Αρχική » , , , , , » Διεθνοποιεί η Ελλάδα το θέμα της συλλήψεως των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε ΝΑΤΟ και ΕΕ

Διεθνοποιεί η Ελλάδα το θέμα της συλλήψεως των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε ΝΑΤΟ και ΕΕ


Στις Βρυξέλλες ο υπουργός Άμυνας

Σε διεθνές επίπεδο μεταφέρει η Ελλάδα το θέμα της συλλήψεως των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών το μεσημέρι της 1ης Μαρτίου στο δάσος των Καστανεών Έβρου, που έκτοτε κρατούνται στην τουρκική φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανουπόλεως, αναζητώντας έτσι και διεθνή ερείσματα και υποστήριξη τόσο σε επίπεδο Ευρωπαίκής Ενώσεως, όσο και σε επίπεδο ΝΑΤΟ.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, προσερχόμενος στη σύνοδο των ομολόγων του της ΕΕ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από επικοινωνία μου με την κ. Μογκερίνι, σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προ ημερησίας διάταξης, θα θέσω το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων, των δύο Ευρωπαίων στρατιωτικών, σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία.

Η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία, σε ένα παραμεθόριο επεισόδιο, που συνήθως λυνόταν διά της διαπραγματεύσεως μεταξύ των δύο διοικητών, έχει οδηγήσει ουσιαστικά σε μία εμπλοκή εκ μέρους της Τουρκίας, με την άρνηση του εισαγγελέα να παραμείνουν οι δύο στρατιωτικοί στο προξενείο μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Είναι θέμα το οποίο απασχολεί και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε περιοχή όπου έχουμε παράνομη είσοδο προσφύγων και μεταναστών και δράση διακινητών, ακολουθώντας συγκεκριμένα στίγματα, τα οποία κατ’ αυτούς θα οδηγούσαν σε διακινητές και παράνομους μετανάστες που έμπαιναν στη χώρα από εκείνο το σημείο, με αποτέλεσμα να περάσουν στο τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα και εκεί συνελήφθησαν.

Είναι θέμα το οποίο αφορά και τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας.

Μετά το πέρας της συνόδου Υπουργών θα ενημερωθεί και η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, σύμμαχος της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ και τέτοιου είδους επεισόδια λύνονται διά της ειρηνικής οδού και μετά από διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο Ενόπλων Δυνάμεων».

Από τη δήλωση αυτή του Έλληνος ΥΕΘΑ στις Βρυξέλλες προκύπτουν τα εξής:

1) Θα ενημερωθεί σήμερα προ ημερησίας διατάξεως η ΕΕ.

2) Θα ενημερωθεί το ΝΑΤΟ, με συνάντηση με την αναπληρωτή Γεν.Γραμματέα της Συμμαχίας.

3) Το όλο θέμα «μεταφέρεται» σε επίπεδο αποστολής φρουρήσεως των συνόρων της ΕΕ από πιθανή είσοδο παρανόμων μεταναστών.

4) Επίσημη παραδοχή ότι στο πλαίσιο αυτό η διμελής περίπολος εισήλθε στο τουρκικό έδαφος «λίγα μέτρα», όπου και συνελήφθη.

5) Το όλο θέμα είναι θέμα «που αφορά τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας».

6) Επειδή Ελλάδα και Τουρκία είναι σύμμαχοι και μέλη του ΝΑΤΟ τέτοια θέματα επιλύονται σε επίπεδο στρατιωτικό μεταξύ των ΕΔ των δύο χωρών και όχι σε επίπεδο Δικαιοσύνης.

(parapolitika.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ