Αρχική » , , , , » Συμπαράσταση στους δύο (2) Έλληνες Στρατιωτικούς μας: Το τραπέζι που τους περιμένει!

Συμπαράσταση στους δύο (2) Έλληνες Στρατιωτικούς μας: Το τραπέζι που τους περιμένει!


Με αφορμή την «Εβδομάδα των Παθών»

Σήμερα, «κλείνει» ένας μήνας από τη σύλληψη από τους Τούρκους στο δάσος των Καστανεών στον Έβρο και έκτοτε κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στη φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανουπόλεως. Το θέμα της απελευθερώσεώς τους έχει φύγει πλέον από το καθαρώς στρατιωτικό επίπεδο και έχει περάσει στο αντίστοιχο πολιτικό και διπλωματικό.

Όλα αυτά είναι γνωστά. Αυτά που δεν είναι γνωστά είναι οι εκδηλώσεις συμπαραστάσεως των υπολοίπων συναδέλφων τους στρατιωτικών κατ’ αρχάς και των υπολοίπων Ελλήνων εν συνεχεία. Την περασμένη εβδομάδα και με την ευκαιρία της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου σας είχαμε παρουσιάσει τη συγκινητική «αφιέρωση» της παρουσίας της πυραυλακάτου «ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ» στον Πειραιά και της επισκέψεως σε αυτήν του κοινού, «στους δύο κρατούμενους συναδέλφους στην τουρκική φυλακή», όπως μας είχε πει νεαρός υπαξιωματικός του πλοίου όταν είχαμε πάει να το επισκεφτούμε.

Σήμερα μία άλλη εκδήλωση συμπαραστάσεως από τον απλό, «ανώνυμο», συνάδελφο στρατιωτικό των δύο κρατούμενων στελεχών του Ελληνικού Στρατού. Το στιγμιότυπο της φωτογραφίας είναι από μία Λέσχη Αξιωματικών σε κάποιο στρατόπεδο του Ελληνικού Στρατού. Δεν έχει σημασία σε ποιο.

Ένα τραπέζι, δύο καρέκλες, δύο σερβίτσια και το μενού υπηρεσίας της ημέρας, ίδιο για όλους τους στρατιώτες και αξιωματικούς της Μονάδος. Όπως κάθε άλλο τραπέζι, όπως κάθε άλλη μέρα. Μόνο που ΑΥΤΟ, το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ, τραπέζι, αυτές οι θέσεις, αυτά τα σερβίτσια, αυτό το φαγητό, περιμένουν αυτούς τους ΔΥΟ στρατιωτικούς μας: Τον Ανθυπολοχαγό (ΜΧ) Άγγελο Μητρετώδη και τον ΕΠΟΠ Λοχία (ΜΧ) Δημήτρη Κούκλατζη, που κρατούνται άδικα από τους Τούρκους έναν μήνα ακριβώς.

Μήπως θα έπρεπε από σήμερα κι’ όλας, περιμένοντας τη Μεγάλη Εβδομάδα, που σε λίγο ξεκινά, τη «Εβδομάδα των Παθών», όπως την αποκαλεί ο λαός μας, ΟΛΕΣ οι Λέσχες Αξιωματικών, όλες οι τραπεζαρίες, σε όλες τις μονάδες και τα στρατόπεδα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, να έχουν σε ένα μέρος τους ένα τέτοιο τραπέζι που να περιμένει ΑΥΤΑ τα δύο στελέχη του Στρατού μας και για όσο διάστημα διαρκεί η κράτησή τους;

Αυτούς τους δύο συναδέλφους εν όπλοις, οι οποίοι κρατούνται άδικα στις τουρκικές φυλακές;

Μία πρόταση κάνουμε και ελπίζουμε να υλοποιηθεί!

(parapolitika.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

1 σχόλια:

  1. Τα τραπεζια,και η συμπαρασταση απο καποιους θα ηταν αραγε τα ιδια,αν ο ενας εκ των 2 παιδιων δεν ηταν Αξκος απο ΣΣΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ