Αρχική » , » ΕΑΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ (ΦΩΤΟ)

ΕΑΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ (ΦΩΤΟ)


Την 4 έως & 7 Απριλίου 2016, πραγματοποιήθηκε προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιο Όρος.

Ξεκινώντας από τα Τρίκαλα μια ομάδα φίλων αποτελούμενη από Αποστράτους Αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς της Αεροπορίας & του Ναυτικού, τον Ιερομόναχο Δωρόθεο, της Ι.Μ Αγίου Γεωργίου Αύρας & τον Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ Κο Βασίλειο Τσίγγο μαζί με τον διάκο γιο του, βρεθήκαμε στο Περιβόλι της Παναγίας μας.


Φτάνοντας, στην Ι. Μ. Κουτλουμουσίου, όπου θα διαμένουμε όλες αυτές τις ημέρες, μας υποδέχτηκε ο Αρχοντάρης και αφού μας κέρασε το παραδοσιακό τσίπουρο & καφέ, μας οδήγησε στα δωμάτιά μας.

Στην συνέχεια επισκεφτήκαμε πάρα πολλούς φωτισμένους γέροντες όπου τα λόγια τους γέμισαν τις πνευματικές μπαταρίες μας.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την επίσκεψή μας στα Μοναστήρια:

1. Ιερό προσκύνημα στον Ιερό Ναό Πρωτάτου, όπου φυλάσσεται η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας μας ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»

2. Σκήτη του Αγίου Ανδρέα. Η Σκήτη του Αγίου Ανδρέα ή Σεράι είναι ένα σύνολο επιβλητικών κτιρίων, απέχει 5΄ από τις Καρυές και αποτελεί το αντιπροσωπευτικότερο κέντρο του ρωσικού μοναχισμού στις αρχές του 20ου αιώνα.

3. Ι. Μ. Ιβήρων όπου βρίσκεται το Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Πορταΐτισσας όπου και προσκυνήσαμε την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι με την ευλογία του Ηγουμένου της Μονής ο Γέροντας Πρόδρομος μας ξενάγησε στο μουσείο της Ι.Μ που φυλάσσονται αντικείμενα καθημερινής χρήσης, από τον 1 αιώνα μ.χ.

4. Ι.Μ ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ

Τέλος την 7 Απριλίου, όπου στο Άγιο όρος εορτάζεται ο Ευαγγελισμός της Παναγίας μας, είχαμε την τύχη & ευλογία να συμμετέχουμε σε όλο το εορταστικό πρόγραμμα της Ι.Μ Κουτλουμουσίου.

Μετά το πέρας της δοξολογίας ακολούθησε Τράπεζα και οι εορταζόμενοι της ημέρας (ένας εξ' αυτών & ο Πρόεδρος μας Στέφος Ευάγγελος), μας κέρασαν γλυκά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ημέρα έκλεισε, με συνάντηση μας με τον ηγούμενο της μονής Γέροντα Χριστόδουλο, όπου είχαμε την τύχη να συνομιλήσουμε μαζί του για 1 ώρα περίπου.

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:


(eaastrikalon.blogspot.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ