Αρχική » , , » Η Σπαρτιατική ασπίδα με το «Μολών Λαβέ» ήταν το έμβλημα του 300ου Σχολείου των SEAL

Η Σπαρτιατική ασπίδα με το «Μολών Λαβέ» ήταν το έμβλημα του 300ου Σχολείου των SEAL


Εξαιρετική εντύπωση, άκρως ενδεικτική του πνεύματος και της οφειλόμενης τιμής σε διαχρονικές στρατιωτικές αξίες από την Αρχαία Ελληνική Ιστορία, που εξακολουθούν ως τις μέρες μας να επηρεάζουν και να εμπνέουν στρατιωτικούς προηγμένων στρατών, προκάλεσε η αποκάλυψη στο διαδίκτυο του εμβλήματος της 300ης σειράς εκπαιδευομένων των παγκοσμίως γνωστών υποβρύχιων καταστροφέων του Αμερικανικού Ναυτικού, των SEAL.

Αυτό γιατί ακριβώς λόγω της αριθμήσεως του Σχολείου τους, το 300ο στη σειρά, οι μαθητές του επέλεξαν ως σύμβολό τους, μία ασπίδα οπλίτου της Αρχαίας Σπάρτης, με το γνωστό «Ελ» επ’ αυτής, επί του οποίου αναγραφόταν το «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» του Βασιλέως της Σπάρτης Λεωνίδα, που απάντησε αυτός στους Πέρσες πρεσβευτές στις Θερμοπύλες.

Ακόμα, επί της ασπίδος-εμπλήματος του 300ου Σχολείου των SEAL αναγράφονταν τα ονόματα του αρχηγού και των άλλων 38 συμμαθητών του, συνολικώς 39 άνδρες, οι οποίοι τελικώς «επιβίωσαν» και αποφοίτησαν με το 300ο Σχολείο των SEAL, μετά από εξαντλητική και απαιτητική εκπαίδευση έξι μηνών.

Καλό είναι τέτοιες ενέργειες να γίνονται γνωστές για να βλέπουν ορισμένοι και στην «καθ’ ημάς Ανατολήν» τη ΔΥΝΑΜΗ που εξακολουθεί σε πείσμα των καιρών και του χρόνου να διατηρεί ως τις μέρες μας το πνεύμα των Αρχαίων Ελλήνων και να προσπαθούμε και εμείς να το διατηρήσουμε και όχι να το εξοβελίζουμε περίπου ως ... «μείασμα».

(parapolitika.gr – Λ.Σ.Μ.)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ