Αρχική » , , , , , » Παρατείνεται μέχρι 30-06-2017 η αδικία στα οδοιπορικά (εκτός έδρας) των στελεχών ΕΔ-ΣΑ (ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΦΕΚ)

Παρατείνεται μέχρι 30-06-2017 η αδικία στα οδοιπορικά (εκτός έδρας) των στελεχών ΕΔ-ΣΑ (ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΦΕΚ)


Παράταση των μειωμένων οδοιπορικών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δίνει η εκπρόθεσμη τροπολογία που κατατέθηκε στις 18 Οκτωβρίου, από τους αρμόδιους υπουργούς.

Το άρθρο 15 της υποπαραγράφου Δ.9 της παρ. 9 του άρθρου 2 του νόμου 4336/2015 (ΦΕΚ 94 Α'/14-08-2015 - ΣΕΛΙΔΑ 973) αναφέρεται στις δαπάνες μετακίνησης στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών, (κλικ για μεγέθυνση)


τις οποίες κάποιοι με πονηρό σκοπό θεωρούν ότι είναι ξεχωριστές και επιχειρούν να παρεμποδίσουν την αύξηση για τους στρατιωτικούς. Για να ισχύει ο νόμος και να λαμβάνουν τα στελέχη ΕΔ και ΣΑ το ποσό των 40 ευρώ ανά ημέρα, όπως όλοι οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι [άρθρο 11 της υποπαραγράφου Δ.9 της παρ. 9 του άρθρου 2 του νόμου 4336/2015 (ΦΕΚ 94 Α'/14-08-2015) - ΣΕΛΙΔΑ 972], (κλικ για μεγέθυνση)


θα έπρεπε να εκδοθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 Προεδρικό Διάταγμα το οποίο θα καθόριζε «το ύψος, τους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής των δαπανών μετακίνησης εσωτερικού και η αποζημίωσης εκπαίδευσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας». Ωστόσο, επειδή ο νομοθέτης το είχε προβλέψει, το ενδεχόμενο καθυστέρησης, είχε προσθέσει ακόμα μία δικλείδα ασφαλείας: «Στην περίπτωση μη έκδοσης του ως άνω Προεδρικού Διατάγματος, εντός της ανωτέρω προθεσμίας, εφαρμογή έχουν οι διατάξεις του παρόντος νόμου».

Έτσι, από την 1η Οκτωβρίου δηλαδή, οι αποζημιώσεις οδοιπορικών πήγαν αυτομάτως στα 40 ευρώ. Ωστόσο, με εκπρόθεσμη τροπολογία, που κατέθεσαν στη Βουλή οι συναρμόδιοι υπουργοί, (κλικ για μεγέθυνση)


έδωσαν εννέα μήνες παράταση για να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα και να μην ισχύει η εξίσωση στρατιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων.

Μάλιστα, στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία, φαίνεται ότι σχεδίαζαν παράταση έξι μηνών, δηλαδή μέχρι τις 31 Μαρτίου, αλλά το κείμενο της τροπολογίας κάνει λόγο για παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017. Αυτή η «απροσεξία» δείχνει προθέσεις να μην επιλυθεί το πρόβλημα και να συνεχίσει η καταβολή μειωμένης αποζημίωσης 29,35 ευρώ σε στρατιωτικούς και Σώματα Ασφαλείας.

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 22/10/2016 - Σ.Λ.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 718/35 18.10.2016 ΤΟΥ ν. 4336/2015:ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ Ν. 4336/2015 (ΦΕΚ 94 Α/14-08-2015):Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ με αυτά που δήλωσε για την υπόψη τροπολογία ο αρμόδιος Τομεάρχης Αμύνης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην ΥΦΕΘΑ Θανάσης Δαβάκης:__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία!

2 σχόλια:

  1. Γι΄αυτό λοιπόν και εμείς, μέχρι να λυθούν (όχι όλα) τα περισσότερα προβλήματα που ταλανανίζουν το προσωπικό και γενικότερα την λειτουργία των ΕΔ, μία απάντηση θα εισπράτουν στις εκλογές οι κυβερνόντες και οι υποψήφιοι προς κυβέρνηση, η οποία θα είναι copy paste¨ σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, τα ακόλουθα......¨έτσι για να ευθυμήσουμε λίγο τώρα που είναι πρωί.Καλημέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑΙ ΑΝΤΙ ΤΗΝ ΣΚΥΛΑ ΘΑ ΨΗΦΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΧΑΡΥΒΔΗ.....ΞΥΠΝΑΤΕ ΩΡΕΕΕΕ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ