Αρχική » , , , » Συντάξεις: Ολο το σχέδιο με τις περικοπές-Ποιοι θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Συντάξεις: Ολο το σχέδιο με τις περικοπές-Ποιοι θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι (ΠΙΝΑΚΕΣ)


ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΡΙΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ

Οι υψηλόμισθοι, όσοι είχαν μεγάλες μειώσεις μισθών τα τελευταία χρόνια και οι «υψηλοσυνταξιούχοι» θα σηκώσουν το... βάρος της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού. Αυτό προκύπτει από τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό που σχεδιάζει να καταθέσει έως τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλος.

Αν και η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς παραμένει «ανοικτή» για τις επικουρικές συντάξεις - με «επίδικο» την αύξηση της εισφοράς του 6% ως «ισοδύναμο» για να μην πληγούν από τις περικοπές οι συνταξιούχοι με μικρά ή μεσαία εισοδήματα - οι τελικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο θίγουν:

Ολους τους απασχολούμενους - ασφαλισμένους που θα έχουν (ή θα δηλώνουν, αν είναι ελεύθεροι επαγγελματίες) αποδοχές πάνω από 1.200 ευρώ, αφού θα πληρώνουν υψηλότερες εισφορές και, συνταξιοδοτούμενοι, θα λαμβάνουν κύριες συντάξεις με πολύ μικρότερα ποσοστά αναπλήρωσης, σε σχέση με τους χαμηλόμισθους συναδέλφους τους. Οι υψηλόμισθοι θα επιβαρυνθούν περισσότερο και από τα νέα ασφάλιστρα στα οποία περιλαμβάνεται και η αύξηση της εισφοράς στην επικουρική ασφάλιση (0,50% για τον εργοδότη και 0,50% για τον ασφαλισμένο σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, αλλά για έξι χρόνια, αντί του 1,5% για τρία χρόνια).


Τους θεωρούμενους ως «υψηλοσυνταξιούχους», όσους δηλαδή συνταξιούχους με πολλά έτη ασφάλισης και υψηλές αποδοχές έχουν σήμερα, παρά τις μνημονιακές περικοπές, μεικτό εισόδημα από συντάξεις, κύριες και επικουρικές, άνω των 1.300 ευρώ μεικτά (υπολογίζεται ότι είναι 260.000). Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης το 10% των «υψηλοσυνταξιούχων» θα δει νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, αφού η πολιτική απόφαση είναι «να μη μειωθεί καμία επικουρική συνταξιούχου με μεσαία ή μικρά εισοδήματα».

ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Μολονότι οι νέοι συντελεστές υπολογισμού του αναλογικού τμήματος της σύνταξης (βλ. Πίνακα) αυξάνονται όσο περισσότερα είναι τα χρόνια ασφάλισης, δίνοντας την εντύπωση ότι θα υπάρχει σχέση ανταποδοτικότητας εισφορών - παροχών, με την προσθήκη της εθνικής σύνταξης, τα τελικά ποσοστά αναπλήρωσης για τις κύριες συντάξεις που προκύπτουν ευνοούν μόνο τους χαμηλόμισθους. Με βάση τον πίνακα που δημοσιεύει η «Ημερησία»:


Ασφαλισμένος για 42 χρόνια με μέσο μισθό 600 ευρώ, θα λαμβάνει τελική σύνταξη 664,4 ευρώ, δηλαδή θα έχει ποσοστό αναπλήρωσης του μισθού 110,7%, ενώ ασφαλισμένοι για τα ίδια χρόνια με μισθούς 1.200 ευρώ και 1.500 ευρώ θα έχουν, αντίστοιχα, ποσοστά αναπλήρωσης 78,7% (944,8 ευρώ) και 72,3% (1.085 ευρώ) και με 2.000 ευρώ μόλις 65,9% (1.318,8 ευρώ).

Ασφαλισμένος για 15 χρόνια με μέσο μισθό 600 ευρώ, θα λαμβάνει σύνταξη 413,3 ευρώ, ποσοστό αναπλήρωσης 69% ενώ για ασφαλισμένους για τα ίδια χρόνια με μισθούς 1.200 ευρώ και 1.500 ευρώ τα ποσοστά αναπλήρωσης θα είναι 40,3% (483,60 ευρώ) και 34,5% (518,20 ευρώ). Στα 2.000 ευρώ το ποσοστό αναπλήρωσης φτάνει στο... ναδίρ, στο 28,80% (576 ευρώ).


Αντίστοιχη είναι η πριμοδότηση υπέρ των χαμηλόμισθων που θα ασφαλίζονται για διάστημα 20 - 40 ετών καθώς θα έχουν ποσοστά αναπλήρωσης από τις κύριες συντάξεις από 79,8% (στα 20 έτη) έως 106,7% ενώ για τις άλλες κατηγορίες των αμειβομένων με μεγαλύτερους μισθούς ή αποδοχές τα ποσοστά αναπλήρωσης κυμαίνονται από 35% έως 61,9% για αποδοχές 2.000 ευρώ, από 41,4% έως 68,3% για αποδοχές 1.500 ευρώ και από 47,8% έως 74,7% για αποδοχές 1.200 ευρώ.

ΜΕΙΩΣΗ 25% - 30%


«Ακόμη και αν λάβουμε υπόψη παρόμοιες συντάξιμες αποδοχές, είναι προφανής η μείωση που θα έχουν στη σύνταξή τους όσοι πρόκειται να αποχωρήσουν μετά τη ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου. Επιπλέον, πρέπει να λάβουμε υπόψη και το γεγονός ότι οι ασφαλισμένοι με δυσκολία θα συμπληρώνουν, σύμφωνα με το νέο νόμο, συντάξιμες αποδοχές στα ίδια επίπεδα με το σημερινό τρόπο. Σε αυτές τις περιπτώσεις η διαφορά στις συντάξιμες αποδοχές προσεγγίζει το 25%-30% με συνέπεια να είναι ακόμα χαμηλότερη, στο τελικό της ποσό, η σύνταξη», υπογραμμίζει ο εξειδικευμένος στο Ασφαλιστικό, δικηγόρος Διονύσης Ρίζος. Σύμφωνα με τα παραδείγματα που δίνει, οι νέοι συνταξιούχοι με συντάξιμες αποδοχές πάνω από 2.000 ευρώ «χάνουν» έως 25,8%, οι εργαζόμενοι που θα πετύχουν να έχουν μέσες αποδοχές έως 1.200 ευρώ θα έχουν μικρές διαφορές, ενώ οι μόνοι που εξασφαλίζουν καλύτερα ποσά συντάξεων, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι οι αμειβόμενοι με έως 1.000 ευρώ (με εξαίρεση όσους θα «βγαίνουν» με 15ετία).

Διπλή απώλεια έως 30% για τις νέες συντάξεις


Οι απώλειες για τις «νέες» (με τον καινούργιο τρόπο υπολογισμού) συντάξεις έναντι των «παλαιών» συντάξεων, ειδικά για τους προερχόμενους από το Δημόσιο, τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες (όπου ίσχυαν υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης σε σχέση με το ΙΚΑ) φτάνουν έως το 25% και μπορεί να αγγίξουν το 30%. Οχι μόνο εξ αιτίας των νέων ποσοστών αναπλήρωσης, αλλά, και γιατί βάσει υπολογισμού θα αποτελούν από 1/1/2016 οι αποδοχές της τελευταίας 15ετίας που ενσωματώνουν τις μεγάλες μειώσεις αποδοχών από το 2009 και μετά.

Κάθε χρόνο θα προτίθεται 1 έτος, δηλαδή το 2017 θα λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος των αποδοχών 16 ετών, το 2018 των 17 ετών έως ότου, σταδιακά σε βάθος χρόνου, ο υπολογισμός να γίνεται με βάση τις αποδοχές ολόκληρου του εργασιακού βίου. Ενδεικτικά, εργαζόμενος με 35 έτη που υπολόγιζε ως βάση υπολογισμού της σύνταξης αποδοχές 1.500 ευρώ που μειώθηκαν στα 1.000 ευρώ θα λάβει σύνταξη 721,7 ευρώ, αντί των 890, 55ευρώ (-168,90 ευρώ τον μήνα, ποσοστό -18,9%) ενώ αν είχε 40 έτη ασφάλισης και ο μέσος όρος των αποδοχών κατέβηκε από τα 1.500 ευρώ στα 1.000 ευρώ θα λάβει μειωμένη σύνταξη κατά 20,84% (-213,70 ευρώ τον μήνα).

Νέα ποσοστά - Επανυπολογισμός όλων των συντάξεων

Ολες οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές, θα επανϋπολογιστούν με βάση τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης και τις συντάξιμες αποδοχές που είχαν οι συνταξιούχοι όταν συνταξιοδοτήθηκαν. Ο επανϋπολογισμός, ειδικά για τις επικουρικές -για τις οποίες προβλέπονται περικοπές εφόσον δίνουν υψηλό εισόδημα μαζί με τις κύριες- θα γίνει με συντελεστή 0,45% για κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα τα τελικά ποσοστά αναπλήρωσης να είναι όχι 20% - 45% (όπως σήμερα) αλλά 13,5% για 30 έτη, 15,75% για 35 έτη, 18% για 40% και 18,9% για τα 42 έτη...

(imerisia.gr 16/04/2016 – ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΤΟΣ)

13 σχόλια:

 1. MEΡΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ" ΝΕΑ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. Ο ΡΥΘΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΙΣ ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ. ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΜΕΧΡΙ 31/12/2017. ΑΠΟ 01/01/2018 ΟΙ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΠΑΝΑΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΣΥΜΨΗΦΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΛΛΕΙΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟ ΤΡΟΠΟ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟ 20 % ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΟ 2016 ΜΟΝΟ 1/2, ΤΟ 2017 ΜΟΝΟ ΤΟ 1/3 ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΜΟΝΟ ΤΟ 1/4.ΤΟ ΝΕΟ ΠΛΑΦΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ 2.300 ΕΥΡΩ. ΚΑΤΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ 1.350 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΛΙΣΜΟΥ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 1.200 ΕΥΡΩ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πάντος ο κύριος Κατρούγκαλος προέβλεψε σε άρθρο στη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση του αιώνα !!! ότι η νέα σύνταξη που θα εκδίδεται μετά την ψήφιση του νόμου αυξάνεται από την 1/1/2017 κάθε έτος στη βάση του συντελεστή που διαμορφώνεται κατά 50 % από την μεταβολή του ΑΕΠ και κατά 50 % από τη μεταβολή του δείκτη τιμών καταναλωτή του προηγούμενου έτους !!! και δεν θα υπερβαίνει την ετήσια μεταβολή του δείκτη τιμών καταναλωτή. Μην φοβάστε, ο κύριος Κατρούγκαλος τα υπολόγισε όλα, το υπουργείο έχει σχεδιάσει την διαφορά αυτή του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων και με τον παλαιό τρόπο να δοθεί σταδιακά και ισόποσα εντός πέντε (5) ετών !!! μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής (δηλαδή 2019 - 2023, ποιος ζει και ποιος πεθαίνει), κουράγιο σε όλους, η αλλαγή ήρθε, η ελπίδα ήρθε, τώρα ζείτε με αξιοπρέπεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εκείνες οι περιβόητες ενώσεις των προηγούμενων ετών, που είναι ; τι έπαθαν ; εκεί το παιδί που γύριζε από κανάλι σε κανάλι το 2013 και 2014 τώρα που βρίσκεται ο πρόεδρος ; όλα τα βλέπουν τώρα φυσιολογικά και το ασφαλιστικό και το νέο ειδικό μισθολόγιο που έρχεται ; Η ΠΟΕΣ τι κάνει ; συνεχίζει τον βαθύ ύπνο, μήπως έμεινε στη θεωρεία ‘’πρώτη φορά αριστερά, τέτοιο γ@@@@@@ πουθενά’’.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τώρα ειναι κι αυτοί μερος του συστήματος , αρα και του προβλήματος!

   Διαγραφή
 6. Τα στυλό και τα μολύβια της ΠΟΕΣ έπεσαν μαζί με το ασφαλιστικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΝΑ ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΚΕΠΤΙΚΟΥ ΗΛΙΑ ΜΟΣΙΑ 2010 / ΟΣΟ ΓΙΑ ΥΕΘΑ ΚΑΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΤΗ ΦΑΓΩΜΑΡΑ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ...ΠΩΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΕ Η ΠΟΛ ΑΝΟΙΞΗ ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΚΑ ΑΠΙΧΝΙΔΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΡΧΗΓΙΑ ΝΔ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΑΝ / ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΟΛΟΩΝ ΑΠΟ 58 ΕΤΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΕΝΩ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΕΠΕΝΕΒΗΣΑΝ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ, ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ

   Διαγραφή
  2. Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ, ΑΙΣΧΟΣ, ΑΠΟΡΡΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝ.ΕΛ.

   Διαγραφή
  3. Πήγαινε μια βόλτα στο πεντάγωνο και θα δεις ποιοι τον υποστηρίζουν. Φόρα καλά παπούτσια γιατί γλυστράει από τη γλίτσα !
   Δυστυχώς με αυτούς γυρίσαμε αρκετά χρόνια πίσω και οι πρακτικές του παρελθόντος που είχαν αρχίσει να εκλείπουν, αναγεννήθηκαν!!!

   Διαγραφή
 8. Νέο ασφαλιστικό, ο κύριος Κατρούγκαλος έκανε το θαύμα του, όσοι αποστρατευθούν μετά την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου μπορούν να υπολογίζουν την σύνταξη τους ως εξής, θα υπολογίσουν με τον παλαιό τρόπο τη σύνταξη που θα πάρουν αλλά με τον προηγούμενο διοικητικό βαθμό από αυτόν που αποστρατεύονται και με τον προηγούμενο οικονομικό βαθμό και βγάζουν την σύνταξη που θα πάρουν με μία απόκλιση αρνητική ή θετική 1,5 %.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. 1 / Αναθεωρημένος Νόμος 3883/2010 Iεραρχία –Προαγωγές Διατηρητέος υπο Προαγωγή ετήσιο κέρδος 88 εκατ ευρώ.
  http://www.onalert.gr/userfiles/IERARXIA_PROAGOGES.pdf (ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟΣ)
  Παύει το παράλογο φαινόμενο ο Αρχιλοχίας να πληρώνεται μισθό Ανθυπολοχαγού, ο Υπολοχαγός να πληρώνεται μισθό Ταγματάρχη κλπ. Σταματά το παράλογο φαινόμενο των μισθολογικών προαγωγών με κέρδος 88 εκατ ευρώ ετησίως .
  Ο μισθός που λαμβάνει κάθε στέλεχος των ΕΔ θα συμβαδίζει με τον κατεχόμενο βαθμό.
  / 2 Οικειοθελώς αποστρατείες των στελεχών στα 58 χρόνια ετήσιο κέρδος 32 εκατ ευρώ .
  Οι παραμένοντες οικιοθελώς με αναφορά τους πληρώνουν υψηλές εισφορές στα ελλειματικά ταμεία ενω δεν υπολογίζονται τόσο στην σύνταξη όσο και στον τραπεζικό αποταμιευτικό λογαριασμό (εφάπαξ) που θα λάβουν και είναι περίεργο γιατί το ΥΠ.ΕΘ.Α το καθυστερεί.
  Στην Ε.Ε υπάρχει η παράλληλη επετηρίδα για τα στελέχη που οικιοθελώς παραμένουν και χρησιμοποιούνται από τις Ενοπλες Δυνάμεις όπου κρίνουν αναγκαίο . Εχουν εκδοθεί 27 ευνοικές διατάξεις για αποστρατείες και δεν έχει εκδοθεί ούτε μία για έστω Οικιοθελώς παραμονή πέρα των 35 χρόνων που ισχύει σε όλο το Δημόσιο τομέα και όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων το επιθυμούν.Η αναβλητικότητα τα δημιουργεί όλα.ΔΕΙΤΕ > Μισθολογικές προαγωγές ΤΕΛΟΣ! Το γράφει ξεκάθαρα στο Μνημόνιο! Δείτε το απόσπασμα.
  http://www.enstoloi.gr/2013/02/blog-post_14.html
  Απαιτηση Τροικας για αμεσση συνταξιοδοτηση στελεχων ΕΔ στα 58.
  http://www.onalert.gr/stories/kamia-apostrateia-prin-apo-ti-symplirosi-58-eton/43049
  Στον αέρα τα 5 πλασματικά χρόνια,αποστρατείες από 58 και άνω ακόμη και για... τους "παλιούς"! 13-6-15
  http://www.onalert.gr/stories/kamia-apostrateia-prin-apo-ti-symplirosi-58-eton/43049

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ