Αρχική » , , , , , , , , , » «Ναι» Καμμένου στην αύξηση θητείας, πρόσληψη ΕΠΟΠ αντιπροτείνει ο Κουβέλης

«Ναι» Καμμένου στην αύξηση θητείας, πρόσληψη ΕΠΟΠ αντιπροτείνει ο Κουβέλης


Ξανά στο τραπέζι η αύξηση θητείας. 
Το σχέδιο προβλέπει αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς, από εννέα μήνες που είναι σήμερα, σε δώδεκα μήνες και για Αεροπορία και Ναυτικό στους δεκαπέντε μήνες - από δώδεκα που είναι σήμερα. 

Σε μία περίοδο που τα εθνικά θέματα βρίσκονται στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας, με τις προκλήσεις των Τούρ­κων να χτυπάνε «κόκκινο», το θέμα της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων μπαίνει στη συζήτηση. 

Στο πλαίσιο αυτό, η πολιτική και φυσική ηγεσία του Στρατεύματος εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία. Οι μονάδες -ακόμη και σε ευαίσθητες περιοχές- «διψούν» για περαιτέρω επάνδρωση, τόσο με κληρωτούς οπλίτες όσο και με μόνιμα στελέχη, που θα ειδικευτούν σε συγκεκριμένα οπλικά συστήματα υψηλών απαιτήσεων. Όσον κι αν η κυβέρνηση, για την ακρίβεια ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο, οι επιχειρησιακές ανάγκες είναι τέτοιες, που αναγκάζουν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να το ξανασκεφτεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, επί τάπητος έχει τεθεί σχέδιο το οποίο προβλέπει αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς, από εννέα μήνες που είναι σήμερα, σε δώδεκα μήνες και για Αεροπορία και Ναυτικό στους δεκαπέντε μήνες - από δώδεκα που είναι σήμερα. 

Δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά μία πρόταση που βγήκε ξανά απ’ το συρτάρι. Εντός των τειχών του ΥΠΕΘΑ, τόσο η πολιτική όσο και η φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμε­ων βλέπει θετικά τη συγκεκριμένη προοπτική. Οι κληρω­τοί οπλίτες θα ενισχύσουν τις μονάδες πρώτης γραμμής, ενώ οι μόνιμοι θα αποτελέσουν ποιοτική αναβάθμιση, με τους επαγγελματικούς στρατούς να κερδίζουν συνεχώς έδαφος στον Δυτικό κόσμο. Άλλωστε, ουκ ολίγες φορές ανώτατοι αξιωματικοί και των τριών κλάδων έχουν ζητήσει την αύξηση των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές, ώστε να «βγουν» νέοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί. 

Τι θα ήθελε Ο ΣΥΡΙΖΑ 

Κι αν ο Πάνος Καμμένος καλοβλέπει την αύξηση της θητείας, δεν ισχύει το ίδιο για τον Φώτη Κουβέλη. Υπενθυμίζεται ότι βασική θέση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατάργηση της στρατιωτικής θητείας - και προφανώς όχι οποιαδήποτε αύξησή της. Στα μέσα της περασμένης εβδομάδας κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα που θέλουν τον αν. υπουργό Εθνικής Άμυνας -προφανώς σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου- να αντιπροτείνει την πρόσληψη ΕΠΟΠ ή Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης. Μία πιο... light εκδοχή των όσων σκέφτεται ο ΥΕΘΑ δηλαδή, ενώ και στελέχη του Πενταγώνου -με αφορμή τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτι­κών στον Έβρο- δηλώνουν πως αν ο αριθμός των περιπόλων ήταν μεγαλύτερος, δεν θα υπήρχε αυτή η εξέλιξη. 

Τέλος, να σημειώσουμε ότι, μετά από σχετικά αιτήματα του υπουργείου Υγείας, ο κ. Κουβέλης υπέγραψε απόφαση για την τοποθέτηση 13 ιατρών οπλιτών θητείας σε Πολυ­δύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας, σε άγονες και προβληματικές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το ΥΠΕΘΑ, στους συγκεκριμένους οπλίτες ιατρούς παρέχεται η δυνατότητα για ταυτόχρονη αναγνώριση του χρόνου στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης και ως χρόνου εκπλήρωσης της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου, με δαπάνη του υπουργείου Υγείας. 

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-23/03/2018 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ