Αρχική » , , , , , , , , » Νέα Εγκύκλιος για την απασχόληση συνταξιούχων (αποστράτων) σε εφαρμογή ν. Κατρούγκαλου (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Νέα Εγκύκλιος για την απασχόληση συνταξιούχων (αποστράτων) σε εφαρμογή ν. Κατρούγκαλου (ΕΓΓΡΑΦΟ)


Αλλαγές προκύπτουν για τους συνταξιούχους που εργάζονται, σύμφωνα με την εγκύκλιο για την απασχόληση των συνταξιούχων που εκδόθηκε με βάση το άρθρο 20 του νόμου 4387/2016.

Στην υπ΄ αριθ. Φ.80000/οικ.12151/274/19-3-2018 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δίνονται διευκρινίσεις σχετικά με τις διατάξεις του άρθρου 20 του ν.4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου) και το νέο πλαίσιο που διαμορφώνεται  σχετικά με την καταβολή σύνταξης σε συνταξιούχους λόγω γήρατος που αναλαμβάνουν εργασία ή αυτοαπασχόληση μετά την ισχύ του ανωτέρω νόμου, με ταυτόχρονη κατάργηση για τα πρόσωπα αυτά των προγενέστερων σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων.

Από το Μάιο του 2016, οπότε και τέθηκε σε εφαρμογή ο νόμος Κατρούγκαλου περικόπτεται το 60% του συνόλου των ακαθάριστων συντάξεων που εισπράττει ο συνταξιούχος.

Περικοπή κατά 60% θα υποστούν και οι συνταξιούχοι που απασχολούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες καθώς και οι δημόσιο λειτουργοί.

Επιπλέον αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξης των συνταξιούχων που διορίζονται σε φορείς της γενικής κυβέρνησης.

Δείτε αναλυτικά τι προβλέπει η σχετική εγκύκλιος:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ