Αρχική » , , , , » ΛΑΕΔ: Eκδήλωση προς τιμή του Eθνικού Eυεργέτη Πέτρου Ζ. Σαρόγλου (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

ΛΑΕΔ: Eκδήλωση προς τιμή του Eθνικού Eυεργέτη Πέτρου Ζ. Σαρόγλου (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)


Με ένα εξαιρετικό και καλαίσθητο λεύκωμα υπό τον τίτλο «Πέτρος Ζ. Σαρόγλου. Ο στρατιωτικός. Ο ευεργέτης. Ο συλλέκτης. 150 χρόνια από την γέννησή του», η Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων τιμά τον Έλληνα αξιωματικό και μεγάλο ευεργέτη.

Μέσα σε 127 σελίδες ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να κάνει ένα μικρό ταξίδι στην ιστορία. Βιογραφικά στοιχεία του Έλληνα ευπατρίδη, φωτογραφίες του Σαρογλείου Μεγάρου, των Συλλογών Σαρόγλου αλλά και μια σειρά κειμένων που αναδεικνύουν το μεγαλείο του Ανδρός.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρώην Διευθυντής της ΛΑΕΔ Ταξίαρχος Αθανάσιος Μπαϊράμης: «Ελπίζουμε ότι θα καταστεί ένας πολύτιμος οδηγός για μια σελίδα της ιστορίας της χώρας, η συμβολή της οποίας ταξιδεύει μέχρι το παρόν και θα διαρκέσει σίγουρα και έως το μέλλον».

Η «ψυχή» της έκδοσης θεωρείται η Αλχίας (ΠΖ) Ροκαδάκη Μαρία η οποία είχε το γενικό συντονισμό της έκδοσης καθώς και την επιμέλεια των κειμένων μαζί με τον πρώην στρατιώτη της ΛΑΕΔ Ελευθερίου Κωνσταντίνου.

Οι παρακαταθήκες του Π.Ζ. Σαρόγλου στις Ε.Δ. είναι πολλαπλές και ανυπολόγιστες και τον «αναδεικνύουν σε μια εξαιρετικά σημαντική προσωπικότητα στην ελληνική Ιστορία, από εκείνες τις προσωπικότητες που άφησαν ανεξίτηλα ίχνη στις μνήμες όλων» σημειώνει στην εισαγωγή της έκδοσης η Μαρία Ροκαδάκη και προσθέτει «η αρετή του Σαρόγλου ήταν η αρετή του ανθρώπου που αναγνωρίζει τον εαυτό του ως κομμάτι μιας ευρύτερης οντότητας και καθοδηγεί τις προσπάθειες του προς τη βελτίωση του συνόλου και όχι της ατομικότητας».

Ιδιαίτερη είναι η ενότητα του λευκώματος που αποτελεί «ξενάγηση» στις συλλογές του Σαρόγλου. «Συνθέτουν ένα μωσαϊκό ασύγκριτης ομορφιάς που αντιπροσωπεύει το ελληνικό και ευρωπαϊκό πνεύμα της εποχής του». Η μοναδική αυτή έκδοση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δήμητρης Βίτσας, σήμερα Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016, παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμή του εθνικού ευεργέτη Πέτρου Ζ. Σαρόγλου. Επίσης παρευρέθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης.

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:


(pronews.gr - ΑΝΤ.ΑΝΤ. - mod.mil.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ