Αρχική » , , » Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Αγ. Νικολάου Σιαμάδων (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Αγ. Νικολάου Σιαμάδων (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


Με λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα της πέμπτης 19 Μαΐου 2016 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, για την εορτή του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων Λυκίας, του Θαυματουργού, στην Ι.Μ Αγίου Νικολάου Σιαμάδων.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σταγών & Μετεώρων, κ. κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος από πλήθος Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ιερό Ναό για να εορτάσει την Ιερά μνήμη του Αγίου Νικολάου.

Το Θείο Λόγο Κήρυξε ο ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Αύρας π. Δωρόθεος, όπου μίλησε για τη ζωή και το έργο του Αγίου Νικολάου.

Το Παράρτημά μας όπως και ανακοίνωσε σε προηγούμενη ανάρτηση, οργάνωσε προσκυνηματική εκδρομή, με την συμμετοχή πολλών μελών μας, (1 λεωφορείο) προκειμένου να προσευχηθούμε στην χάρη του Αγίου.

Τον δικό μας άνθρωπο τίμησαν με την παρουσία τους οι παρακάτω:

α. Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στγος Τσέλιος Αθανάσιος,
β. Δκτης 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ Αντγος Κος Λεοντάρης Ηλίας,
γ. Δκτης Δ.ΣΣ Αντγος Μαυράκης Ιωσήφ,
δ. Δκτης Σ.Μ.Υ Ταξχος Κος Λιάκος Γεώργιος,
ε. Δκτης Π.Υ Καλαμπάκας Επιπυραγός Κος Τσουρλίδας Ευάγγελος,
στ. Υποναύαρχος ε.α Κος Ζιώγας Γεώργιος,
ζ. Πρόεδρος ΕΑΑΣ/Παράρτημα Τρικάλων, Υπλγος ε.α Κος Στέφος Ευάγγελος, καθώς & πολλοί συνάδελφοι εν ενεργεία & εν αποστρατεία.

Όπως γνωρίζουμε όλοι μας στην Μονή εγκαταβιεί ο Αρχιμανδρίτης Μακάριος Ιακωβάκης, (μέλος του παραρτήματός μας) ο οποίος ακολουθούσε στρατιωτική καριέρα.

Φτάνοντας στο βαθμό του Ταγματάρχου, αποφάσισε να ακολουθήσει τον βίο της ασκήσεως όπου τελικά και επέλεξε, να αφήσει την καριέρα του στις Ένοπλες Δυνάμεις και να ακολουθήσει την Μοναστική ζωή, μια ζωή το ίδιο σκληρή αλλά υπηρετώντας τον Θεό τους ανθρώπους και την Πατρίδα από άλλο Μετερίζι.

Σαν τον ρωτάνε οι Συνάδελφοι τον Πατέρα Μακάριο γιατί επέλεξε την Μοναστική ζωή από την καριέρα του στο Στρατό, ο Πατήρ Μακάριος απαντά χαμογελώντας...

Μα εσείς είστε τόσοι πολλοί που υπηρετείτε μόνο την Πατρίδα, εμείς είμαστε οι ελάχιστοι που υπηρετούμε τον Θεό και την Πατρίδα!

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:


Η Ομιλία του Γέροντα Δωροθέου στην Ι.Μ Σιαμάδων (εορτή του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων Λυκίας)


Επιπλέον Φωτογραφικό Υλικό ΕΔΩ

(eaastrikalon.blogspot.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ