Αρχική » , , , » «Παγώνουν», με αιφνιδιαστική τροπολογία, τα ειδικά μισθολόγια

«Παγώνουν», με αιφνιδιαστική τροπολογία, τα ειδικά μισθολόγια


Η απόφαση έχει ισχύ για δύο χρόνια και προσδοκάται εξοικονόμηση ποσού ύψους 118 εκατ. ευρώ.

«Πάγωμα» των ειδικών μισθολο­γίων για δύο χρόνια και στο ύψος που αυτά θα έχουν διαμορφωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2016, επιβάλλει η κυβέρνηση προσδοκώντας να εξοικονομήσει με αυτόν τον τρόπο ποσό ύψους 118 εκατομμυρίων ευρώ. Η σχετική απόφαση, η οποία αφορά δικαστικούς λειτουργούς, στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων, Σω­μάτων Ασφαλείας κ.ά., προωθείται μέσω τροπολογίας των υπουργών Ευκλ. Τσακαλώτου και Γ. Χουλιαράκη που κατατέθηκε αργά χθες (19.50) το απόγευμα στη Βουλή, με στόχο να ψηφιστεί μαζί με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το αύριο το βράδυ.

«Αναστέλλεται από 1/1/2017 μέχρι 31/12/2018 κάθε μισθολογική ωρίμανση και μισθολογική προαγωγή των λειτουργών και υπαλλήλων που αμείβονται με ει­δικά μισθολόγια», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην εν λόγω τροπολογία, με τους επισπεύδοντες υπουργούς να αιτιολογούν σε συνοδευτικό τους σημείωμα την επίμαχη απόφαση: «Η διάταξη κρίνεται αναγκαία για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής και είναι ανάλογη με τη διετή (2016- 2017) αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης για τους υπαλλήλους του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα». Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σημειώνεται πως «από την προτεινόμενη ρύθμιση επέρχεται εξοικονόμηση δαπάνης για τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 118 εκατομμυρίων ευρώ για τα έτη 2017 και 2018».

Την ίδια στιγμή, στην ειδική έκθεση αξιολόγησης συνεπειών των ρυθμίσεων, από το υπουργείο Οικονομικών τονίζεται πως η ρύθ­μιση εντάσσεται στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής, βάσει «της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εταίρους της», και διευκρινίζεται πως «η αναστολή των μισθολογικών ωριμάνσεων και μισθολογικών προαγωγών αφο­ρά όλους τους λειτουργούς και υπαλλήλους που αμείβονται με ει­δικά μισθολόγια».

Ειδικότερα αναφέρονται οι: δι­καστικοί λειτουργοί, κύριο προσω­πικό του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, ιατροδικαστές, μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίων, μέλη Ε.Π. των ΤΕΙ, ερευνητές, πρώην μέλη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, γιατροί του ΕΣΥ και εξομοιούμενοι μισθολογικά με αυτούς, διπλωματικοί υπάλληλοι, αρχιερείς, μουσικοί, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη Ε.Π. των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, καθώς και εκπαιδευτικό προσωπικό στρατιωτικών και εκ­κλησιαστικών σχολών.

Σε άλλη τροπολογία, που επίσης κατατέθηκε αργά χθες, μεταξύ άλλων προβλέπονται και οι διαδικασίες για την επιστροφή του ΕΚΑΣ (ως «αχρεωστήτως καταβληθέντος» από συνταξιούχους. Σύμ­φωνα με τη σχετική ρύθμιση, η επιστροφή αυτή «γίνεται με συμψηφιστικό επανυπολογισμό της σύνταξης του δικαιούχου σε δώ­δεκα μηνιαίες δόσεις. Σε περί­πτωση που το ποσό της μηνιαίας δόσης υπερβαίνει τα τριάντα ευρώ, το υπερβάλλον ποσό επιστρέφεται συμψηφιζόμενο με τη σύνταξη σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018».

Επιπλέον, στην ίδια τροπολογία υπάρχει και πρόβλεψη να εξαι­ρούνται «από την υποχρέωση καταβολής του προβλεπόμενου από την κείμενη νομοθεσία προστίμου, για εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος». 

(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-21/05/2016)

11 σχόλια:

 1. Θα ασκησει βετο ο Καμμενος χο χο χο

  http://www.protothema.gr/economy/article/580072/sok-pagonoun-me-aifnidiastiki-tropologia-ta-eidika-misthologia/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΙΝΑΙ θεμα ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΠΟΥ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ....ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ- ΄΄Μισθολογικές προαγωγές ΤΕΛΟΣ! Το γράφει ξεκάθαρα στο Μνημόνιο! Δείτε το απόσπασμα΄΄. http://www.enstoloi.gr/2013/02/blog-post_14.html -ΕΠΙΣΗΣ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Ο Αναθεωρημένος Νόμος 3883/2010 Iεραρχία –Προαγωγές Διατηρητέος υπο Προαγωγή με ετήσιο κέρδος 88 εκατ ευρώ Παύει το παράλογο φαινόμενο ενώ κάποιος κατέχει τον βαθμό του Ανθυπασπιστή να πληρώνεται μισθό Υπολοχαγού Ο Αρχιλοχιας να πληρωνεται μισθό Ανθυπασπιστη κλπ.ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΙΕΡΑΡΧΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΙΣΗ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΥ ΒΑΘΜΟΥ. με τον μισθολογικό βαθμό ,ΓΙΑ μεγαλύτερη μισθολογική διαφορά με το πέρασμα του χρόνου ενος Αξιωματικού απο ΑΣΕΙ και ενός Υπαξιωματικού εκ ΑΣΣΥ και ανακαταταγέντων ΚΑΙ Να προάγονται οι καταλληλότεροι και πιο παραγωγικοί ΔΕΙΤΕ. http://www.onalert.gr/userfiles/IERARXIA_PROAGOGES.pdf (ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟΣ). ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΕ ΟΙ Οικειοθελώς αποστρατείες των στελεχών στα 58 χρόνιαΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ με ετήσιο κέρδος ΤΑΜΕΊΩΝ 32 εκατ ευρώ που συμβαδίζει με τον αναθεωρημένο Νόμο 3883/2010 > διατηρητέος υπό προαγωγη < ετήσιο κερδος 88 εκατ ευρώ.ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΗΤΑΝ > http://www.onalert.gr/stories/ti-exei-pei-gia-to-syntadioxotiko-ton-stratiotikon-o-kammenos/44265 ο πατέρας δεν είναι ...ένας αλλά ...δύο, ένας στρατιωτικός και ένας υπουργός Άμυνας, καθώς ο '' ένας έκοψε και ο άλλος έραψε''. Πρόκειται για τον πρώην Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μ. Κωσταράκο και τον σημερινό Υπουργό Άμυνας κ Πάνο Καμένο!ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πότε επιτέλους ο κ. Καμμένος θα συμπεριφερθεί ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας και θα προστατεύσει τα συμφέροντα των ε.ε. και ε.α. στελεχών, από την δημοσιονομική λαίλαπα ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κανένας Υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν προστάτευε τις ένοπλες δυνάμεις έχουν ρόλο διακοσμητικό , μεταθέσεις και ψήφους ..

   Διαγραφή
 4. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει δηλώσει ότι οι βουλευτές του δεν θα τη ψηφίσουν. Αντίθετοι εμφανίζονται και ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας και ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.
  Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει αντιδράσει και αυτό προκαλεί σενάρια “διαπραγμάτευσης” τα οποία θέλουν τον Τσίπρα να δίνει “πράσινο φως” για υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ που θα επαναφέρει τις αποδοχές των στρατιωτικών στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2012,σε αντάλλαγμα για την ψήφιση της τροπολογίας!
  Μ΄ αυτό το τρόπο ο Καμμένος θα είναι ικανοποιημένος γιατί θα εμφανιστεί ως ο ΥΕΘΑ που “πέρασε” την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ που αναμένουν οι στρατιωτικοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Φορολογικός Παραλογισμός 1 ευρώ + 1 ευρώ = 2.222 ευρώ φόρος,
  επιχειρηματική δραστηριότητα (Αφορολόγητο μηδέν 0 ευρώ 26% ο φόρος + 75% η προκαταβολή)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εισαι απο αυτους που τη πατησαν φιλε δηλωσε απο 7500- 15000 οπως εκαναν αλλοι και εβγαζαν 40000 και....τα λεφτα ειναι ολα κατω τρυπωμενα

   Διαγραφή
 6. ΚΟΨΤΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΜΑΙΜΟΥ ΠΤΗΤΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΑΧΡΗΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΝΦΙΑ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥΣ, ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πολιτικο φιασκο παει περιπατο η αποφαση του ΣΤΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΠΡΟΣΟΧΗ, Ο ΠΑΝΟΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΟΥΓΚΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ