Αρχική » , , , » Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Διευθυντής Αεροπορίας Στρατού του ΓΕΣ

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Διευθυντής Αεροπορίας Στρατού του ΓΕΣ


Ο 53χρονος Ταξίαρχος Α. Δάρας ήταν από τους καλύτερους ελικοπτεράδες του Στρατού

Αιφνιδιαστικό πλήγμα για το Στρατό Ξηράς ήταν ο χθεσινός ξαφνικός και αδόκητος θάνατος του ως τότε Διευθυντή Αεροπορίας Στρατού του ΓΕΣ, Ταξίαρχου Αντώνη Δάρα, ο οποίος αφήνει πίσω του ένα σημαντικό κενό, καθώς την παρούσα χρονική συγκυρία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη εξοπλιστικά προγράμματα της Αεροπορίας Στρατού από τα αποθέματα του Αμερικανικού Στρατού.

Ο Ταξίαρχος Δάρας χθες είχε μία ημέρα άδεια από την υπηρεσία, επειδή η κόρη του έδινε εξετάσεις και ήθελε να βρίσκεται δίπλα της και να την πάει στο εξεταστικό κέντρο. Όπερ και εγένετο. Μετά επέστρεψε σπίτι του όπου και επήλθε το μοιραίο.

Ο Ταξίαρχος Αντώνης Δάρρα, απόφοιτος της Τάξεως του 1985 της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, ήταν ένας εξαίρετος αξιωματικός και άνθρωπος, από τους καλύτερους «ελικοπτεράδες» της Αεροπορίας Στρατού, ο οποίος συνέτεινε τα μέγιστα στη δημιουργία του έκτου και πιο νέου μέχρι στιγμής Όπλου του Στρατού Ξηράς, ενώ ήταν και από τους πρώτους που στάλθηκαν στις ΗΠΑ, προκειμένου να εκπαιδευτούν εκεί στα επιθετικά ελικόπτερα AH-64A+ Apache, που στα μέσα της δεκαετίας του ’90 είχαν ενταχθεί για πρώτη φορά στο οπλοστάσιο της Αεροπορίας Στρατού. Ένταξη που άλλαξε κυριολεκτικώς και μεταφορικώς τη φιλοσοφία και τον τρόπο επιχειρείν, όχι μόνο της Αεροπορίας Στρατού, αλλά και γενικότερα του Στρατού Ξηράς και των διακλαδικών επιχειρήσεων γενικότερα.

Η είδηση του θανάτου του Ταξίαρχου Δάρα όπως ήταν επόμενο, έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στο ΓΕΣ, ο Αρχηγός του οποίου Αντιστράτηγος Βασίλειος Βελλίδης ακύρωσε την προγραμματισμένη για την 1η Ιουνίου 2016 επίσκεψή του στο Στρασβούργο, προκειμένου να παραστεί στην “DV Day” της ασκήσεως “European Endeavour”, καθώς την ημέρα αυτή θα είναι η εξόδιος ακολουθία του Ταξίαρχου Δάρα στο Βόλο με πλήρεις στρατιωτικές τιμές.

Επίσης, λόγω του πένθους για τον αδόκητο θάνατο του Διευθυντή ΔΑΣ/ΓΕΣ Ταξιάρχου Δάρα, αναστέλλονται επί διήμερο όλες οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες των μονάδων του Όπλου, θα κυματίζουν μεσίστια τα Λάβαρα της Αεροπορίας Στρατού σε όλα τα αεροδρόμια και τις μονάδες του Όπλου, ενώ μεσίστια θα κυματίζει το Λάβαρο του ΓΕΣ στο Στρατόπεδο «Παπάγου».

Εξ όσων θυμόμαστε πρόκειται για την τρίτη απώλεια ανωτάτου αξιωματικού του Στρατού Ξηράς εν ενεργεία, μετά την απώλεια – το 2001 – του Υποστρατήγου Ξηρού, τότε Διοικητού της ΣΣΕ) στη Ρουμανία σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, του Αντιστρατήγου (Διαβιβαστή) Κωνσταντίνου το 2002, και τώρα του Ταξιάρχου Δάρα.

Σημειώνεται ότι οι διαδικασίες για την αντικατάσταση του άτυχου Ταξίαρχου Δάρα, στη θέση του ως Διευθυντού ΔΑΣ/ΓΕΣ θα ξεκινήσουν ευθύς μετά το πέρας της περιόδου πένθους, με πιθανότερη λύση αυτή της αναλήψεως των καθηκόντων από τον νυν Υποδιευθυντή ΔΑΣ/ΓΕΣ.

(parapolitika.gr – Λ.Σ.Μ.)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ