«Εμφράγματα» στο ΝΙΜΙΤΣ


Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι...

Πριν από μερικά χρόνια το νοσοκομείο δεν διοικείτο από τη διορισμένη διοίκησή του, από έναν επιστήμονα και έμπειρο γιατρό, αλλά από τις φατρίες των συνδικαλιστών. Επί ΠΑΣΟΚ, π.χ., διοικούσαν οι υδραυλικοί, επί ΝΔ οι ηλεκτρολόγοι ή νοσοκόμοι κ.ο.κ.

Κάποτε η κατάσταση ηρέμησε σχετικά, γιατί βρέθηκαν νουνεχείς στο ΥΕΘΑ που αντιλήφθησαν το πρόβλημα.

Η εκάστοτε διοίκηση, φυσικά, δεν μπορεί να αυθαιρετεί αλλά και οι εργαζόμενοι οφείλουν να ασχολούνται με τη δουλειά τους και την προστασία των δικαιωμάτων τους, χωρίς να αποπειρώνται να κάνουν συνδιοίκηση και να απαιτούν λύσεις που δεν είναι της αρμοδιότητάς τους. Οι μετακινήσεις εργαζομένων, σε έναν τόσο περιορισμένο χώρο, για την καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου, είναι θέμα του αρμόδιου και υπεύθυνου διευθυντή. Πρέπει να ζητείται, π.χ., η άδεια του σωματείου για την επιλογή μιας αίθουσας για εστιατόριο;

Η πανάρχαια αρχή «έκαστος εφ' ω ετάχθη» πρέπει να αποτελεί το δόγμα καλών σχέσεων διοίκησης - εργαζομένων. Αλλιώς το νοσοκομείο θα διαλυθεί.

(ΠΑΡΟΝ 03/04/2016)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ