Αρχική » , , , , » Δωρεάν μεταπτυχιακό σε Στρατιωτικούς σε βάθος 10ετίας

Δωρεάν μεταπτυχιακό σε Στρατιωτικούς σε βάθος 10ετίας


Μνημόνιο συνεργασίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ΓΕΣ
Αξιωματικούς της ΔΟΙ/ΓΕΣ θα δέχεται δωρεάν σε μεταπτυχιακό το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών (ΤΟΕ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών (ΤΟΕ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Γενικό Επιτελείο Στρατού, συγκεκριμένα η Διεύθυνση Οικονομικών. Στο πλαίσιο της συνεργασίας που αναμένεται να ξεκινήσει από το νέο ακαδημαϊκό έτος, το ΤΟΕ θα δέχεται κάθε χρόνο ένα στέλεχος της Διεύθυνσης Οικονομικών του ΓΕΣ, προκειμένου να παρακολουθεί δωρεάν το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στον τομέα της εφαρμοσμένης οικονομικής.

Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ήδη έχει προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Οικονομικών του ΓΕΣ.

Χαρακτηριστικό είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος, κ. Μιχάλη Ζουμπουλάκη, ότι το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών παρακολούθησαν φέτος 9 άτομα, εκ των οποίων οι 7 είναι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Οικονομικών του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Μάλιστα, στην ορκωμοσία της περασμένης Παρασκευής, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος», δύο από τους αποφοίτους που παρέλαβαν το πτυχίο τους ήταν αξιωματικοί του ΓΕΣ.

Το πρόγραμμα κοστίζει 2.900 ευρώ και η φοίτηση διαρκεί 18 μήνες. Στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που υπογράφτηκε μεταξύ του τμήματος και του ΓΕΣ, η φοίτηση θα είναι δωρεάν για έναν απόφοιτο της ΣΣΑΣ Οικονομικών που υπηρετεί στη Διεύθυνση Οικονομικών του ΓΕΣ. Ποιος θα είναι ο τυχερός, θα αποφασίζει κάθε φορά το ΓΕΣ.

Σε κάθε περίπτωση η δωρεάν φοίτηση αφορά σε ένα άτομο κάθε χρόνο, αρχής γενομένης από το νέο ακαδημαϊκό έτος. Σημειώνεται ότι το μνημόνιο συνεργασίας υπογράφτηκε στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου και η διάρκειά του θα είναι δεκαετής.

«Με τη συγκεκριμένη συνεργασία διαφημίζεται και το ίδιο το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του τμήματός μας αλλά και δίνεται η ευκαιρία σε στελέχη του ΓΕΣ να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Οι αξιωματικοί θα έχουν την καλύτερη δυνατή μόρφωση ώστε να λαμβάνουν τις καλύτερες το δυνατόν αποφάσεις που αφορούν όλους μας», σχολίασε ο κ. Ζουμπουλάκης.

Πάντως όπως επεσήμανε ο ίδιος, το μνημόνιο συνεργασίας δεν το είδε με καλό μάτι ομάδα φοιτητών, που αντιδρά στο πρόγραμμα και έχει αφισοκολλήσει τις θέσεις της στο νέο κτίριο του τμήματος.

(taxydromos.gr - Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ)

1 σχόλια:

  1. Μάλιστα, τώρα οι ΕΔ "ζητιανεύουν" και τζάμπα μεταπτυχιακά χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα από καταθλιπτικά "πανεπιστημιάκια". Ε, λοιπόν ΔΕΝ έχουν ανάγκη οι ΕΔ τέτοια μεταπτυχιακά, αντίθετα πολλαπλασιάζεται η φερεγγυότητα των "δήθεν" σχολών ειδικά στο εξωτερικό, με την συμμετοχή των ΕΔ. Έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται και όχι οι ΕΔ να παρακαλούνε για άχρηστα μεταπτυχιακά.
    Το λεγόμενο "Know-How" των ΕΔ είναι τεράστιο σε όλους τους τομείς (ακόμη και σε άσχετα με αυτές καθήκοντα) και εμείς θα πρέπει κανονικά να τους κάνουμε μεταπτυχιακά και να μας πληρώνουν, ή αλλίως όπως και στην Αμερική PME (Professional Military Education).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ