Αρχική » , , , , » Ένας Στρατηγός αποτίει φόρο τιμής στους νεκρούς ναυτικούς του «ΠΡΩΤΕΥΣ» (ΦΩΤΟ)

Ένας Στρατηγός αποτίει φόρο τιμής στους νεκρούς ναυτικούς του «ΠΡΩΤΕΥΣ» (ΦΩΤΟ)


Το Μνημείο κατασκευάστηκε στην παραλία του νησιού με πρωτοβουλία του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων.

Μία ξεχωριστή στιγμή περισυλλογής για τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή κατά την παραμονή του στους ακριτικούς Οθωνούς, ήταν όταν πέρασε για να «προσκυνήσει» το εκεί ευρισκόμενο Μνημείο Πεσόντων του πληρώματος του υποβρυχίου μας «ΠΡΩΤΕΥΣ», το οποίο βυθίστηκε αύτανδρο, στη διάρκεια επιθετικής περιπολίας στα στενά του Οτράντο, στις 29 Δεκεμβρίου 1940, στη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πολέμου.

Το Μνημείο κατασκευάστηκε εκεί στην παραλία του νησιού με πρωτοβουλία του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων και εγκαινιάστηκε στις 14 Ιουνίου 2015 και στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και μαρμάρινη πλάκα επί της οποίας αναγράφονται τα ονόματα και των 48 μελών του πληρώματος του μοιραίου υποβρυχίου, που χάθηκε αύτανδρο και μετά την από αυτό βύθιση ενός μεγάλου ιταλικού μεταγωγικού σκάφους γεμάτο ενισχύσεις προς το μέτωπο της Αλβανίας, και την αμέσως μετά εναντίον του προσβολής με βόμβες βάθους από ιταλικά αντιτορπιλλικά.

Ο Αντιστράτηγος Στεφανής, αφού χαιρέτισε στρατιωτικά, παρέμεινε σιωπηλός για μερικά λεπτά μπροστά στο Μνημείο, προτού συνεχίσει για το υπόλοιπο σκέλος της εκεί επισκέψεώς του.


(parapolitika.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

1 σχόλια:

  1. Συγνώμη που θα το γράψω και με όλο τον σεβασμό προς το αξίωμα του Στρατηγού αλλά ένας Στρατηγός( οποίος και να είναι αυτός), συνεχεία με τα μμε απο πίσω και να δείχνεται για δίκη του προβολή,δεν εμπνέει τις Ένοπλες Δυνάμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ