Αρχική » , , , , , » «Λουκέτο» στα κυλικεία δύο στρατιωτικών νοσοκομείων

«Λουκέτο» στα κυλικεία δύο στρατιωτικών νοσοκομείων


ΣΕ 401 ΚΑΙ ΓΝΑ

Αναστάτωση προκάλεσε χθες στο 401 Γενικό Στρατι­ωτικό Νοσοκομείο και το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας το αιφνιδιαστικό «λουκέτο» στα έξι κυ­λικεία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. 

Οι εργαζόμενοι πήγαν κανονικά στη δουλεία τους, στις 5.30 το πρωί, αλλά αντίκρισαν μια λευκή κόλλα χαρτί αναρτημένη στην κλειδωμένη γυάλινη πόρτα της εισόδου η οποία έγραφε: «Προσωρινή αναστολή λειτουργία της επιχείρησης από την 26η Μαρτίου». Το πρωτοφανές είναι ότι, εκτός από τους εργαζομένους, δεν είχαν ενημερωθεί ούτε οι διοικήσεις των νοσοκομείων. 

Η εταιρεία που έβαλε «λουκέτο» διαχειρίζεται τρία κυλικεία στο 401 και δύο κυλικεία και ένα εστιατόριο στο 251. Υπάλληλοι, ασθενείς και επισκέπτες δεν μπορούσαν χθες να εξυπηρετηθούν. Πρόκειται για μείζον θέμα για τα νοσοκομεία, καθώς ενδεικτικά αναφέρεται ότι μόνο το 401 δέχεται καθημερινά πε­ρίπου 1.000 επισκέπτες. Το νούμερο ένα ερώτημα είναι γιατί η διαχειρίστρια επιχείρηση προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση χωρίς να ενημερώσει κανέναν. 

Αναζητούσαν την εταιρεία 

Το ίδιο αναρωτήθηκαν και οι διοικήσεις των νοσοκο­μείων. Παρότι έγιναν προσπάθειες να έρθουν σε επι­κοινωνία με τον διαχειριστή, δεν κατέστη δυνατή η επαφή μαζί του. Εγγράφως εστάλη χθες προς την εταιρεία επιστολή με την οποία ζητούνται εξηγήσεις. 

Η προθεσμία που δόθηκε στην εταιρεία να απαντήσει έληγε σήμερα το μεσημέρι. Πληροφορίες του «Έθνους» αναφέρουν ότι υπήρξε άτυπα μια επικοινωνία με συνεργάτες του διαχειριστή, οι οποίοι επικαλέστηκαν σοβαρό πρόβλημα υγείας του ιδίου. Επίσημα, ωστόσο, δεν υπήρχε μέχρι χθες το απόγευμα κάποια απάντηση. 

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης προσθέτουν ότι από τη σύμβαση της εταιρείας με τα νοσοκομεία απορρέουν ρήτρες με βάση τις οποίες θα επιβληθούν κυρώσεις σε περίπτωση μη επαρκούς αιτιολόγησης των «λουκέτων». Αν δεν αλλάξει κάτι, το επόμενο βήμα για τις διοικήσεις των στρατιωτικών νοσηλευτικών ίδρυμάτων θα είναι να καταγγείλουν τις συμβάσεις, να κη­ρύξουν έκπτωτο τον ανάδοχο και να κινήσουν τις διαδικασίες για νέο ανάδοχο. 

Τα «λουκέτα» προκάλεσαν έκπληξη, καθώς η συγκε­κριμένη εταιρεία «παραγωγής και εμπορίας ειδών διατροφής» έχει συνάψει πολλές συμβάσεις με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σε μία από αυτές που είχε αναρτηθεί το 2017 στη «Διαύγεια» αναφερόταν η παραχώρηση δύο κυλικείων και του εστιατορίου του 251 ΓΝΑ για έξι μήνες (με δυνατότητα ανανέωσή για ακόμα τρείς) με τίμημα 4.440 ευρώ τον μήνα. Το 2015 τής είχε παραχωρηθεί η εκμετάλλευση του κυ­λικείου στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα με μηνιαίο μίσθωμα ύψους 13.200 ευρώ. 

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι τα τελευταία χρόνια οι επιχειρήσεις που μισθώνουν «χρυσοφόρα» κυλι­κεία σε νοσοκομεία επιδιώκουν τη μείωση των μι­σθωμάτων, τα οποία χαρακτηρίζονται «εξαιρετικά υψηλά σε περίοδο κρίσης». Ενδεικτικό είναι ότι το μηνιαίο μίσθωμα του κυλικείου στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» έχει μειωθεί στο μισό. Συγκεκριμένα, από 34.000 ευρώ που ήταν μέχρι το καλοκαίρι του 2016, το ενοίκιο έπεσε στα 17.000 ευρώ. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ
(ΕΘΝΟΣ-27/03/2018 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

9 σχόλια:

 1. καλα να παθουν ..γιατι δεν τα ξαναπαίρνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις πάλι? εξυπηρετήσεις κανουμε μια ζωη????γιατι κύριε ΥΠΟΥΡΓΕ ??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Διότι χρειάζονται προσωπικό για να τα λειτουργήσει. Το προσωπικό δεν πρέπει να είναι στρατιώτες και πρέπει να πληρώνονται. Εδώ δεν φτάνουν οι στρατιώτες για τις μονάδες θες να λειτουργήσουν και κυλικεία; Σε ένα παράλληλο σύμπαν ίσως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ενω στις λεσχες και στα ΚΑΑΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
   ΑΚΟΥΣ ΤΙ ΛΕΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ

   Διαγραφή
  2. Αντι για στρατιώτες ας παίρνουν ανεργες συζύγους στρατιωτικών με κατάλληλες δεξιότητες για να λειτουργήσουν τα κυλικεία. Με αυτόν τον τρόπο βοηθάει και τα στελέχη, και εξοικονομεί προσωπικό, και το προσωπικό που προσλαμβάνεται έχει προσωπικό ενδιαφέρον στην καλύτερη δυνατή εκτέλεση της εργασίας

   Διαγραφή
  3. Μάλιστα η απόλυτη ρεμούλα.
   Επειδή μας έκανες την τιμή να μπεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, πρέπει μπει και η γυναίκα σου από το παράθυρο. Δεν υπάρχουν άλλες άνεργες σύζυγοι και μάλιστα με ανέργους και τους συζύγους τους. Πρέπει να βολευτούν οι μανταμίτσες που ήδη έχουν έναν μισθό στο σπίτι και μάλιστα κανονικό μισθό όχι μισθό των 400 ευρώ. Ωραίος είσαι.

   Διαγραφή
  4. Ούτε στις λέσχες και στα ΚΑΑΥ υπάρχουν, αλλά εκεί βολεύονται τα βύσματα φίλε Ανώνυμε 28 Μαρ 2018, 1:48:00 μ.μ. Αλλά αν τα κλείσουν και αυτά τότε πως θα βολευτούν τα βύσματα, έχεις αναρωτηθεί? Επίσης εκεί πάνε και πήγαιναν κάποιοι που σκέφτονται και ομιλούν όπως κι εσύ!!

   Διαγραφή
 3. Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ 27 Μαρ 2018, 10:05:00 μ.μ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΧΩΡΑ ....ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΑΧΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ-ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΈΚΛΕΙΣΑΝ ακόμα στο Σ.Ε.Π.Α. , στο Ε.Κ.Ε.Μ.Σ. και στο Π.Ο.Ν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ίδιος τα ειχε ολα όπως επίσης κ στη Θήβα. Δούλευα σ αυτόν με ρο πριν ένα χρόνο. Λυπάμαι τα άτομα που δούλευαν σ αυτόν κ ειναι απλήρωτοι 2-3 μηνες.

   Διαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ