Αρχική » , , , , , » ΚΥΠΡΟΣ: Πρωτοφανής διαμαρτυρία. Αξιωματικοί της ΕΦ γύρισαν την πλάτη στη Βουλή (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

ΚΥΠΡΟΣ: Πρωτοφανής διαμαρτυρία. Αξιωματικοί της ΕΦ γύρισαν την πλάτη στη Βουλή (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


Για πρώτη φορά στα χρονικά του κυπριακού στρατού, αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Με γυρισμένη την πλάτη στο κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων, εντός του οποίου βρισκόταν σε εξέλιξη η τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας του Σώματος πριν την αυτοδιάλυση για τις βουλευτικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου, δεκάδες μέλη του Συνδέσμου Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Διαμαρτυρήθηκαν για πρώτη φορά στα χρονικά του κυπριακού στρατού, για τις πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις που αφορούν στον εκσυγχρονισμό και τη μεταρρύθμιση της Εθνικής Φρουράς, καθώς και για την παραπομπή ψήφισης των κανονισμών Περί προαγωγών και αφυπηρετήσεων των αξιωματικών από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Αμυνας, στη νέα Βουλή.

«Υπάρχει ένας εμπαιγμός από τη Βουλή και συγκεκριμένα από την Επιτροπή Αμυνας της Βουλής, ενώ είναι προσυνεννοημένοι να μην περνούν κανονισμούς που αφορούν στα στελέχη, παρουσιάζουν μία εικόνα που κατά την άποψη τους αφήνουν όλους ικανοποιημένους», είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Χρίστος Ψαράς.

Νωρίτερα, οι αξιωματικοί παρακάθισαν σε έκτακτη γενική συνέλευση του Συνδέσμου και ενημερώθηκαν από την ηγεσία για τις τελευταίες εξελίξεις, που αφορούν στη μείωση της στρατιωτικής θητείας και την πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών.
«Κακίζω αυτές τις συμπεριφορές και αυτό το θέατρο που παίζεται από την Επιτροπή Αμυνας εδώ και χρόνια, εις βάρος των στελεχών με συνεπακόλουθο να επηρεάζεται το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς», είπε ο κ. Ψαράς.

Τα μέλη του Συνδέσμου Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων, τα οποία αναμένεται να κοινοποιηθούν τις επόμενες ημέρες στα στελέχη της Εθνικής Φρουράς.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:


Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:


(ant1iwo.com – ΛΟΥΚAΣ ΦEΣΙΑΣ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ