Αρχική » , , , , , » 20 «μαχαιριές» σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Μεγάλες απώλειες για στελέχη ΕΔ-ΣΑ

20 «μαχαιριές» σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Μεγάλες απώλειες για στελέχη ΕΔ-ΣΑ


Επτά στους δέκα ασφαλισμένους και συνταξιούχους πλήττονται από τις διατάξεις του προτεινόμενου ασφαλιστικού νομοσχεδίου
Η 12η μείωση συντάξεων από το 2010 έως σήμερα
«Τυχεροί» όσοι προλάβουν να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου

Στο όνομα της «ισονομίας», η κυβέρνηση ισοπεδώνει ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα χρόνων και δημιουργεί στρατιές νεόπτωχων συνταξιούχων, καθώς επτά στους δέκα ασφαλισμένους και συνταξιούχους πλήττονται από τις διατάξεις του προτεινόμενου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Οι νέοι συνταξιούχοι, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικοί, πανεπιστημιακοί, διευθυντές ΕΣΥ, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες, αγρότες, δικαιούχοι συντάξεων αναπηρίας και χηρείας, δημοσιογράφοι, αγρότες και ναυτικοί, αλλά και οι συνταξιούχοι που αναγκάζονται να εργάζονται, ανήκουν στις κατηγορίες όσων πλήττονται περισσότερο.

Παράλληλα, η αύξηση των εισφορών θα επιφέρει σημαντικές μειώσεις μισθών σε εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους, τόσο μισθωτούς όσο και εργαζομένους με «μπλοκάκια», ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες.

Στην ουσία, «κερδισμένοι» είναι μόνον όσοι έχουν λίγα χρόνια ασφάλισης και θα λάβουν μια σχετικά ικανοποιητική σύνταξη σε σύγκριση με εκείνους που με πολλά χρόνια δουλειάς και ικανοποιητικό συντάξιμο μισθό θα λάβουν... επίδομα αντί σύνταξης, καθώς και όσοι προλάβουν να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου (οι συντάξεις τους θα υπολογιστούν με το παλαιό σύστημα).

Με το νέο νομοσχέδιο επέρχεται η 12η μείωση συντάξεων από το 2010 έως σήμερα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και η έκπτωση που παρέχεται στους ελεύθερους επαγγελματίες συνιστά «ασφαλιστική οφειλή», η οποία θα πρέπει να εξοφληθεί έως τη συνταξιοδότηση.

Η «Αγορά» κατέγραψε τις 20 μεγάλες κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων που πλήττονται περισσότερο:

1. Όλοι οι νέοι συνταξιούχοι που θα αρχίσουν να συνταξιοδοτούνται από την ψήφιση του νομοσχεδίου και μετά. Οι συντάξεις ακόμη και ύστερα από 30 έως 40 χρόνια δουλειάς θα είναι κατά 30% μειωμένες σε σχέση με τις σημερινές. Όσοι έχουν περισσότερα χρόνια ασφάλισης και υψηλούς μισθούς θα έχουν μεγάλες απώλειες. Για παράδειγμα, ασφαλισμένος του ΙΚΑ με 35ετία στην ανώτατη ασφαλιστική κλάση θα λάβει σύνταξη 891,2 ευρώ καθαρά από 1.072 ευρώ που θα εισέπραττε σήμερα. Ασφαλισμένος του ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ με 35 έτη ασφάλισης σε υψηλές κατηγορίες θα λάβει σύνταξη 956 ευρώ από 1.210 ευρώ σήμερα.

2. Ασφαλισμένοι των ειδικών μισθολογίων, όπως οι πανεπιστημιακοί, οι γιατροί του ΕΣΥ και τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ. Ειδικά οι τελευταίοι θα έχουν μεγάλες απώλειες, καθώς κατά τη συνταξιοδότησή τους έπαιρναν δύο επιπλέον μισθούς που μετρούσαν στον συντάξιμο μισθό τους, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η σύνταξή τους.

3. Οι νέοι συνταξιούχοι αναπηρίας. Όσοι έχουν ποσοστό αναπηρίας από 67% έως 79% θα παίρνουν τα 3/4 της σύνταξής τους, δηλαδή θα έχουν απώλειες περίπου 25%.

4. Όσοι αποχωρούν με 15-20 χρόνια και μικρούς μισθούς, αφού θα παίρνουν «κουτσουρεμένη» εθνική σύνταξη και θα έχουν αναπλήρωση μόλις στο 11,55% του μισθού τους.

5. Συνταξιούχοι με εισόδημα από συντάξεις (άθροισμα κύριας και επικουρικής) άνω των 1.300 ευρώ μεικτά ή 1.170 ευρώ καθαρά. Η επικουρική θα μειωθεί έως και 40%.

6. Όσοι ή όσες μείνουν χήροι-ες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Για τις συντάξεις χηρείας τίθεται ως όριο ηλικίας το 55ο έτος του/της δικαιούχου. Εφόσον έχει συμπληρώσει το 52ο έτος της ηλικίας του, δικαιούται σύνταξη για διάστημα τριών ετών, μετά την πάροδο των οποίων η καταβολή σύνταξης αναστέλλεται έως τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας του/της.

7. Ασφαλισμένοι, ανεξαρτήτως του χρόνου υπαγωγής στην κοινωνική ασφάλιση, που παρέχουν εξαρτημένη εργασία και ταυτόχρονα εργάζονται με «μπλοκάκι», θα καταβάλλουν από την 1/1/2017 μηνιαία ασφαλιστική εισφορά για το εισόδημα που προέρχεται από τη διαρκή σχέση παροχής υπηρεσιών, αλλά και πρόσθετη ασφαλιστική εισφορά για το εισόδημα, εφόσον υπάρχει, από άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος, για το οποίο εκδίδονται δελτία παροχής υπηρεσιών, τιμολόγια ή αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης.

8. Όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες ή επιστήμονες έχουν εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ, αφού θα καταβάλλουν το 20% στις εισφορές. Οι εισφορές υπολογίζονται επί του μηνιαίου εισοδήματος, όπως αυτό καθορίζεται είτε με βάση το καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα είτε με βάση την καθαρή αξία των παρεχόμενων μηνιαίων (ή σε άλλη τακτική βάση) υπηρεσιών κάθε έτους, για το οποίο εκδίδονται τιμολόγια, αποδείξεις δαπάνης ή δελτία παροχής υπηρεσιών.

9. Όσοι συνταξιούχοι εργάζονται. Οι συντάξεις τους θα υποστούν μείωση 60%.

10. Όσοι εισπράττουν πάνω από μία σύνταξη και εργάζονται. Η εισφορά 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ θα επιβάλλεται στο άθροισμα των συντάξεων, ενώ έως σήμερα ο συνταξιούχος πληρώνει εισφορά στη μία σύνταξη. Επίσης, θα πληρώνουν εισφορά και ως συνταξιούχοι και ως εργαζόμενοι.

11. Περικοπές θα υποστούν και όσοι παίρνουν γενικά περισσότερες από μία συντάξεις. Το πλαφόν μειώνεται στις 3.072 ευρώ μεικτά, από 3.680 ευρώ σήμερα.

12. Μέσα στο 2016 το ΕΚ ΑΣ θα χάσουν περίπου 120.000 συνταξιούχοι που εισπράττουν σήμερα τα 30 ευρώ, ενώ θα γίνουν περικοπές σε όσους παίρνουν τα 230 ευρώ.

13. Μεγάλες εκτιμώνται οι απώλειες και για τους νέους ασφαλισμένους, καθώς η επικουρική σύνταξη δεν θα υπερβαίνει το 18% του συντάξιμου μισθού. Οι απώλειες, σε σύγκριση με το σημερινό καθεστώς, εκτιμάται πως θα ξεκινούν από 5% και θα φτάνουν στο 12%. Στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκονται οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι οποίοι θα υποστούν το μεγαλύτερο «μαχαίρι».

14. Περίπου 60.000 συνταξιούχοι που αποχώρησαν από τον Σεπτέμβριο2013 και περιμένουν να λάβουν εφάπαξ, το οποίο θα είναι μειωμένο από 15% έως 20%.

15. Μειώσεις κατά 32% θα υπάρξουν στα μερίσματα που χορηγεί το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων. Οι περικοπές θα είναι αναδρομικές και το επόμενο τρίμηνο τα μερίσματα θα έχουν μειώσεις έως και 57,5%, λόγω των αναδρομικών που θα κρατηθούν από τα μερίσματα του β’ τριμήνου.

16. Στην Προκρούστειο κλίνη μπαίνουν και τα μερίσματα των στρατιωτικών, αφού στο νομοσχέδιο αναφέρεται πως οι παροχές των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού χρηματοδοτούνται «αποκλειστικά από τις καταθέσεις των μετόχων και από τα περιουσιακά στοιχεία των ταμείων» και «αποκλείεται οποιαδήποτε μεταφορά πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό».

17. Δυσμενείς ανατροπές αναμένονται και για τους ασφαλισμένους στο ΝΑΤ, αλλά και για τους δημοσιογράφους, καθώς θα επαναπροσδιοριστεί το ύψος των εισφορών που πληρώνουν έως σήμερα και είναι κάτω του νέου ενιαίου ορίου.

18. Οι εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν από την 1η Ιανουαρίου 2017 να μειώνεται και το εισόδημά τους, καθώς προβλέπεται ότι οι εισφορές για την κύρια σύνταξη θα επιβάλλονται επί πάσης φύσεως εισοδήματα, και όχι μόνο επί του βασικού μισθού και του επιδόματος των 140 ευρώ, όπως ισχύει σήμερα. Πρόκειται για μια σημαντική ανατροπή, η οποία οδηγεί σε μείωση μισθών της τάξης του 7%, ή περίπου 40 ευρώ τον μήνα κατά μέσον όρο για κάθε δημόσιο υπάλληλο. Εκτιμάται ότι θα υπάρξει νέο κύμα φυγής από το Δημόσιο.

19. Οι αγρότες οδηγούνται σε καταβολή 20% στις εισφορές τους σταδιακά έως το 2022. Εφέτος θα πληρώσουν 10% επί των υφισταμένων ασφαλιστικών κλάσεων. Από το 2017 οι εισφορές τους συνδέονται με το εισόδημα και διαμορφώνονται με εμπροσθοβαρή κλιμάκωση ως εξής: το 2017 στο 14%, το 2018 στο 16%, το 2019 στο 18%, το 2020 στο 19%, το 2021 στο 19.5% και από το 2022 στο 20%.

20. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα υποστούν νέες απώλειες στον μισθό τους από την αύξηση κατά 0,5% των εισφορών τους. Αύξηση εισφορών κατά 0,5% προβλέπεται και για τους εργοδότες.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εργασίας υποχρεώθηκε να αφαιρέσει τη διάταξη που προστάτευε από τις δυσμενείς διατάξεις βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους που είχαν εκλεγεί πριν από το 2012.

(ΑΓΟΡΑ 23/04/2016)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία!

21 σχόλια:

 1. OI ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ...ΑΥΞΗΣΕΙΣ ? ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΘΑ ΟΦΕΛΗΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΠΡΙΝ ή ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ? ΚΛΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ / ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΦΥΓΕ ΕΣΥ ΝΑ ΕΡΘΩ ΕΓΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ 15 % ΕΩΣ 30 % ΠΑΡΑΠΑΝΩ !!! ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ 600 ΕΥΡΩ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ, ΠΟΥ ΖΕΙΣ

   Διαγραφή
  2. 1,8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ !!!

   Διαγραφή
 2. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προώθησε στη Βουλή για ψήφιση σχέδιο ν/σ ΄΄σφαγείο΄΄ για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των στρατιωτικών και των απόστρατων. Η μεταφορά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων στο Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), σταδιακά για όλους τους απόστρατους και η δραστική μείωση των νέων συντάξεων μετά την ψήφιση του σχετικού ν/σ και βραχυπρόθεσμα και των παλαιών συνταξιούχων !!! με τον επαναυπολογισμό των συντάξεων τους (πρωτοφανές μέτρο και αντισυνταγματικό, ο παλαιός συνταξιούχος που αποχώρησε από την υπηρεσία πριν από 5 ή 10 ή 15 χρόνια τώρα θα του επαναυπολογισθεί η σύνταξη με νέο όριο ανώτατο τα 40 χρόνια εργασίας !!! όταν τότε ήταν τα 35 χρόνια εργασίας !!! απίστευτο), αποτελούν ενδεικτικά μέτρα του νέου ν/σ ΄΄κόλαφος΄΄ που μαζί με την αύξηση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας που έρχεται αποτελούν ένα εκρηκτικό μίγμα εξαθλίωσης της μεσαίας τάξης και εξαφάνισής της. Εάν λάβουμε υπόψη ότι τις τελευταίες δεκαετίες οι στρατιωτικοί λάμβαναν σχεδόν το 50 % του βασικού τους μισθού σε επιδόματα μετά από την επιμονή όλων των κυβερνήσεων των προηγούμενων ετών να τους δίνουν μόνο αύξηση στα επιδόματα ή ένα νέο επίδομα αντί για αύξηση των βασικών μισθών τους, τότε αντιλαμβάνεται κανένας το μέγεθος της αδικίας που έρχεται με το νέο ασφαλιστικό, διότι λαμβάνει υπόψη μόνο τους βασικούς των τελευταίων ετών των εργαζομένων. Έτσι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο δημόσιο λάμβαναν τις τελευταίες δεκαετίες αυξήσεις τους βασικούς μισθούς τους ενώ οι στρατιωτικοί είχαν ΄΄παγωμένους΄΄ βασικούς μισθούς και 4 ή 5 επιδόματα (εάν αυτό είναι ισονομία κύριε Κατρούγκαλε τότε μας δουλεύεται πλήρως). Ταυτόχρονα το ΄΄βατερλό΄΄ πιθανόν να συνεχιστεί και με το νέο ειδικό μισθολόγιο που έρχεται για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων το καλοκαίρι.
  Μετά από όλα αυτά περιμένουμε η Στρατιωτική ηγεσία να αντιδράσει κατάλληλα στη λαίλαπα που έρχεται, ταυτόχρονα οι ενώσεις να αγωνιστούν για την ισοπέδωση που έρχεται στις συντάξεις των στρατιωτικών και στην πλήρη εξαθλίωσή τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. πανουλης,,, "Καμμένος Ούτε νεκρός δεν θα συνεργαστώ με όποιον ψήφισε έστω και ένα μνημόνιο" ... πόσο ψεύτης θεε μου... πόσο ψεύτης αυτός ο άνθρωπος !!!! ο Αναγκαίος Καλός Στα Τέσσερα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τωρα και ασtρολογος, καλυτερες μερες μεχρι το καλοκαιρι :D

   Διαγραφή
 4. ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΩΡΕ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;; ΟΙ ΛΥΡΑΤΕΣ ΚΟΤΕΣ ΚΑΝΑΠΕΔΟΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΤΩΝ SITE KAI TOY FACEBOOK..KAΛΟΝ ΥΠΝΟ ΑΚΟΜΑ ...ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ....ΚΛΑΨΟ@@@@@@@@@@@

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αυτή είναι η ισονομία του κυρίου Κατρούγκαλου στο νέο ασφαλιστικό σύστημα που κατέθεσε στη Βουλή προς ψήφιση, εγώ ως στρατιωτικός έπαιρνα βασικό μισθό και 4 ή 5 ή 6 επιδόματα διότι έτσι ήθελε όλα τα χρόνια η κυβέρνηση να μου δίνει μόνο επιδόματα και ΄΄παγωμένους΄΄ τους βασικούς μισθούς, την στιγμή κατά την οποία όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι στο δημόσιο έπαιρναν 1 ή 2 επιδόματα μόνο και αυξήσεις στους βασικούς μισθούς. Τώρα ο κύριος Κατρούγκαλος με το νέο ασφαλιστικό λαμβάνει υπόψη μόνο τους βασικούς μισθούς από το 2002 και μετέπειτα για να υπολογίσει τις νέες συντάξεις των στρατιωτικών, τι στιγμή κατά την οποία το 40 % έως 53 % του βασικού μισθού που δίνονταν σ’ εμένα συνολικά με την μορφή επιδομάτων. Αυτή είναι η δικαιοσύνη του νέου ασφαλιστικού συστήματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΜΕ ΥΠΑΙΤΙΟΗΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΥΓΑΝ ΑΥΤΑΠΑΓΓΕΛΤΑ ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΑΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΟΣΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΜΕ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΝΣΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΩΡΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΝΤΕ ΟΛΟΙ / ΚΟΨΤΕ ΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΦΥΓΑΝ ΜΕ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΟΠΙΣΗΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ > Nόμος 3883/2010 Διατηρητέος υπό προαγωγή.
  Με την εφαρμογή της αλλαγής του Νόμου 3883/2010 με τον Αναθεωρημένο Νόμο 3883/2010 Διατηρητέος υπό προαγωγή σταματά το παράλογο φαινόμενο των μισθολογικών προαγωγών με κέρδος 88 εκατ ευρώ ετησίως για τα αφαλιστικα ταμεια.
  Παύει το παράλογο φαινόμενο ενώ κάποιος κατέχει τον βαθμό του Ανθυπασπιστή να πληρώνεται μισθό Υπολοχαγού ο Ταγματάρχης να πληρώνεται μισθό Ταξίαρχου κλπ.
  Η οποιαδήποτε αύξηση μισθού θά είναι απο την πραγματική προαγωγή πού θά έχει το στέλεχος των Ενόπλων.Δυνάμεων.
  Μισθολογικές προαγωγές ΤΕΛΟΣ! Το γράφει ξεκάθαρα στο Μνημόνιο! Δείτε το απόσπασμα.
  http://www.enstoloi.gr/2013/02/blog-post_14.html
  2. Οικειοθελώς αποστρατείες των στελεχών στα 58 χρόνια με ετήσιο κέρδος για τα ταμεία 32 εκατ ευρώ που συμβαδίζει με τον αναθεωρημένο Νόμο 3883/2010 > διατηρητέος υπό προαγωγη < με ετήσιο κερδος 88 εκατ ευρώ.
  Οι "πατέρες" της τροπολογίας για τα 58! Πως "καλλιεργήθηκε" η ιδέα από το 2010
  http://www.onalert.gr/stories/ti-exei-pei-gia-to-syntadioxotiko-ton-stratiotikon-o-kammenos/44265
  http://www.onalert.gr/stories/poios-eixe-tin-idea-gia-to-orio-ton-58-eton-stin-syntaxiotodisi-stratiotikon/44246
  ΓΕΕΘΑ: «Όχι» σε αποστράτευση πριν από τα 53, οικειοθελώς στα 58
  http://newpost.gr/post/401918/geetha-oxi-se-apostrateysh-prin-apo-ta-53-oikeiothelws-sta-58

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Νέο ασφαλιστικό ν/σ, η μεγάλη σφαγή του αιώνα, μόλις ψηφιστεί το ν/σ και προβλέπεται ανώτατο όριο 40ετίας για πλήρη σύνταξη, τότε θα κατατεθούν ομαδικές αγωγές από όλους τους απόστρατους που αποστράτευσε η Υπηρεσία με δική της πρωτοβουλία (μπορεί και αυτοί που έφυγαν με αίτηση διότι αλλάζουν τα δεδομένα) τα προηγούμενα έτη στις ετήσιες κρίσεις για να επανέλθουν στις ΕΔ ώστε να συμπληρώσουν τα 40 χρόνια υπηρεσίας, αφού το νέο ασφαλιστικό ν/σ θα τους επανυπολογίσει τις συντάξεις με ανώτατο όριο τα 40 έτη εργασίας !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αρκετοι ψηφισαν συριζα-ανελ για κατι διαφορετικο,πιστευω να ικανοποιηθηκε η περιεργεια τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Νέο ασφαλιστικό ν/σ, ρυθμίζει με ενιαίο τρόπο την εξαγορά των πλασματικού χρόνου (εκστρατείας) και του χρόνου που υπολογίζεται διπλάσιος προκειμένου να αναγνωρίζεται ως συντάξιμη υπηρεσία. (20% επί των συντάξιμων αποδοχών κατά τον μήνα υποβολής της αίτησης εξαγοράς) !!! παρέχει τη δυνατότητα αποπληρωμής σε ισόποσες δόσεις ή με έκπτωση 15 % για πληρωμή όλο το ποσό. Τα 5 χρόνια εκστρατείας φτάνουν περίπου τα 20.000 ευρώ !!! Αυτοί που έχουν 32 ή 33 ή 34 χρόνια υπηρεσίας πως θα τα πληρώσουν ; όταν συνταξιοδοτηθούν με το νέο ν/σ θα τους υπολογίσουν συντάξιμα μόνο τα πληρωμένα έτη ασφαλιστικές εισφορές, άρα θα λάβουν μειωμένες συντάξεις με 35 έτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΚΟΛΠΑΓΙΑ.....ΣΥΝΑΤΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ >
  ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ : Μισθολογικές προαγωγές τα παράλογα του Δημοσίου.
  Κοινώς μην σε νοιάζει τίποτα ο κόσμος να καεί, δουλέψεις δεν δουλέψεις οι αυξήσεις μισθού μέσω μισθολογικών προαγωγών θα γίνουν.Μην υπολογίζεις κανένα τι θα σου κάνουν ? Δεν θα γίνεις Στρατηγός ? Ελα...μωρέ ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ έχουμε σιγά μην σε πειράξουν ειδικά αν είσαι ...νέος. Ξέρεις ο ΥΕΘΑ κ Καμένος έχει γιό 24 ετών που αποφοίτησε είναι καλός.
  Η λογική της τρέλλας ,μήπως η τρέλλα της λογικής ? Διαλέξτε. Ας σοβαρευτούμε :
  Μισθολογικές προαγωγές ΤΕΛΟΣ! Το γράφει ξεκάθαρα στό Μνημόνιο! Δείτε το απόσπασμα.

  http://www.enstoloi.gr/2013/02/blog-post_14.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ (BROOKINGS).
  Oλο μειώσεις και "σφαγές" ακούω αλλά ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2012.
  Αναγκάστηκε και τότε η Συγκυβέρνηση Νέα Δημοκρατίας -ΠΑ.ΣΟ.Κ -άρες να μειώσουν τους μισθούς των εν ενεργεία ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΕΠ.ΟΠ -Ε.Μ.Θ -Ο.Β.Α ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΜΣΜΟ.
  Σήμερα η ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ανέρχετε οσο ο ΜΙΣΘΟΣ ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗ και μιλάνε και απο επάνω οι εν ενεργεία που απο τον Αυγουστο 2012 εχουν να τους μεωθούν οι μισθοί ενώ οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΟΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕ 15 -20 euros ΜΕΙΩΣΕΙΣ.
  Το σωστόν θα ηταν ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ και ΚΥΡΙΩΣ Η ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ /ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ.

  Ωράριο Εργασίας Δημοσίου -Τραπεζών
  08:00-12:00 υποχρεωτικό ωράριο Εργασίας ΟΛΩΝ
  12:00 -14:00 υποχρεωτικό Lunch Time για φαγητό -αναψυχή -οικογ.φροντιδα
  14:00 -18:30 υποχρεωτικό ωράριο Εργασίας ΟΛΩΝ

  Ωράριο Εργασίας Ενοπλων Δυνάμεων -Αστυνομίας-Πυροσβεστικής -Λιμενικών -Σοφρωνιστικών
  08:00-13:00 υποχρεωτικό ωράριο Εργασίας ΟΛΩΝ
  13:00 -15:00 υποχρεωτικό Lunch Time για φαγητό -αναψυχή -οικογ.φροντιδα
  15:00 -18:30 υποχρεωτικό ωράριο Εργασίας ΟΛΩΝ

  Οχι στο συνεχές ωράριο εργασίας στον Κρατικό τομέα αλλα ΘΑ ΔΙΑΡΕΙΤΕ ΣΕ ΔΥΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΕΤΡΑΩΡΑ (4) ΩΡΑΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΔΗΛΩΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.
  Αυτές ειναι οντως Μεταρρυθμίσεις εστω καθυστερημένα γιατί Ιταλία και Ευρώπη ισχύουν χρόνια γιατί ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ "ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι συμβασιούχοι(όπως τους αποκαλείς υποτιμητικά) ΕΠ.ΟΠ-Ε.Μ.Θ και Ο.Β.Α κρατούν τις Μονάδες όρθιες μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη εδώ και δεκαετίες.Οπότε τα λόγια σου μετρημένα , αν και η όποια ανωνυμία του ιντερνετ προσφέρει πεδίο δόξης λαμπρό για πικρόχολους και (το πιθανότερο) αστράτευτους - αποφοίτους του Χάρβαρντ και ψευτοκουλτουριάρηδες σχολιαστές σαν και του λόγου σου.

   Διαγραφή
  2. Ασχετε φαφλατά οι ΕΜΘ και οι ΕΠΟΠ δεν ειναι συμβασιουχοι,αλλα μονιμο προσωπικο οπως και οι προερχομενοι απο σχολες Αξκων και Υπξκων.Ανοιξε τα ματια σου και διαβασε κανενα νομο και ΦΕΚ!!!Αν δεν ηταν αυτοι ,τα Μετοχικα Ταμεια θα ειχαν παψει να δινουν μερισμα προ 20ετίας!!!Και τα μετοχικα ταμεια,τα διοικουσαν και τα διοικουν προερχομενοι απο σχολες Αξκων,οποτε αν σου κοψουν το μερισμα ,να ξερεις οτι στο κοβουν επειδη αυτοι δεν εκαναν σωστα τη δουλεια τους!!!Στο χωριο μου λενε της κοντης ψ.....ς της φταινε οι τριχες!!!

   Διαγραφή
  3. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΩ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ Ε.Μ.Θ. - ΕΠ.ΟΠ. - Ο.Β.Α.ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ-ΑΞΚΟΙ ΓΑΛΑΖΟΑΙΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΜΗ-ΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΠΑΞΚΟΥΣ, ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ.ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ 10000 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΞΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ (ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ Ε.Μ.Θ.)ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ-ΑΝΙΚΑΝΟΙ-ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ ΚΤΛ Ε.Μ.Θ-ΕΠ.ΟΠ.-Ο.Β.Α ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ.ΤΟΛΜΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ????ΟΠΟΤΕ ΚΑΝΤΕ ΜΟΚΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΠΑΞΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΙΞΤΕ ΤΟΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΒΑΣΜΟ.

   Διαγραφή
  4. οι συμβασιούχοι,όπως αποκαλείς 3 κατηγορίες στελεχών,έχουν αποδείξει την αξία τους με το παραπάνω,κι αυτό χωρίς καμία ανταμοιβή(ιδιαίτερα απ'το ΟΒΑ-ΕΠΟΠ και μετά).Τηνέχουν σπάσει την πλάτη τους απ'τη δουλειά(προ στρατού εννοώ,και μπήκαν στο 'μαντρί' ψημένοι).
   Θα πλήρωνα να δω το αποτέλεσμα μιας χειρωνακτικής εργασίας απο ομάδα αποφοίτων ΑΣΕΙ,και μιας ομάδας ....συμβασιούχων.Θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι.
   Αλλά είπαμε...... 4 χρόνια σχολή,και μετά μη μου άπτου κ' θεωρία και υψηλή διαννόηση.

   Διαγραφή
 12. Πρόταση προς την λατρεμένη(για ορισμένους) κυβέρνηση, τώρα που είναι και Αναστάσιμο το κλίμα.Ψηφίστε με συνοπτικές διαδικασίες (ξέρετε εσείς) νόμο που να ορίζει την ανάσταση όλων των νεκρών εργαζομένων προκειμένου να εργαστούν λίγο παραπάνω για να ξεχρεώσει η χώρα και να την βγάλουν λάδι τα λαμόγια και οι κλέφτες.Οσον αφορά τα στελέχη των ΕΔ, κάντε μια αναφορά για χορήγηση Π (το καλό μοντέλο, με αντιολισθιτικά τακούνια)το οποίο και θα χορηγηθεί με την υπ΄αριθμ 49 απόδειξη ΒΙΜΑΥ.Καλή Ανάσταση Ελληνες.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ