Αρχική » , , , , » Τα ειδικά μισθολόγια και ο κωδικός 69000

Τα ειδικά μισθολόγια και ο κωδικός 69000


Ο Π. Καμμένος, εμφανίζεται ως  υπέρ-πατριώτης. Φοράει στρατιωτικά τζάκετ, μετέχει σε ασκήσεις, κάνει εθνικολαϊκιστικές εκδηλώσεις και  εικονικούς πολέμους, οργίζεται με όσους υιοθετούν το όνομα «Μακεδονία» για την γειτονική μας χώρα και γενικά θέλει να μας δείξει ότι προστατεύει σύνορα, στρατό και αμυντικές δαπάνες. Ειδικά τις τελευταίες.

Ο προϋπολογισμός του 2016, που έχει ήδη ψηφιστεί,  προβλέπει μείωση των αμυντικών δαπανών κατά περίπου 400 εκατ. ευρώ, αλλά ο Καμμένος αντιστάθηκε και αυτές μειώθηκαν κατά μόνο κατά 100 εκατ. Η κυβέρνηση, αποδέχτηκε τις εμμονές Καμμένου (παρά τις επιμέρους διαμαρτυρίες κάποιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ) και προτίμησε να επιβάλει αυξημένους άμεσους και έμμεσους φόρους (που επιβαρύνουν κατά βάση τους οικονομικά αδύνατους), αντί να περικόψει αυτές τις δαπάνες. Όλα αυτά, υποτίθεται για να μην θιγεί το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων.

Ωστόσο και αυτό το αφήγημα, έχει κάποια κενά. Υποτίθεται ότι οι δαπάνες στο συγκεκριμένο υπουργείο δεν κόπηκαν ώστε να διατηρηθεί το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων το οποίο συνδέεται με τους εξοπλισμούς κλπ. Όμως, όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο στη Βουλή, μας δείχνουν κάτι διαφορετικό. Ότι δηλαδή, ένα μέρος των δαπανών αυτών δεν θα κατευθυνθούν στην προσπάθεια διατήρησης του αξιόμαχου (!), αλλά στην διατήρηση του μισθολογικού καθεστώτος των στρατιωτικών. 

Η τροπολογία για πάγωμα των αυξήσεων των ειδικών μισθολογίων (όπου ανήκουν και οι στρατιωτικοί), προκάλεσε την αντίδραση Καμμένου. Όπως λένε οι σχετικές πληροφορίες, ο υπουργός Άμυνας έβαλε βέτο. Και ο πρωθυπουργός έσπευσε-όπως συνηθίζει- να ακούσει τον κυβερνητικό εταίρο. Ανέθεσε στον Δραγασάκη και το οικονομικό επιτελείο να βρουν ισοδύναμα ώστε να μην αγγίξει αυτό το πάγωμα τους στρατιωτικούς (που ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια). Προφανώς κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό να συμβεί.

Ωστόσο ο Καμμένος, έχει πάντα μια λύση. Την ανέφερε από το βήμα της Βουλής το βράδυ της Κυριακής. Όπως είπε τα χρήματα για να μην θιγούν μισθολογικά οι στρατιωτικοί, θα βρεθούν από κωδικούς των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ανέφερε συγκεκριμένα και τον κωδικό 69000. Φυσικά, ο Καμμένος ήθελε να ευχαριστήσει τον πρωθυπουργό που για μια ακόμα φορά υπέκυψε στις εμμονές του: «η τροπολογία (σ.σ. για πάγωμα των μισθολογικών αυξήσεων) διέλυε κλάδους που στηρίζουν το κράτος και άλλαξε με παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα», είπε από το βήμα της Βουλής, ο κυβερνητικός εταίρος.

Με δυο λόγια, τα ισοδύναμα για τους στρατιωτικούς βρέθηκαν. Θα προέρχονται από τον κωδικό 69000 που αφορά σε εξοπλιστικά προγράμματα. Αυτόν τον κωδικό που δεν δέχτηκε ο Καμμένος να μειωθεί ώστε να μην τρωθεί το αξιόμαχο που αναφέραμε πιο πάνω. Τώρα, τα ποσά του κωδικού θα μειωθούν αλλά όχι για να διατηρηθεί το αξιόμαχο, αλλά οι μισθολογικές απολαβές των στρατιωτικών.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στα ειδικά μισθολόγια, δεν ανήκουν μόνο στρατιωτικοί, αλλά και μέλη ΔΕΠ, καθηγητές ΤΕΙ, ερευνητές, ειδικοί επιστήμονες κ.α. Γι αυτούς τους τελευταίους, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι δεν θα ισχύσει το πάγωμα των αυξήσεων των μισθολογικών τους απολαβών. Δεν έχουν ως προστάτη έναν Π. Καμμένο και δεν υπάρχει κανένας κωδικός 69000 γι' αυτούς. Η κυβέρνηση, έκανε τις επιλογές της…

(liberal.gr - Του Γιάννη Παντελάκη)

7 σχόλια:

 1. Πως το είπε ρε παιδιά ο Καμμένος, γιατί ακόμη δεν μπορώ να το χωνέψω, ''εγκληματική και αντισυνταγματική η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ; '' άστα Πάνο, έχουμε μπλέξει, πότε θα πέσουν να ανασάνει ο τόπος !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σύμφωνα με τον Σπίρτζη οι τιμές των τροφίμων μπορεί ν' αυξήθηκαν αλλά τα δομικά υλικά έπεσαν. Οπότε φάτε τούβλα ψητά. Κερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπορείς αγαπητέ να έχεις αξιόμαχο με τους ήδη κακοπληρωμένους στρατιωτικούς ακόμα πιο κακοπληρωμένους;
  Έχεις υπόψη σου το επίπεδο των μειώσεων που έχουν υποστεί;
  Γνωρίζεις ότι οι περικοπές που έχουν υποστεί είναι μακράν παραπάνω από όλων των άλλων;
  Γνωρίζεις τίποτα για την υπεραπασχόλησή τους που είναι και ο κανόνας για την οποία και δεν αποζημιώνονται;
  Γνωρίζεις ότι δεν έχουν ωράριο;
  Η εμπάθεια έναντι προσώπων ή κοινωνικών ομάδων δεν μπορεί να θεωρηθεί δικαιοσύνη και σίγουρα δε προσφέρει τίποτα απολύτως στην επίλυση προβλημάτων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. AYTA ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕ ΚΙ ΕΝΑΣ ΓΑΛΛΟΣ..........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. θα θα θα θα θα θα θα, πάμε καλά Πάνο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Απο πού και εως πού οι Στρατιωτικοί ειναι κακκοπληρωμένοι?Εχετε δεί τα «αυτοκινητάκια» των νέων στρατιωτικών? Απαντες μένουν σε καινούργια ιδιόκτητα διαμερίσματα και παντρεύτηκαν εκαναν παιδιά που πηγαίνουν σχολείο στα χρόνια της Κρίσης και μιλάνε?
  Επιπλέον εχει μειωθεί κανενός Στρατιωτικού/Δημοσίου υπαλλήλου ο μισθός απο τον Αυγουστο 2012 (εκτός απο τώρα για ιατροφαρμακευτικά /ασφάλεια)?
  Επομένως γιατί ειναι «κακκοπληρωμένοι»?
  Ο αλλος λεει κάνω Υπηρεσίες και απαντώ ναί οσες υπηρεσίες κάνεις φίλε μου τόσες ημέρες εργάσιμες και διπλάσιες πάιρνεις τα «off υπηρεσίας» απο την εργασία σου.
  Αμα σταματήσουν η ελαττωθούν οι υπηρεσίες γιατί θα γίνει αυτό μετά απο τις επενδύσεις εκατομμυρίων euros σε cameras/fibre optic cables για φύλαξη στρατοπέδων τότε θα δείτε οτι υπάρχει πλεονάζων προσωπικό.
  3-4 μήνες τον χρόνο εργασιμες ημέρες αδεια δεν ειναι και λίγο. Εχετε δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα?Η αλλη γεννάει και την κοπανάει για δυό χρονια αδεια κυησης+ γονική αδεια + πληρώνετε και ασφαλίζετε οσο ειναι απούσα απο την εργασία της ενώ στον ιδιωτικό τομέα ισχύουν τα αντίθετα.Γονική αδεια η γυναίκα και γονική αδεια και ο ανδρας ασχετα αν δουλεύει η οχι ο/η σύζυγος.
  Αμα διαρέσετε τον μισθό δια της εργάσιμες ημέρες που ειναι παρόντες οι Στρατιωτικοί τότε θα δείτε οτι εχουν μισθό Βουλευτή.
  ΟΛΩΝ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΑΤΖΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
  ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ –ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ «ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ» ΜΕ «ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ» 20-30 EUROS.
  ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ?
  Τι θα λέγατε για ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΙΑΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ?
  Ωράριο Εργασίας Δημοσίου –Τραπεζών
  08:00-12:00 υποχρεωτικό ωράριο εργασίας ΟΛΩΝ.
  12:00-14:00 υποχρεωτικό LUNCH TIME –BREAK -RECREATION
  14:00 -18:00 υποχρεωτικό ωράριο εργασίας ΟΛΩΝ.
  ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ –ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ –ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ-ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ –ΔΗΜ ΤΑΞΗΣ
  08:00-13:00 υποχρεωτικό ωράριο εργασίας ΟΛΩΝ.
  13:00-15:00 υποχρεωτικό LUNCH TIME –BREAK -RECREATION
  15:00 -18:30 υποχρεωτικό ωράριο εργασίας ΟΛΩΝ.
  ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ Η ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ +ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΙΚΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΜΕ ΦΟΡΜΕΣ ΚΑΙ ΤΣΑΝΤΕΣ «ΣΑΜΑΡΙΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. αυτά που λες, η ολομέλεια του ΣτΕ δεν τα λέει ; γιατί ; εσύ πιό σοφός από αυτούς ;

   Διαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ