Αρχική » , , , , , » Τα «γυρίζουν» τώρα τα τουρκικά ΜΜΕ για τα κινητά των δύο Στρατιωτικών

Τα «γυρίζουν» τώρα τα τουρκικά ΜΜΕ για τα κινητά των δύο Στρατιωτικών


Διαρροές -τώρα- για δήθεν υποψίες εμπλοκής σε διακίνηση μεταναστών

Πολύ καλά είναι στην υγεία τους και με εξαιρετικά υψηλό ηθικό είναι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συμφώνως με τους γονείς τους και τους οικείους τους με τους οποίους συναντήθηκαν τη Δευτέρα για δεύτερη φορά στις φυλακές υψίστης ασφαλείας “F” της Αδριανουπόλεως, όπου παρέμειναν για τέσσερις συνολικώς ώρες, ενώ παρέμειναν συνολικώς στην τουρκική πόλη επί εννέα ώρες αφού πριν και μετά τη συνάντησή τους με τους ανθρώπους τους, πέρασαν από το Ελληνικό Προξενείο και είχαν ισάριθμες συναντήσεις με την Πρόξενό μας.

Πολύ σύντομα, πιθανότατα εντός των προσεχών ημερών, αναμένεται να αναχωρήσει για την Άγκυρα ο εμπειρογνώμονας της ελληνικής πλευράς για να είναι παρόν στην εξέταση των κινητών των Ελλήνων στρατιωτικών, που έχουν συλληφθεί από τους Τούρκους το μεσημέρι της 1ης Μαρτίου και έκτοτε κρατούνται στις τουρκικές φυλακές.

Από την άλλη υπάρχουν πληροφορίες από την Τουρκία, συμφώνως με τις οποίες τα κινητά των δύο στρατιωτικών είναι «καθαρά» από οποιαδήποτε «κατηγορία» εναντίον τους για το θέμα της «διενέργειας στρατιωτικής κατασκοπίας», ενώ τώρα εμφανίζονται «περίεργες διαρροές» στον τουρκικό τύπο περί δήθεν «υποψίας εμπλοκής τους σε κύκλωμα διακινήσεως παρανόμων μεταναστών», ώστε να διατυπωθεί έτσι πιθανόν κατηγορητήριο εναντίον τους, που βεβαίως είναι πολύ πιο ελαφρύ από αυτό της πιθανής κατηγορίας για «διενέργεια στρατιωτικής κατασκοπίας».

Εξάλλου την Τρίτη ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψή του σε στρατιωτικές μονάδες από τότε που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα και αυτή θα είναι στον Έβρο, όπου θα συναντηθεί και με τις οικογένειές των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη. Αντίθετα, για τον Αρχηγός ΓΕΣ είναι η τρίτη φορά που επισκέπτεται τον Έβρο το τελευταίο 10ήμερο και αυτή τη φορά θα συναντηθεί εκ νέου και με τους γονείς των δύο στρατιωτικών μας.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι έγκυρες πηγές σημείωναν την παρουσία στο πλευρό των δύο συλληφθέντων Ελλήνων στρατιωτικών του Ακολούθου Αμύνης (ΑΚΑΜ) της χώρας μας στην Άγκυρα στο πλευρό του Ανθυπολοχαγού και του ΕΠΟΠ, με τους οποίους, συμφώνως με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται ότι συναντήθηκε δυο φορές ως τώρα στις φυλακές.

(parapolitika.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ