Αρχική » , , , , » Αναστάτωση για τα εκτός έδρας των Στρατιωτικών (ΕΓΓΡΑΦΟ ΥΠΟΙΚ)

Αναστάτωση για τα εκτός έδρας των Στρατιωτικών (ΕΓΓΡΑΦΟ ΥΠΟΙΚ)


ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ έχει προκληθεί στα στελέχη των Ε.Δ. από την καθυστέρηση στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που θα ρυθμίζει την αποζημίωση για τα εκτός έδρας στα 40 € ανά ημέρα (σήμερα λαμβάνουν 29,35€).

Δεδομένου ότι τα στελέχη των Ε.Δ. έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις στις αποδοχές τους, οι οποίες αγγίζουν ακόμη και το 50% στα χρόνια του Μνημονίου, τα εκτός έδρας, όπως και το επίδομα παραμεθορίου που επαναχορηγείται με απόφαση του Π. Καμμένου, αποτελούν ένα βασικό βοήθημα στους στρατιωτικούς. Το υπ. Οικονομικών σε έγγραφό του, όμως, αναφέρει ότι το καθεστώς χορήγησης των εκτός έδρας ενδέχεται να αναμορφωθεί. Και, όταν το υπ. Οικονομικών κάνει λόγο για «αναμόρφωση», μάλλον περικοπές εννοεί...

Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι ότι με τον νόμο 4336/2015 η αποζημίωση των εκτός έδρας για τους δημοσίους υπαλλήλους έχει αυξηθεί στα 40 ευρώ, αλλά, ταυτόχρονα, με την απόφαση αυτή μειώθηκαν οι δικαιούχοι, καθώς αυξήθηκαν οι χιλιομετρικές αποστάσεις. Οι στρατιωτικοί, για να μπορέσουν να λάβουν το ποσό, θα πρέπει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου να έχει εγκριθεί σχετικό διάταγμα. Το υπ. Οικονομικών δεν το έχει εγκρίνει, με συνέπεια οι στρατιωτικοί να κινδυνεύουν να χάσουν, αφενός, τα εκτός έδρας λόγω αυστηροποίησης των προϋποθέσεων και, αφετέρου, τη διαφορά των 11 ευρώ λόγω μη έγκρισης του Π.Δ.

(ΚΥΡ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 17/04/2016 – forapartida-forapartida.blogspot.gr)

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ (ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ):


(espeep.gr)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ