Αρχική » , , , » ΕΑΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Γ’ Χαιρετισμοί στον ι.ν. Αγ Γεωργίου στη ΓΛΑΥΚΗ Ξάνθης (ΦΩΤΟ)

ΕΑΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Γ’ Χαιρετισμοί στον ι.ν. Αγ Γεωργίου στη ΓΛΑΥΚΗ Ξάνθης (ΦΩΤΟ)


Γράφει ο Υπτγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης, Πρόεδρος Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή της Τοπικής Κοινωνίας της Ξάνθης αλλά και από τη γειτονική Δράμα στην ακολουθία των Γ’ Χαιρετισμών, που τελέστηκε την 1η Απρ.2016 στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου μέσα στο Στρατόπεδο «Υπτγου ε.α. Δημ. Παπαποστόλου», στη ΓΛΑΥΚΗ Ξάνθης, στο πλαίσιο του προγράμματος: «Εκκλησιασμοί σε ι.ν. στα Πομακοχώρια Ξάνθης 2016».

Το εκκλησίασμα, ήταν συνολικά πάνω από 180 άτομα τα οποία προσήλθαν, με 2 λεωφορεία και αρκετά ΙΧΕ οχήματα από την ΞΑΝΘΗ, αλλά και από τη γειτονική ΔΡΑΜΑ, για να εκκλησιαστούν και ταυτόχρονα να συμπαρασταθούν ηθικά σε αυτούς που "Φυλάνε Θερμοπύλες" στην περιοχή μας.

Παρευρέθησαν πολυπληθείς και υψηλόβαθμες αντιπροσωπείες του Δ’ Σ. Στρατού, της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ με επικεφαλής τον Ταξίαρχο Διοικητή της, η Πρόεδρος και πολλά μέλη του Λυκείου Ελληνίδων, ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και αρκετά του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, οι Πρόεδροι και μέλη του ΔΣ της Ενώσεως Αποστράτων Αστυνομικών, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων, η Πρόεδρος και μέλη του ΣΣΠΔΥ Ν. Ξάνθης’’ με τις Οικογένειες τους οικογένειες, γονείς, συγγενείς και φίλοι του Προσωπικού της Μονάδος, όπως και μέλη του Συλλόγου Καταδρομέων και οι δωρητές ανέγερσης του I.N από τη Δράμα.

Στον εκκλησιασμό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων, επικουρούμενος από τον Πατέρα Γεώργιο Σπάρταλη, δύο (2) διακόνους και χορωδία 4 ψαλτών από το Εκκλησιαστικό Λύκειο Ξάνθης.

Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική, ενώ με συγκίνηση και συναισθηματική φόρτιση όλο το εκκλησίασμα έψαλλε το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ». Ο Σεβασμιώτατος λίγο πριν το τέλος της ακολουθίας, ευχαρίστησε το πολυπληθές εκκλησίασμα για την παρουσία του, πραγματοποίησε σύντομη αναφορά στη σημασία των Χαιρετισμών στο Πρόσωπο της Παναγίας, ενώ στη συνέχεια απηύθυνε παραινέσεις εναρμονισμένες στο πνεύμα των διανυομένων ημερών της Σαρακοστής και του επερχομένου Αγίου Πάσχα.
Μετά τον εκκλησιασμό, ο Διοικητής και το όλο το Προσωπικό της Μονάδος, ως φιλόξενοι οικοδεσπότες, προσέφεραν σε όλους καφέ, αναψυκτικά, όπως και άλλα και νηστήσιμα εδέσματα που προσκομίστηκαν από το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης.

Εκφράσθηκαν οι ευχαριστίες όλων μας, στο Διοικητή της Μονάδος για την  υποδοχή και φιλοξενία, όπως και όλως ιδιαιτέρως στην Πρόεδρο κ. Πέπη Στάντσιου το ΔΣ και τα παρόντα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων, που ως ‘’ανάδοχος’’ Σύλλογος, μερίμνησε τόσο για την παρασκευή-προμήθεια-προσφορά των εδεσμάτων, όσο και για τη δωρεά μεταφορά του Εκκλησιάσματος, με τα 2 λεωφορεία που μίσθωσαν. Ευχαριστούμε όσους & όσες προσήλθαν.

Επόμενοι εκκλησιασμοί τον σε Ι.Ν  στα Πομακοχώρια της Ξάνθης, στις 8, 10, 29 και 30 Απρ.2016, για τους οποίους θα υπάρχει επίκαιρη  πληροφόρηση από τα ΜΜΕ, όπως και από την ιστοσελίδα www.eaasxanthis.gr.

Κάντε κλικ στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ