«Μαχαίρι» στους Στρατιωτικούς. Η Άμυνα σε κίνδυνο


ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ Ελληνικές ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
«Τσεκούρι» σε Στρατιωτικούς - Μην ασχολείστε με την Τουρκία

Ύπουλο χτύπημα που στόχο έχει την υπονόμευση της αποφασιστικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, την στιγμή που εντείνεται η τουρκική απειλή, αποτελεί το νέο ψαλίδι στις συντάξεις των Στρατιωτικών, σε συνδυασμό με τις μειωμένες ιατροφαρμακευτικές παροχές που θα δικαιούται ο κλάδος, με την ένταξή του στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ήδη, καταφέρθηκε ένα ισχυρό πλήγμα σε όσους έφυγαν από την υπηρεσία πριν το 2013. Τις τελευταίες εβδομάδες, «βροχή» φτάνουν τα ειδοποιητήρια στην συγκεκριμένη κατηγορία αποστράτων για επιστροφή μέρους του εφάπαξ που τους καταβλήθηκε με την αποχώρησή τους. Σύμφωνα με αυτά, το Ελληνικό Δημόσιο ζητά να δώσουν πίσω ποσά που κατά μέσο όρο φτάνουν τα 10.000 ευρώ. Σε όσους έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν -κι είναι πολλοί- το υπουργείο Οικονομικών απάντησε ότι «έκανε λάθος στον υπολογισμό του βοηθήματος».

Όπως έλεγαν από την αρμόδια διεύθυνση του ΥΠ.Ο., «το εφάπαξ είχε υπολογισθεί με βάση όσα ίσχυαν όταν έγινε η αίτηση αποστρατείας των στελεχών, αλλά στο μεταξύ είχε ψηφιστεί νόμος που προέβλεπε γενναίες περικοπές σ’ αυτό». Σε ορισμένους ήδη γίνεται παρακράτηση ποσών που φτάνουν και τα 120 ευρώ από τις ισχνές αποδοχές τους.

Αυτά, όπως και το τσεκούρι που επέρχεται στους μισθούς των εν ενεργεία στρατιωτικών, στο πλαίσιο της μείωσης των αμυντικών δαπανών που απαιτούν οι δανειστές, εντάσσονται στο ευρύτερο σχέδιο της κυβέρνησης για κάμψη του ηθικού των Ε.Δ.

«Μην ασχολείστε με τους τούρκους»

Ταυτόχρονα έντονη είναι η δυσαρέσκεια στους κόλπους του στρατεύματος και ανάμεσα στους αποστράτους για την ανυπαρξία αντίδρασης στις αυξανόμενες τουρκικές προκλήσεις.

Προκειμένου να φιμώσουν τις φωνές τους, επιχειρούν να στρέψουν την προσοχή των στρατιωτικών στην διαφύλαξη των όποιων κεκτημένων τους (μισθολόγιο, συνταξιοδοτικό, ασφαλιστικό), τα οποία έχουν ήδη συρρικνωθεί στα χρόνια των μνημονίων, ώστε να πάψουν να ασχολούνται με τις απειλές της Άγκυρας σε Αιγαίο και Δυτική Θράκη.

Με το ενδιαφέρον αυτών που έχουν ορκισθεί να υπερασπισθούν την Πατρίδα από τους εξωτερικούς, αλλά πλέον και εσωτερικούς εχθρούς (βλέπε εκατ. λαθρομεταναστών μουσουλμάνων έτοιμοι να εξεγερθούν στο όνομα του Αλλάχ), να έχει μετατοπισθεί στα προς το ζην, η κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει ανενόχλητη την πολιτική των παραχωρήσεων προς την γείτονα χώρα.

Η τελευταία, πλέον, επωφελούμενη και από την ανύπαρκτη Ελληνική απάντηση στα καθημερινά επεισόδια, που διαδραματίζονται, προωθεί τον σκοπό της που δεν είναι άλλος από την σταδιακή αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης.

Μείον 15% για τους αποστράτους

Το βέβαιο είναι ότι έχει προκληθεί κλίμα αναστάτωσης και ανησυχία για την τύχη των απολαβών τους, όχι μόνο στα εν αποστρατεία στελέχη, αλλά και στα εν ενεργεία, ιδίως σε όσους συμπληρώνουν 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας.

Σταδιακά το ποσό της μεικτής σύνταξής τους θα υπολείπεται σημαντικά αυτής που παίρνουν σήμερα ή πίστευαν ότι θα εισπράξουν με βάση τον βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας.

Εφεξής, ο υπολογισμός του τμήματος της ανταποδοτικής σύνταξης θα λαμβάνει υπόψιν την μηνιαία αποζημίωση του ασφαλισμένου από το 2002 και μετά. Οι αλλαγές στα ποσοστά αναπλήρωσης θα επιφέρουν περικοπές στις συντάξεις ύψους 15% για τους ήδη απόστρατους και πάνω από 20% για τους εν ενεργεία, που βρίσκονται στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης.

Αλλά και για τους στρατιωτικούς που απέχουν πολύ από την ημέρα αποστράτευσής τους, ετοιμάζεται νέο πακέτο περικοπών. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στο νέο μισθολόγιο των Ε.Δ. δεν θα περιλαμβάνονται οι αυξήσεις που προβλέπονται ως τώρα από τις λεγόμενες μισθολογικές προαγωγές. Αν οι κύκλοι αυτοί επαληθευτούν, όχι μόνο θα υπάρξουν μειώσεις στους μισθούς των υπηρετούντων, αλλά θα συμπαρασυρθούν και οι ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις.

Επίσης η ένταξη των ενόπλων στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, θα οδηγήσει στην περαιτέρω συμμετοχή τους στην ιατροφαρμακευτική δαπάνη, ενώ θα κοπούν όλα τα προνόμια που εξακολουθούν να έχουν στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Εκείνοι που θα πληγούν περισσότερο είναι αυτοί που θα κρεμάσουν το πηλίκιο τους εντός του 2016 και τα επόμενα χρόνια.

(ΕΜΠΡΟΣ 06/05/2016 – Γ. ΦΡΑΓΚΟΣ)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία!


ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Zητούν πίσω 9.000 ευρώ από τους Στρατιωτικούς! (ΠΙΝΑΚΑΣ)

9 σχόλια:

 1. ΑΣ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ....ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ...ΚΙ ΑΣ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΜΑΣΤΕ KAI ΑΣ ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑ SITE..ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΟ ΑΦΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ.ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΠΕΡΙΤΤΕΥΟΥΝ..ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΞΕΙ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. παράταση ζωής 2 μήνων έλαβαν οι στρατιωτικοί για την εφαρμογή του νέου ν/σ του ασφαλιστικού ''σφαγείο'', πρώτα θα εφαρμοστούν τα νέα ειδικά μισθολόγια όπου η τρόικα απαιτεί μείωση μεσοσταθμική ετήσιου κόστους κατά 12 % στο δημόσιο, η εξίσωση είναι δύσκολη να βγει, οι μειώσεις στις νέες συντάξεις είναι σίγουρες, τα ποσοστά μένουν να καθοριστούν μέσα στον Ιούνιο, υπομονή σε όλους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ερχεται λαιλαπα , φορολογικες επιβαρυνσεις,εμμεσοι φοροι φωτια, 800 ευρω μεχρι το 2018; και οποιος αντεξει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. η αριστερή κυβέρνηση της μπουρδελολογίας θα έκανε σαλάτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κανουν αυξησεις για ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη ,παιρνεις τηλ στον εοπυ για ραντεβου σε συμβεβλημενο γιατρο και σου απαντα ειμαι κλεισμενος για τρεις μηνες, κατα τα αλλα 100 ευρω κρατησεις καθε μηνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΠΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΙΣ ΜΑΙΜΟΥ, ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Σε ετησια βαση ενας βουλευτης μας στοιχιζει 180.612 ευρω ενω εαν η σκεψη για μειωση του αριθμου των βουλευτων σε 200 το ετησιο οφελος θα ηταν της ταξης 18,06 εκατ ευρω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. καλά είναι αυτά που λες αλλά για τις δαπάνες των ΕΔ δεν μας λες ; πόσοι ανώτατοι υπάρχουν, πόσο αυξήθηκε ο αριθμός με τις κρίσεις ; κάτι ακούγεται ότι αυξάνουν οι θέσεις του εξωτερικού, αυτά πόσα κοστίζουν, κάνε μας ανάλυση ............

   Διαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ