Αρχική » , , , » «Άναψε φωτιές» ρύθμιση για τους EMΘ και ΕΠΟΠ!

«Άναψε φωτιές» ρύθμιση για τους EMΘ και ΕΠΟΠ!


Στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση προβλέπεται και μια ευνοϊκή ρύθμιση για τους Eθελοντές Mακράς Θητείας (ΕΜΘ) και τους Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ). Τους παρέχεται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις η δυνατότητα της βαθμολογικής και της μισθολογικής αναβάθμισης, μέσω προαγωγής στον θεσμό του μόνιμου υπαξιωματικού.

Κάποιοι ωστόσο επιχείρησαν να την εντάξουν στη συντεχνιακή λογική και να την επικρίνουν, ασκώντας ταυτόχρονα και κριτική στον υπ. Άμυνας Π. Καμμένο. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, προτείνεται η τροποποίηση στον Νόμο 3883/2010, έτσι ώστε οι ΕΜΘ που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον πέντε χρόνια πραγματικής υπηρεσίας και οι επαγγελματίες οπλίτες με δώδεκα χρόνια πραγματικής υπηρεσίας από την κατάταξή τους, που έχουν πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης, πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα ή ισότιμο αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών αλλοδαπής να μπορούν να μετατάσσονται στο Σώμα Μονίμων Υπαξιωματικών, με ειδικότητα που προϊδεάζει στον τίτλο σπουδών τους.

Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να γίνουν μετατάξεις σε θέσεις μόνιμων υπαξιωματικών και να καλυφθούν κενές οργανικές θέσεις, με απόφαση βέβαια του οικείου κατά κλάδο Ανώτατου Συμβουλίου. Η ρύθμιση αυτή, που ήταν αίτημα και των ΕΜΘ και των ΕΠΟΠ, δεν άρεσε στον Πανελλήνιο Σύλλογο Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΠΣΑΕΜΘ), που κατηγόρησε την ηγεσία του υπ. Άμυνας για «φωτογραφική διάταξη» και βόλεμα «εντελώς καμμένων παιδιών» που κατοικοεδρεύουν πέριξ του υπ. Άμυνας και των Γενικών Επιτελείων, «όταν δεν επιλύονται τα δίκαια - αιτήματα των ΕΜΘ».

(ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 03/04/2016)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία!

1 σχόλια:

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ