Αρχική » , , , , » Tα στελέχη ΕΔ-ΣΑ-ΠΣ θα υπαχθούν στον νέο ασφαλιστικό νόμο από 01-07-2016 (ΟΛΟ ΤΟ ΦΕΚ)

Tα στελέχη ΕΔ-ΣΑ-ΠΣ θα υπαχθούν στον νέο ασφαλιστικό νόμο από 01-07-2016 (ΟΛΟ ΤΟ ΦΕΚ)


Στις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου θα υπάγονται όσες αιτήσεις συνταξιοδότησης υποβληθούν από σήμερα, Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Ειδικά, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, κατά τη ρητή πρόβλεψη του άρθρου 6 παρ. 4 του νόμου, θα υπαχθούν στις διατάξεις του από την 1η Ιουλίου 2016.

Σημειώνεται, ότι αργά χθες το βράδυ δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος 4387/2016 «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις», με αριθμό φύλλου 85/12-05-2016:(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

2 σχόλια:

  1. Ασφαλιστικό ΄΄κόλαφος΄΄ τίθεται σε εφαρμογή για τις ΕΔ από 01 Ιουλίου 2016. Για όσους εκδοθούν τα ΦΕΚ αποστρατείας μέχρι και 30 Ιουνίου 2016 ισχύουν ακόμη οι παλαιές διατάξεις του νόμου έκδοσης των συντάξεων, κατόπιν έρχεται το χάος. Τα στελέχη των ΕΔ που είχαν την δυνατότητα να συνταξιοδοτηθούν και έχουν παραμείνει στην υπηρεσία εγκλωβίστηκαν επικίνδυνα σε ένα σπιράλ θανάτου. Όσοι δε πήγαν στο ΓΛΚ να ρωτήσουν για την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού ν/σ που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα της κυβερνήσεως … κόντεψαν να πάθουν εγκεφαλικό. Οι διαφορές που προκύπτουν τεράστιες σαν να ζουν σε διαφορετικές χώρες οι πρώην συνταξιούχοι και οι νέοι συνταξιούχοι. Ακόμη και οι ίδιοι οι υπάλληλοι του ΓΛΚ έχουν τρομάξει από το έκτρωμα αυτό, συγκεκριμένα έλεγαν ότι πρόκειται για ένα εντελώς αντισυνταγματικό νόμο. Τα πτητικά επιδόματα και αλλού είδους εξάμηνα στο νέο ν/σ δεν γίνονται καν αναφορά για την πληρωμή τους! Θα πρέπει να βγουν δεκάδες τροποποιητικές εγκύκλιοι για πολλά θέματα. Η ανισότητα έναντι συναδέλφων που έχουν φύγει με λιγότερα χρόνια είναι τεράστια. Τουλάχιστον 300 ευρώ λιγότερα είναι η νέα σύνταξη στελέχους, από συνάδελφο που έφυγε πριν ένα χρόνο !!! Το ν/σ αυτό απλά δεν μπορεί να εφαρμοσθεί όπως είναι στις ΕΔ, είναι κοινός ΄΄εξωγήινο΄΄ απορούμε γιατί δεν έχουν αντιδράσει ακόμη τα επιτελεία και οι αρχηγοί αυτών. Φυσικά μετά την 01 Ιουλίου 2016 όσοι συνταξιοδοτούνται θα τρέχουν στα δικαστήρια να καταθέσουν αγωγές, έτσι σε λίγο χρονικό διάστημα θα φτάσουν οι αγωγές σε χιλιάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ