Αρχική » , , , , » Οι Στρατιωτικοί έχουν τις χαμηλότερες αποδοχές από τα λοιπά ειδικά μισθολόγια

Οι Στρατιωτικοί έχουν τις χαμηλότερες αποδοχές από τα λοιπά ειδικά μισθολόγια


Οι χαμηλότερα αμειβόμενοι εργαζόμενοι είναι οι Στρατιωτικοί
Το «ειδικό» μισθολόγιο των στρατιωτικών

Καμία απολύτως πρόβλεψη για εργασία πέραν του ισχύοντος ωραρίου δεν έχουν οι στρατιωτικοί, οι μοναδικοί στον δημόσιο τομέα που υφίστανται τέτοια διάκριση. Στην πραγματικότητα οι ώρες υπερωριακής εργασίας για τα στελέχη των ΕΔ έχουν γίνει ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Παρ' όλα αυτά, ουδεμία αποζημίωση λαμβάνουν για αυτές τις ώρες, που δεν είναι καθόλου λίγες. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Οι αποδοχές των στρατιωτικών είναι τουλάχιστον 50% χαμηλότερες των λοιπών ειδικών μισθολογίων, ενώ υπολείπονται και των βασικών αποδοχών των υπαλλήλων οι οποίοι αμείβονται με το ενιαίο μισθολόγιο, λαμβάνοντας πάντα υπόψη την αντιστοιχία επιπέδου εκπαίδευσης, τον χρόνο υπηρεσίας και τη βαθμολογική εξέλιξη.

Συγκριτικά, οι μέσες μεικτές μηνιαίες αποδοχές ενός βουλευτή είναι υπερπενταπλάσιες των αντίστοιχων αποδοχών των στρατιωτικών και διπλάσιες από αυτές των δικαστικών λειτουργών. Επιπλέον, οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών είναι σχεδόν τριπλάσιες από αυτές των στρατιωτικών και διπλάσιες από αυτές των υπόλοιπων κατηγοριών. Οι δε λοιπές κατηγορίες υπαλλήλων λαμβάνουν κατά μέσο όρο 50% μεγαλύτερες αποδοχές από αυτές των στρατιωτικών.

Η θεσμοθέτηση «ειδικού» μισθολογίου -που «ειδικό» είναι μόνο σε ό,τι αφορά τη συνεχή υποβάθμισή του- για τους στρατιωτικούς ουσιαστικά λειτουργεί σαν νομική συγκάλυψη μιας διαχρονικής προσπάθειας της Πολιτείας να πλήξει οικονομικά τον Έλληνα στρατιωτικό, επιβάλλοντας ένα άδικο μισθολόγιο, υποδεέστερο τόσο των λοιπών ειδικών μισθολογίων όσο και του ενιαίου μισθολογίου των πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων. Ένα μισθολόγιο που, πέραν των χαμηλότατων βασικών μισθών, είναι το μοναδικό το οποίο δεν προβλέπει κανενός είδους αποζημίωση για την υπερωριακή εργασία, η οποία μάλιστα επιβάλλεται τόσο από τη ιδιάζουσα φύση της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και από το κανονιστικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο διεξάγονται εν γένει η στρατιωτική εκπαίδευση και η πολεμική προπαρασκευή.

Απογοήτευση προκαλεί το γεγονός ότι οι αποδοχές των στρατιωτικών υστερούν ακόμα και έναντι των αποδοχών των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας, παρόλο που θεωρητικά μοιράζονται το ίδιο μισθολόγιο. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι οι στρατιωτικοί δεν λαμβάνουν καμία αποζημίωση για την υπερωριακή τους εργασία αλλά και την εργασία που εκτελείται πέραν του πενθημέρου, σε αντίθεση με αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς, οι οποίοι αποζημιώνονται με 2,77 ευρώ για κάθε ώρα νυκτερινής εργασίας και με 46 ευρώ ημερησίως για την εργασία που παρέχουν πέραν του πενθημέρου.

Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν από το νέο φορολογικό - Οι αλλαγές και οι επιβαρύνσεις

Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο να είναι πλέον νόμος του κράτους, οι βασικές αλλαγές και οι επιβαρύνσεις που θα υποστούν στο φορολογητέο εισόδημά τους (μεικτά μείον τις κρατήσεις περίθαλψης, σύνταξης, μετοχικών ταμείων και εισφορών υπέρ ανέργων) οι Έλληνες στρατιωτικοί και οι απόστρατοι είναι οι εξής:

α) Για τους άγαμους και έγγαμους στρατιωτικούς χωρίς τέκνα και φορολογητέο εισόδημα από 10.000 έως 28.000 ευρώ, η επιπλέον ετήσια επιβάρυνση κυμαίνεται από 24 έως 276 ευρώ (176 ευρώ μεσοσταθμικά ετησίως ή 15 μηνιαίως).

β) Για τους στρατιωτικούς με ένα τέκνο και φορολογητέο εισόδημα από 11.000 έως 27.000 ευρώ, η επιπλέον ετήσια επιβάρυνση κυμαίνεται από 58 έως 226 ευρώ (140 ευρώ μεσοσταθμικά ετησίως ή 11 μηνιαίως).

γ) Για τους στρατιωτικούς με δύο τέκνα και φορολογητέο εισόδημα από 11.000 έως 27.000 ευρώ, η επιπλέον ετήσια επιβάρυνση κυμαίνεται από 8 έως 176 ευρώ (98 ευρώ μεσοσταθμικά ετησίως ή 8 μηνιαίως).

δ) Για τους στρατιωτικούς με τρία τέκνα και άνω και φορολογητέο εισόδημα από 18.000 έως 25.000 ευρώ, η επιπλέον ετήσια επιβάρυνση κυμαίνεται από 6 έως 76 ευρώ και για όσους έχουν φορολογητέο εισόδημα λιγότερο από 18.000 ευρώ, τα νέα φορολογικά μέτρα θα επιφέρουν από μηδενική μεταβολή μέχρι και αύξηση των καθαρών ετήσιων αποδοχών τους, από 9 μέχρι 69 ευρώ (μεσοσταθμικά οι αποδοχές τους δεν παρουσιάζουν μεταβολή).

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 14/05/2016 – ΚΩΣΤΑΣ ΑΤΤΙΑΣ)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία!

9 σχόλια:

 1. EΞΑΣΚΟΥΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΟΧΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΩΡΑΡΙΟ ΟΥΤΕ ΡΟΛΟΓΙΑ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΛΕΓΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΠΟΤΕ;; ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ...ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βρε άιντε. .....

   Διαγραφή
  2. Φυσικά και είναι Λειτούργημα. Ωχ πλακώσανε πάλι τα ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛ...

   Διαγραφή
 2. ΕΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑ Η ΣΙΓΟΥΡΑΤΖΑ ΒΡΕΞΕΙ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΤΑΝΕΙ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ-ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/5 ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ 3 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΑΠΟ....ΕΡΒΤΙΚΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ-ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΙΣΤΕ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακου ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛ, οι ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ δεν έχουν καμια ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΥΘΥΝΗ για τις ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ των συνανθρώπων μας, παρά οι τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ που ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ. Τώρα για την σιγουράντζα, ας ήσουν και σύ ικανός να περάσεις σε κάποια Στρατιωτική Σχολή. Άιντε...

   Διαγραφή
 3. Οσο δεν αναπτύσσουν οι θεσμικοί των ΕΔ,στον Κατρούγκαλο τι ακριβώς συνέβη με τις διπλές περικοπές με απλά παραδείγματα, μειώσεις και μόνο μειώσεις θα γίνονται.
  Ιδαίτερα οι Συνταξιούχοι Στρατιωτικοί θα πρέπει νομικά να διεκδικήσουν φόρμουλα επιστροφής των μηνιαίων εισφορών η ετησίων που δεν ανταποκρίνονονται στην βασική και αναλογική βάσει των εισφορών σύνταξη.{Νεο ασφαλιστικό φηφισθέν την κυριακή 9/5). π.χ. Ανώτατος αξκος με ετήσιες κρατήσεις σε ενέργεια 23000 ευρώ, παίρνει σύνταξη ίση η μικρότερη με σύνταξη ιδιοκτήτη μηχανουργείου.Που ειναι η αναλογικότητα των εισφορών??
  Ειναι αδιανόητο να γίνει νέο μισθολόγιο στη βάση των διπλών περικοπών.Η Κοινωνία αγνοεί πληρως αυτή την παράμετρο που έχει φέρει την εξαθλίωση των Στρατιωτικών..... Δυστυχώς Αναγνώριση εργού και προσφοράς στην Πατρίδα και Κοινωνία δεν υπάρχει και μην προβάλλεται αυτό το επιχείρημα......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αν δεν πιέζουν οι ανώτατοι και οι αρχηγοί των σωμάτων δεν γίνεται τίποτα. Αλλά αυτοί τα 2000 ο 2500 € τα περνούν.και τσάμπα σπίτια χωρίς να πληρώνουν ρεύμα ο νερό. Δεν τους απασχολεί για τους χαμηλό βαθμούς κύριος υπαξιωματικους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΘA ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΜΕ 1250-1300 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ???ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΙΣΒΑΣΤΑΚΤΕΣ???

   Διαγραφή
 5. :( ..............δυστυχώς..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ