Αρχική » , , , , , » Νέες Περικοπές στους Μισθούς των Στρατιωτικών

Νέες Περικοπές στους Μισθούς των Στρατιωτικών

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ 3 ΕΝΩΣΕΩΝ (ΕΣΠΕΘ, ΕΣΠΕΗΠ, ΕΣΠΕΚΜ) ΚΑΙ ΣΕΕΝΣΑ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Είναι γνωστή, αφενός η οικονομική «επίθεση» που δέχθηκαν οι Στρατιωτικοί τα τελευταία χρόνια και αφετέρου η μη συμμόρφωση της προηγούμενης αλλά και της παρούσας Κυβέρνησης, στην εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων προκειμένου να αποκατασταθούν οι αδικίες. Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων σας, τονίσατε πως τα στελέχη είναι άξια θαυμασμού, γιατί παρά τη μείωση του βιοτικού τους επιπέδου, προσφέρουν τα μέγιστα στην πατρίδα. Μάλιστα δηλώσατε ότι αντιλαμβάνεστε πλήρως τις θυσίες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες είναι τεράστιες, όπως τονίσατε.

Θα θέλαμε λοιπόν να σας θυμίσουμε...

Κάντε κλικ στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:

3 σχόλια:

 1. έχει κλειδώσει η ''προσωπική διαφορά'' στους μισθούς των στρατιωτικών από το καλοκαίρι, όπου έρχεται η αλλαγή των ειδικών μισθολογίων στο δημόσιο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΗΠΩΣ ΕΙΔΑΤΕ ΜΗΝΤΥΧΟΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΟΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΡΧΗ κ ΤΣΟΥΓΚΑΡΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΝ ΠΟΕΣ / ΑΠΟΡΙΑ ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μισθολογικές αυξήσεις και προαγωγές ταυτοχρονα με βαθμολογικες ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΘΕΑΤΡΟ
  Με την εφαρμογή της αλλαγής του Νόμου 3883/2010 με τον Αναθεωρημένο Νόμο 3883/2010 Διατηρητέος υπό προαγωγή σταματά το παράλογο φαινόμενο των μισθολογικών προαγωγών με κέρδος 88 εκατ ευρώ ετησίως για τα αφαλιστικα ταμεια.
  Παύει το παράλογο φαινόμενο ενώ κάποιος κατέχει τον βαθμό του Ανθυπασπιστή να πληρώνεται μισθό Υπολοχαγού ο Ταγματάρχης να πληρώνεται μισθό Ταξίαρχου κλπ.
  Η οποιαδήποτε αύξηση μισθού θά είναι απο την πραγματική προαγωγή πού θά έχει το στέλεχος των Ενόπλων.Δυνάμεων.
  Οι κατεχόμενοι βαθμοί ιεραρχίας και μισθοδοσίας να παραμείνουν ως έχουν .
  Εάν έχει κατεχόμενο βαθμό ιεραρχίας Ανθυπασπιστή και πληρώνεται μισθό Υπολοχαγού τότε η επόμενη αύξηση μισθού (εκτός του χρονοεπιδόματος ) θα γίνει όταν θα λάβει τον βαθμό ιεραρχίας Υπολοχαγού. Το ετήσιο οικονομικό ώφελος είναι 88 εκατομ plus.
  Η μόνη αλλαγή που εχει ο Νόμος 3883/2010 με τόν Αναθεωρημένο Νόμο 3883/2010 Διατηρητέος υπό προαγωγή είναι στο Αρθρο 25 σελ 22 που εισάγεται ο όρος προαγωγής Διατηρητέος υπό προαγωγή –Προακτέος στον ανώτερο σε αποστρατεία βαθμό- Μη προακτέος στον ανώτερο σε αποστρατεία βαθμό κλπ.
  2. Οικειοθελώς αποστρατείες των στελεχών στα 58 χρόνια με ετήσιο κέρδος για τα ταμεία 32 εκατ ευρώ που συμβαδίζει με τον αναθεωρημένο Νόμο 3883/2010 > διατηρητέος υπό προαγωγη < με ετήσιο κερδος 88 εκατ ευρώ.
  Οι ασφαλιστικές εισφορές των παραμενόντων επι πλέον 3 χρόνια που ισοδυναμούν απο
  3-4 της εκατό του ετήσιου εισοδήματος τους δεν υπολογίζονται στη σύνταξη στό τραπεζικό αποταμιευτικό λογαριασμό τους (εφάπαξ) καθώς πληρώνουν περισσότερη εφορία με άμεση συνέπεια ετήσιο κέρδος 88 + 32 = 120 εκατ ευρώ για τα ταμεία .

  Μια μικρή αύξηση των ηλικιών αποστρατειών απο 53 οικειοθελώς στα 58 οπως προτείνει το ΥΠΕΘΑ και συμφωνούν ομοφωνα τα Γενικά Επιτελεία των Αρχηγείων θα γίνει απδεκτή δεδομένου οτι όλοι το επιθυμούν.

  Στην ΕΕ υπάρχει η παράλληλη επετηρίδα για τα στελέχη που παραμένουν και χρησιμοποιούνται απο τις Ενοπλες Δυνάμεις όπου κρίνουν αναγκαίο .ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΩ ΕΔ ΟΧΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΕΡΧΟΝΤΕ Ι ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΓΕΝΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ