε παπατζή, παραμυθά, ψεύτη, τολμάς και μιλάς, ρε ουστ από δω λαμόγιο

   Διαγραφή
 5. Κοι,μη ματαιοπονείτε.Η εξουσία,απ'το πρωτο μνημόνιο ήδη,ήταν .
  Τι νομίζετε? Οτι θα 'ρθει ο Κούλης και θα 'χει το άγιο δισκοπότηρο μαζί του?
  Ακριβώς τα ίδια θα κάνει,και μπορεί και χειρότερα.Το θέμα είναι,αν και πόσο μπορούμε να αντέξουμε ως πολίτες κ' φορολογούμενοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τσεκούρι πέφτει με το νέο ασφαλιστικό στις κύριες συντάξεις, οι στρατιωτικοί στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, τιμωρούνται όσοι παρέμειναν για να έχουν πολλά χρόνια υπηρεσίας συντάξιμα, οι παπατζήδες της πολιτικής τους έκαψαν, αφού τους δούλεψαν για 2 χρόνια με παραμύθια, ο Καμμένος κρύβεται και παριστάνει την πάπια. Έρχονται και τα νέα ειδικά μισθολόγια κόλαφος, με προσωπικές διαφορές και πράσινα άλογα, ακούγονται αλλαγές όπως πληρωμές βάσει διοικητικού βαθμού, αποστρατείες με τον επόμενο διοικητικό βαθμό, κτλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ alex ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΕΠΙΚΟΛΗΣΗ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΕΩΣ ΕΔΩ-ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ-ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΠΟΠ,ΕΜΘ ΕΝΩ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΙΒΕ ΣΤΙΣ ΟΙΚΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΕ ΘΑΜΕΤΑ ΔΟΣΜΕΝΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ? ΑΣΕΙ/ΑΣΣΥ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΕ ΣΕ ΗΛΙΚΕΣ ΕΩΣ 22 ΕΤΩΝ ΕΝΩ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΓΕΝΤΕΣ ΕΩΣ 28 ΕΤΩΝ.-ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΤΓΟΡΕΙΤΕ ΑΝΕΥΘΥΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ